3554: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=3554 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Tyson
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Tyson
Nem: Kan
Született: 2009.10.12.
Bekerült: 2017.09.06.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Bogyo 2018.07.25. 2018.08.10.
Szergénybe bekerült: 2010.10.09.

Pápai gyepmesteri telepről mentett, ivartalanított kan kutya.
Nagyon barátságos, mindig keresi az ember társaságát, sokat játszik, bohóckodik, folyton megnevetteti a környezetét. Kutyákkal, fajtajellegéből adódóan szeret pukkancsként viselkedni, ezért kizárólag egyedüli kutyának ajánljuk.

Nemrég hoztuk fel Őt és a kedvenc plüsshamburgerét a budapesti telephelyünkre. Állandó letörölhetetlen vigyorán pontosan látjuk, hogy tetszik neki az új helyzet, de még beszokás alatt van.
Viszont hamar kiderült, hogy nem minden tökéletes az egészségével. Elküldtük egy teljes kivizsgálásra, mert az ízületei elég tropának tűntek, de a kivizsgálás során kiderült, hogy bizony a fájó ízületek mellett komolyabb dolog áll a háttérben, mégpedig epilepszia.

A hideg és az ismeretlen stresszhelyzetek fokozzák a tüneteket, ami jelenleg fogcsattogtatásban nyilvánul meg. A kezelése azonnal megkezdődött, de egy epilepsziás kutya gyógyszerelésének beállítása nagyon nehéz feladat és hosszú időt vesz igénybe.

2017 és 2018-ban két hátsó lábát keresztszalag szakadás miatt műteni kellett. Örömünkre mind két műtétből sikeresen felgyógyult.

2018. júliusban azt vettük észre, hogy valami nem stimmel a szájában. Ő, aki nagy haspók, kiejtette a szájából a finom falatokat és felháborodottan ugatta az ebédjével teli tálját.
Nála minden orvosi vizsgálat, beavatkozás extra odafigyelést igényel, mivel stresszre és a bódításra, altatásra nagyon rosszul reagáló epilepsziája van. Ezért nagy körültekintéssel álltak neki a vizsgálatnak a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban. Kíméletes altatás mellett átvizsgálásra került az egész szájürege. Azonnal kiderült, hogy több helyen gyulladt az ínye és a szája belső fele. Valamint 3 fogától meg kellett szabadítani (ki kellett vésni), melyek már annyira lekoptak, hogy a szabad idegvégződések okozták a fájdalmat.


Ami fontos lenne, hogy a sok-sok évi menhelyi élet után legyen neki CSALÁDja, ahol nyugalomban és szeretetben töltheti a napjait, és ahol tudnak gondoskodni a napi gyógyszerezéséről. Tyson mindenkit imád, de nagyon szeretne már végre tartozni valakihez, aki az Ő GAZDÁJA, akinek Ő FONTOS, és aki ŐT SZERETI.
Tudjuk, hogy nagyon nehéz fába vágtuk a fejszénket azzal, hogy Tysonnak próbálunk gazdát találni, mert
- nem fiatal
- a fajtával szemben sokaknak van fenntartása
- kanapés otthon jöhet csak szóba
- a betegsége miatt kezelésre szorul
de hisszük, és bízunk benne, hogy van olyan család/gazdi, aki beleszeret, esélyt ad neki, és aki vállalja őt minden gondjával együtt.

Tyson oltva, chipezve, ivartalanítva fogadható örökbe.


Érdeklődni róla a 06 30 221 1299 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban lehet, hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között.


href="http://www.noeallatotthon.hu/gallery/pics9/midi/thyson3.jpg" rel="lightbox" title="">

További képek ITT!Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú