4588: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=4588 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Nyikhaj
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Nyikhaj
Nem: Kan
Született: 2018.01.01.
Bekerült: 2020.01.15.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Nem volt még támogatója
Nyikhaj Bélapátfalváról érkezett, a nyaka súlyosan sérült, szinte biztos, hogy lánc, madzag vagy drót okozta a nagyon mély körbeérő sebét. Azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba került, ahol a sebét ellátták.
"Normál" esetben itt már az jönne, hogy drukkoljatok és reménykedünk a gyors és komplikációmentes gyógyulásban... viszont mindig van egy DE. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az Ő esetében van egy nagyobb baj, Nyikhaj TETANUSZOS.
"Tetanus (merevgörcs) - A merevgörcsöt, valamely sebnek a Clostridium tetani baktériummal való fertőzés okozza. A baktérium spórái évekig megmaradnak a talajban és a porban, ellenállnak a szárazságnak, a vegyi anyagoknak és a napfénynek.

Tetanuszfertőzésre gyanús sérülések lehetnek:
mély (pl. szúrt), elszennyeződött sebek, nyílt törések, állati harapások. A baktérium erős toxinjával károsítja az idegrendszert és az izmokat. Az izommerevség fokozatosan alakul ki, amelyekhez rohamokban jelentkező izomgörcsök társulnak, így gyakran légzési és keringési elégtelenség miatt következik be a halál." Forrás: oltokozpont.hu

Szóval a baj óriási volt, azonnal megkezdődött a kezelése, a terápia része, hogy a beteget sötétbe, csöndbe, nyugalomba kell helyezni. A merevgörcs jelenleg a fején jelentkezett, reméltük, hogy még a betegség elején sikerült beavatkozni és nem terjed tovább. A gyógyulás így is hosszú lesz és kétséges. A teljes nyugalmi időszak és a kezelések már vége, jelenleg a noé Állatotthon karantén részlegén lábadozik tovább. Nyakát még naponta cukros kötözéssel kezeljük és ahogy az egészségi állapota engedi oltását is elkezdjük.


Nyikhaj kb. 2018. születésű keverék kan kutyus. Nagyon fiatal, aktív kutyus. Még egy kicsit bizalmatlan, de szerintünk ez hamarosan oldódni fog.


Gyógyulása után oltva, chipezve és ivartalanítva fogadható örökbe.


kizárólag olyan otthont keresünk a számára ahol teljes jogú családtag lehet. Reméljük, hogy eljön az Ő Angyala, aki Rá várt, aki megadja neki mindazt amit eddig talán nem kapott megy kutyához, családtaghoz méltó, biztos otthont és szeretetet. olyan gazdit keresünk számára aki tisztában van egy fiatal még neveletlen nagy mozgásigényű kutya tartásával.


Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.
További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú