Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

KeverékKutya Webshop

Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Webnapló 2012.08.06-08.12.
2012.08.16.

Eheti webnaplónkat egy boldog gazdis képpel kezdeném, méghozzá Pyrusról (alias Gülcsike), akiről mindenki azt hitte, hogy a gazdik egy hét múlva visszaküldik. Hát, nem küldték már jó ideje, és nem is áll szándékukban. Inkább megszelídítették ezt a kis rosszcsontot, és még biciklizni is megtanították… najó, inkább utazni a gazdi mögött.


Az előző webnaplóhoz pedig adós vagyok egy képpel Gazsiról, lómentésünk egyik ideiglenes befogadónál elhelyezett kis lováról:


Új állatok nélkül természetesen ezt a hetet sem úsztuk meg.
Parittya kb. 1 éves, gyönyörű rajzos keverék kan kutya. A halásztelki ALDI-nál találták egy komoly sérüléssel a hátsó lábán. A sérülést valószínűleg gázolás okozta és már nem friss, gyógyulófélben lévő. Mivel Parittya még igen-igen fiatal, ezért nagy valószínűséggel teljesen rendbe fog jönni.
Jelenleg kizárólag az EREDETI gazdáját keressük!


Bukósisak 1-2 év körüli, tacskó keverék kan kutya. 2012. áprilisában csapódott oda az isaszegi laktanya dolgozóihoz. A dolgozók nagyon szívükön viselték a sorsát, és amikor észrevették, hogy nincs jól, tőlünk kértek segítséget, mivel a hétvégére nem volt megoldott a felügyelete. Valószínűleg babéziás volt, amire megkapta a szükséges állatorvosi ellátást. Már sokkal jobban érzi magát. kiderült, hogy más kutyákkal igazi kis pukkancs, de emberekkel nagyon kedves.
Jelenleg kizárólag az EREDETI gazdáját keressük!


Új totyogós papókánk a gazdasági udvaron: Ugar
A váci Zöld menedéktől került hozzánk ez a kivénhedt tacskó jellegű fekete kanocska. Minimum 12 éves, poroszkálós öregúr, aki nem nagyon kommunikál a környezetével, de azért meg-megáll egy jó szóért és simogatásért. Punciszagot érezve orrát fel, fülét hátracsapva, farkincáját az égbe emelve hevesen udvarolni kezd (amolyan Szulibácsis stílusban).
Gazdikeresése alighanem reménytelen, hiszen keverék is, öreg is, fekete is, de azért reméljük, hogy lesz még pár szép éve a Nyugdíjas klubunkban.
A gazdasági udvaron jártatokban-keltetekben egy-egy kedves, szóval simogatással azért örvendeztessétek meg a kisöreget.


Érkezett egy új malacka is, Bori. Borinak azért kellett elhagynia otthonát, mert terrorizálta a család két kutyáját, és félő volt, hogy a kutyák ezt előbb-utóbb megunják, és visszavágnak. Kedves, kézhez szokott 8 hónapos, pórázon sétáltatható törpemalac lányka.


Újabb sérült varjúval lett gazdagabb nagy röpdénk:
Május végén futótűzként járta be a világhálót egy segítségre szoruló, szerencsétlen sorsú kutya képe, aki egy apró, sötét lyukban tengeti az életét, a saját ürüléke tetején. A látványos fotó kapcsán sokan megmozdultak, rengeteg megosztás és
sajnálkozás következett. A NOÉ Állatotthon / MiniMenhely részlege azonnal lépni szeretett volna, de akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kutya sorsa már megoldódott, nem kértek a segítségünkből.
Derült égből villámcsapásként hétfőn érkezett a bejelentés, hogy a sok bába között tovább szenved a "gyerek" ... magyarul, szerencsétlen kutya a mai napig ott raboskodott bűzös, pici cellájában, annak ellenére, hogy sok-sok "állatvédő" szóban segítette. A bejelentés után azonnal kimentünk a helyszínre, hogy leellenőrizzük mi a helyzet. A májusi képekhez képest annyi változott, hogy kevesebb az ürülék és a legnagyobb loncsokat a szőréből levágták. A sötét, pici, bűzös hely és a magány azóta is maradt. :( A döntés azonnal megszületett, szerencsétlen itt nem maradhat ...
Kedd reggel a Szomorú Szív Állatmentő szolgálat segítségével elhoztuk Misát a börtönéből, a hatalmas, de annál barátságosabb és kedvesebb, 6 év körüli komondor - kaukázusi keverék kan kutyát. Most még kötelező karantén idejét tölti, teljesen elmaradt oltásait pótoljuk. Megszabadítjuk a millió benne hemzsegő bolhától és megpróbáljuk nagyobb veszteség nélkül rendbe tenni a bundáját. Egy orvosi kivizsgálás is vár rá, na meg persze a koronaékszerek elvesztése. Misa a MiniMenhely gondozásába került.


Misa hihetetlen örömmel veti bele magát az életbe és a szabadságba. Édes, bűbáj, nagy mackó, aki nincs tisztában adottságaival és úgy ugrál az emberre játék gyanánt, mint egy csivava. Amikor látszik, hogy nagy boldogan repül felénk ,próbálunk a lábujjainkkal is kapaszkodni a betonba, hogy ne döntsön fel, de ez persze nem mindig sikerül, Misa meg néz értetlenül, hogy most ez meg milyen játék, hogy fetrengünk a földön? Majd miután nem tud bekapcsolódni, zergeként tovább ugrál. Szóval egy imádni való szőrcsomó!
Az örökbefogadók lassan kezdenek visszatérni a menhelyre. A hét végén gazdihoz költözött a 2 beagle kutyánk, Tangó és Tanga. Szerencsére sikerült őket együtt örökbe adni, így további életüket is együtt tölthetik :)


És egy kölyökkutya a Horgász családból: Amúr

Peru lámánk átesett egy állatorvosi kivizsgáláson, melyet bódításban végeztek. Korábban próbálkoztunk a szelíd meggyőzés erejével, de ezt nem vette jó néven, és hatalmas rúgásokkal és köpködéssel fenyegetőzve tessékelt ki minket a boxából. Bőrkaparék mintát vettek a beteg füléből, illetve meg lettek ultrahangozva a…”koronaékszerei”, mivel az egyik szabad szemmel nem volt látható, és a heréléshez pontosan kell tudni, hogy ami nem látható, az hol helyezkedik el. Mint kiderült, megvan az, csak éppen akkorka mint egy macskának. Ez Perunak nem túl jó hír, nekünk viszont igen, mert így egy viszonylag egyszerű műtét lesz a herélése.

Debi lovunk is átesett egy méhvizsgálaton. Sajnos a gennyes méhgyulladása még mindig fennáll. A képen bal oldalt a steril infúzió amivel átmosták a méhét, jobb oldalt pedig ami kijött a méhéből látható. Kezelése tovább folytatódik.


A héten jött 2 raklapnyi kutya és cica adomány Németországból. Köszönjük német barátainknak!
(Természetesen az ellenőrző bizottság, Poki és Radar sem maradhatott ki ebből a buliból.)


A szürke hétköznapokon és szombatonként is rengetegen jönnek a menhelyre 1-1 zsák táppal, konzervvel, gyógyszerekkel, stb. Néha elfelejtjük a nagy forgatagban mindenkinek külön megköszönni ezeket az adományokat, pedig az ilyen segítő kezek nélkül komoly gond lenne az állatok etetése. Köszönjük mindenkinek, aki akár csak egy zsák táppal is, de támogatja állataink ellátását! Sok gyógyszert kapunk postán is a facebook-ra és a webnaplóba feltett kéréseinkre. Köszönjük :)

És a legújabb akciónk:
„Csokipapírral az állatokért”
A TerraCycle Magyarország a Föld napján indította első magyarországi hulladékgyűjtő programját, amely a környezet megóvása mellett támogatást nyújt iskoláknak és civil szervezeteknek egyaránt.

A programhoz csatlakozott Állatotthonunk is, hiszen kiváló lehetőséget kínál arra, hogy megismertessék a lakosságot a szelektív hulladékgyűjtéssel, a környezettudatossággal és emellett adományt is gyűjthetnek védenceink számára.

A programban műanyag alapú csokoládécsomagolásokat (BÁRMILYEN márkát pl.: milka, boci, túró rudi, stb.), továbbá müzliszelet-, és jégkrém csomagolásokat gyűjtünk. A gyűjtött csomagolásokat 100%- ban újrahasznosítják és minden csomagolásért 2 forintot adományoznak a regisztrált gyűjtők TerraCycle számlájára, amit félévente felajánlhatnak egy szabadon választott alapítványnak, jótékonysági intézménynek vagy iskolának.
Az akcióról bővebben ITT olvashattok.

Lómentésünknek hatalmas szüksége lenne nagy méretű, erős ponyvára/ponyvákra. Megérkezett a téli szénánk első adagja és ezt szeretnénk letakarni, hogy ne penészedjen be. Idén borzalmasan drága lesz a széna, köszönhetően a tavaszi aszálynak, így minden fűszálat meg kell becsülnünk. Kb. 100nm-t kéne lefedni jelenleg, de később érkezik még széna.

Kérjük, akinek van elfekvőben bármilyen ponyvája és tudna nekünk segíteni, az keresse Julit a lomentes@noeallatotthon.hu e-mail címen.

Elkészült egy újabb (régi) kutyánk bemutatkozó videója, bemutatjuk Korsó Vaníliát:

Vaníliát kicsi kölyökként fogadták örökbe tőlünk. Most kb. 2 éves és gyönyörű szuka kutyává cseperedett. Gazdái azért hozták vissza, mert Vanília kerítés mászó. Nincs olyan magas kerítés, ami számára kihívás lenne.

Köszönjük Lacinak, egyik lelkes önkéntesünknek a promóciós filmeket, amivel segíti régen nálunk lévő kutyáink örökbe adását.

És egy cuki kép a végére: pelyhes kiskacsák keltek ki nemrégen nálunk. Nehéz őket fényképezni, mert amint meglátnak minket, rögtön elbújnak anyu szoknyája alá.Cicáinkról szóló hírekkel rendszeresen jelentkezik a Macsnapló.

Beszámolók a Minimenhely project háza tájáról a Mini (W)ebnaplóban.

Fenékrázó boxereink sorsát nyomon követhetik a Hírboxban.

Szuszogó, röfögő bulldogjaink mindennapjai elolvasható a Bullblogban.

A cane corsokról tudósít a Corso Kurír.

A mentett csau-csaukról számol be rendszeresen a Chowsmopolitan.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában