3728: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=3728 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Sole
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Sole
Nem: Kan
Született: 2009.11.17.
Bekerült: 2017.07.09.
Sole egy 2009.novemberi születésű német juhász jellegű kan kutya akinek a fényképét a Szurkolók az állatkínzás ellen oldalán láttuk meg és gondolkodás nélkül cselekedtünk. Edelényi sintértelepen, elfertőződött lábbal ellátatlanul. Bár nem cane corso, mégis úgy alakult, hogy a NOÉ corso mentésének vezetői rohantak érte és a PCAS Állatmentő Egyesület - Nyíregyháza önkéntesei segítségével sikerült átvennünk azonnal, aki már régebben a rettegett sintértelepen volt.
Most a felelőtlen elhelyezésük miatt, valószínűleg egy tüzelő szuka okozta a vesztét.

A küzdelem a lábáért júliusban elkezdődött. A Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban megvizsgálták, a sebét kitisztították, a seb egy részét, a leszakadt talppárnáit megpróbálták helyreállítani. Fájdalomcsillapítás, lórugás antibiotikum kúra, napi sebtisztítás és a jól bevált cukorterápia következett. Mivel a sérülése már régi volt reméltük, hogy a sérült inak és idegek ne okozznak funkciós kiesést a lábában. A gyógyulás bizony hosszadalmas lett.
A lábsérülésén túl mind a két arcán vérömleny volt, az egyik már annyira szervült, hogy azonnal nem is tudtak mit kezdeni vele, a másik oldalon sikerült leszívni kitisztítani. Valószínűleg a rácsokon dugdosta ki a pofiját és ettől alakult ki ez a sérülése.

Sole lába szépen begyógyult, hála a hetekig tartó orvosi kezelésnek. Ahogy tovább tudtunk lépni a kivizsgálásban viszont sajnos kiderült, hogy SZÍVFÉRGES :(
Sajnos tudjuk mindez mit jelent. Van gyógyulás, de hosszadalmas és drága ... mindegy, természetesen most sem hagyjuk cserben. Túlesett egy szívféreg eltávolító katéteres szívműtéten, de az sajnos nem hozott eredményt. Gyógyszeres kezelése folytatódik. Sajnos még nem lélegezhetünk fel. :(

Mindettől függetlenül Sole igazi aktív és mindig mozgásban lévő kutya, ezért hasonlóan aktív gazdát keresünk neki, aki ki tudja elégíteni mozgásigényét. Más kutyákkal jó a viszonya. Kutyaiskola továbbképzés javasolt.

Csak kerti tartásra nem adjuk, kizárólag olyan otthont keresünk a számára ahol teljes jogú családtag lehet. Nagyon sokat szenvedett eddig, megérdemli a biztos gazdis életet!

Érdeklődni róla a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között lehet.További képek ITT!
Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú