Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

8 hónap felfüggesztett börtönbűntetést ér egy kutya élete?
2013.07.19.

A TV2 Tények című műsora 2013. július 4-én számolt be arról, hogy egy felelőtlen gazda Fonyódon több órára magára hagyta a zárt autóban a 2 éves magyar vizsla kutyáját. Az adott napon 30 fok feletti hőség volt országszerte."Elpusztult egy kétéves vizsla, mert a gazdája több órára magára hagyta az autóban a nagy hőségben, Fonyódon. A férfi, aki megtalálta a kutyát azt mondta a Tényeknek, hogy csupán néhány centire volt lehúzva az ablak. Egy állatorvos pedig azt, hogy akár tizenöt perc is elég ahhoz, hogy a kutya hőgutát kapjon és elpusztuljon, ha a tűző napon egy autóba bezárva hagyják."

Az esetről készült riport itt tekinthető meg:
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/130493_hogutat_kapott_a_kocsiban.html#

Az eset hatalmas felháborodást keltett a kutyás társadalom körében, hiszen ilyen melegben akár 15 perc is elég ahhoz, hogy a kocsi belsejében akár 50 C legyen.

A Hír24 hírportál a mai napon számolt be arról, hogy a Fonyódi Járásbíróság szerdán elsőfokú ítéletet hozott az ügyben, ami megdöbbentően gyorsnak tűnik a magyarországi ítélethozatalok átlagos hosszúságát tekintve...:

"Állatkínzás miatt nyolc hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt egy balatonlellei nőt szerdán a Fonyódi Járásbíróság.

A 26 éves nőt azért állították bíróság elé, mert július 3-án Fonyódon, egy áruház parkolójában hosszabb időre a lezárt autóban hagyta kutyáját, és az állat az átmelegedett autóban elpusztult.

A bíróság határozata ellen az ügyész és a védő is fellebbezett, így jogerős ítéletet az ügyben a Kaposvári Törvényszék hoz majd. Az ügyről szerdán a rendőrség is beszámolt a honlapján. Azt írták, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányságon állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást nyolc nap alatt befejezték. Az ügy iratait vádemelési javaslattal július 11-én megküldték a Fonyódi Járási Ügyészségre, majd mindössze 14 nappal az eset után a bíróság ítéletet hozott."

Hír24 cikk

A 2011-ben történt szigorítások óta már kis értékű lopásért, pl. egy csoki eltulajdonításáért is rács mögé kerülhet az elkövető.

Véleményetek szerint elég súlyos ítéletet kapott az elkövető, aki egy állat életét kioltotta?

Véleményeteket megoszthatjátok velünk a Facebook/noeallatotthon oldalon.


A kép csak illusztráció.
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában