Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Mit tegyek, ha kutyát/macskát elvesztettem/találtam?
2010.07.25.

Kutyát/macskát találni sajnos nagyon egyszerű, az eredeti gazdát megtalálni, vagy a gazdának elveszett kedvencét visszakapni már korántsem az. Nagyon fontos, hogy a megtaláló/elvesztő aktívan keressen, ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

A talált állatot minél hamarabb vigyük el állatorvoshoz, nézessük meg, van-e benne mikrochip, ha van, akár rögtön értesíthető a gazda. Elveszett állat esetén ugyanígy fontos az állatorvost értesíteni, és megkérni, jelezze a chiphez tartozó adatbázisban, hogy az állatot keresik!

Mindkét oldalról érdemes fényképes plakátokat nyomtatni, a legfontosabb információk mindenképp legyenek rajta: az elvesztés/megtalálás dátuma, helye, a kutya/macska neme, (becsült) kora, elérhetőség. A plakátokat terjesszük minél nagyobb körben, adjuk be a környékbeli állatorvosokhoz, állateledelesekhez.

A menhelyeket, állatvédelmi szervezeteket, gyepmesteri telepeket is kérdezzük meg, és ha van rá lehetőség, adjunk le ott is plakátot.

Interneten -többek között- a következő helyeken kereshetünk ill. hirdethetjük a talált állatot:
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=10990
http://www.gazditkeresek.hu/
http://www.allatok.info/
http://www.elvesztem.hu/
Akinek nincs internet-elérése, javasoljuk, hogy kérjen meg erre egy barátot, ismerőst, sokat számít a netes hirdetés is!

Amit viszont semmiképp ne felejtsünk el: amikor megoldódott a gond, vagyis meglett az elveszett kedvenc, új/régi gazdit talált a talált állat, szedjük le a plakátokat, töröljük a hirdetéseket, és jelezzük a netes fórumon is, különben még hetekig kaphatjuk a telefonhívásokat, és a segítőkész emberek is fölöslegesen dolgoznak.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában