3919: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=3919 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Jankó
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Jankó
Nem: Kan
Született: 2017.01.01.
Bekerült: 2018.01.14.
Jankót 2018.01.14-én találták Kisterenyén egy zsákba kötözve, fejét baltával szétvágták. Helyi állatvédők kértek számára azonnali segítséget, miután a helybeli állatorvos életmentő ellátásban részesítette.

Előzmény

Helyben a rendőrségi helyszínelés megtörtént, az eljárást ők indították hivatalból. Az eljáráshoz az állatorvosi leleteket, képeket, röntgenfelvételek természetesen továbbítottuk.


Bekerüléskor:
Jankó koponyája betört, ahogy a röntgen képen is látszott. Szeme bevérzett, pupillái fényre csak nagyon lassan reagáltak, nem volt un. fenyegetési reflex. Külső ingerekre alig reagált. Az egész feje, szemhéjak és orrhát beödémásodott, a szemeit alig tudta kinyitni. Folyamatos kezelés mellett természetesen kórházban kellett maradnia. Nagyon kellett ennek a fiatal, kb 2017. januári születésű keverék fiúcskának a drukk.
Fiatal szervezete lekűzdötte a sokkot és regenerálódott a hatalmas traumából, mind testileg, mind lelkileg.

Amikor azt hittük túl vagyunk a nehezén sajnos februárban Jankó arcizmai elkezdtek görcsbe állni, fülei "felszaladtak" a feje tetejére ... kiderült, hogy Jankó tetanuszos. A tetanusz egy baktérium okozta betegség, mely az esetek túlnyomó többségében halálos kimenetelű, így nem csoda, hogy teljesen kiborultunk.
Jankó ismét beköltözött a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba, ahol megkezdődött a harc az ÉLETÉÉRT. Szigorú protokoll szerint sötét, csendes, ingerszegény környezetben helyezték el, megkapta az ellenszérumot és naponta antibiotikumot. Az elsődleges cél az volt, hogy az izmok görcse ne terjedjen tovább. Szerencsére ezt is sikeresen túlélte és az oltási programját is el tudtuk már kezdeni.


Jankó egy fiatal kb 2017.januári születésé keverék kan. Emberekkel nagyon barátságos, játékos, más kutyákhoz is szoktatható. Kifejezetten kerti tartásra nem adjuk, kizárólag kutyás tapasztalattal rendelkező gazdát keresünk számára, aki képes egy ilyen aktív, energikus kutya tartására és irányítására. Nagyon igényli az ember társaságát ezért a napi foglalkozás, nevelés elengedhetetlen. Kutyaiskolai továbbképzés javasolt!


Jankó oltott, chipezett és ivartalanítva fogadható örökbe,


Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.Előzmény:

NOÉ kórházban:
2018.március (gyógyultan)
További képek ITT!Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú