2539: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=2539 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Mangó-Van rá gazdijelölt
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Mangó-Van rá gazdijelölt
Nem: Szuka
Született: 2012.09.01.
Bekerült: 2013.09.12.
Tegnap (2013. 09. 12.) este érkezett a kétségbe esett telefon, hogy egy kutyát elgázoltak a 17. kerületben, nem tud lábra állni és nagyon vérzik. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol egy nagyobb összeverődött, aggódó tömeg - köztük a gázolóval - közepén megláttuk a sokkos, halálra rémült és még így is gyönyörű német juhász szuka kutyát, alatta egy hatalmas vértócsával.A kutyus magánál volt, ez bizakodásra adott okot. És ráadásul a chip-leolvasó is bepittyent, tehát van benne chip. Azonnal telefon, újabb jóhír: regisztrált. Már hívjuk is a számot. Rövid úton kiderült, hogy a kutyust elajándékozták, már nem azoké, akik chipregisztráción szerepelnek. De nem kell aggódni, megvan az új tulajdonos száma, már hívjuk is. Rövid bemutatkozás után kiderül, hogy igen, valóban az övék Mangó. Elmondjuk, hogy a kutyust elgázolták, vérzik és nincs éppen túl jó bőrben, azonnal orvoshoz kellene vinni. A vonal túlvégén az első és legfontosabb kérdés: mennyibe fog ez neki kerülni? Nem tudjuk, hiszen még azt sem tudjuk pontosan mi baja szegénynek ... Ő most vidéken van és nem tud ezzel foglalkozni ... megadjuk a számunkat, mert nem húzhatjuk tovább az indulást és megkérjük, hogy ma délelőtt hívjon minket a kutya állapota miatt ...

Mangó 1 éves fajtatiszta német juhász szuka kutya. A hátsó lába súlyosan roncsolódott, eltört a csánkízülete. A vizsgáló asztalon produkált egy artériás vérzést - borzasztó nagy szerencséje, hogy nem a kocsiban történt ez meg vele, mert akkor lehet, hogy már csak múlt időben beszélhetnénk róla. Az ultrahang vért mutatott ki a hólyagjában, tehát belső sérülései lettek. Sokktalanítását azonnal megkezdték és aggodalommal telve vártuk, hogy mit hoz az éjszaka. Szerencsére reggelre jobban lett a véres vizelet elkezdett feltisztulni, de a lábműtétre még várnunk kell. Minden valószínűség szerint egy külső fixateurt kap majd, de ez még a holnapi nap kérdése.

Mi egész éjjel aggódtunk érte, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az orvosokkal. Reggel az első dolgunk az volt, hogy kérdeztük hogy van. Ezzel az aggodalommal sajnos egyedül maradtunk, mert, hogy a kedves gazdi nem csak nem rohant érte, de azóta sem jelentkezett! Ide sok mindnet tudnék írni, de inkább nem teszem ...
Nem úgy, mint az érte aggódó megtalálók, akik személyesen jöttek el érdeklődni utána.
Mi nem hagyjuk magára és kérünk Titeket Ti is küldjetek neki pozitív energiákat. Jó lenne, ha minél előbb műthető lenne, mert a nyílt törés miatt nagyon nagy a fertőzés veszélye.

Mangót a múlt héten gázolta el egy autó, nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, ripityára tört a csánkja, belső sérülései lettek és rengeteg vért vesztett. Mint írtuk Mangó ugyan chipes, de a chipen regisztrált tulajdonos már elajándékozta Őt. Azonnal felvettük a kapcsolatot az új tulajdonossal, aki vidéki tartózkodására hivatkozva nem sietett a kutyája segítségére és sajnos AZÓTA SEM JELENTKEZETT, NEM ÉRDEKLŐDÖTT, NEM KÍVÁNCSI, HOGY ÉL-E, VAGY MEGHALT.

Mangó szerencsére nem halt meg, bár az első napok igen csak kritikusak voltak. Artériás vérzés, belső vérzés, elfertőződött nyílt csánktörés ... Ennek ellenére a Mangó küzd és úgy tűnik nyerésre áll. Stabilizálódott az állapota, túl van az első műtéten. Egy külső fixateurt kapott a lábára. Ez az elsőre igen csak rémisztő szerkezet reméljük meghozza a várt eredményt. 8 hét múlva lehet eltávolítani, akkor fog kiderülni, hogy vár-e még rá további műtét.

Ami biztos, hogy a gyógyulása nem lesz gyors, rehabilitáció és fizioterápia vár rá. A tulajdonviszonyának tisztázására elindítottuk a hivatalos eljárást.

Kérjük, aki teheti támogassa Mangó gyógykezelését!

ankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú