2051: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=2051 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Lunita
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Lunita
Nem: Szuka
Született: 2011.07.15.
Bekerült: 2019.11.07.
Eredetileg bekerült: 2012.02.12.

Lunitát még 2012-ben kölyökként Budapesten találták.
Eredeti gazdája nem került elő, így oltva, chipezve, ivartalanítva adtuk örökbe.

Megkeresést kaptunk az Illatos úti Ebrendészeti telepen keresztül, a 16. kerületi Önkormányzattól, hogy egy exNoés kutyának gazdája néhány napja meghalta. A lakásban egyedül maradt kutyusról az idős szomszédok gondoskodtak. Mint kiderült örökös nincs így a hivatalos bejutást és ügyintézést a 16. kerületi önkormányzat állatvédelmi előadója segítségével történt és visszakerült gondozásunkba. Szerencsére egyik kollégánk megsajnálta az árván maradt Lunitát és átmenetileg mint ideiglenes befogadóként otthon biztosított számára.

Eddig a történet a lehetőségekhez képest meseszerű, de sajnos van DE... Ideiglenes gazdi jelezte, hogy szerinte valami nem stimmel Luni pisijével. Nehezen, sokszor keveseket pisil és mintha rózsaszín lenne. Az orvosi vizsgálat azonnal felpörgette az eseményeket. Lunita, kb 15kg-os testében egy strucc tojás méretű húgykő alakult ki. Sokat tapasztalt orvosaink sem találkoztak még ilyen méretű elváltozással. Azonnal a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrum műtőasztalára került. Az elképesztően nagy, több, mint fél kg súlyú követ még a húgyhólyagban feldarabolták a lehető legkisebbre, hogy minél "kisebb" vágást kelljen ejteni a hólyagon, ami persze a szerv méretéhez képest így is óriási lett. Luni jól viselte hosszú és kockázatot operációt, szépen ébredt és már másnap reggel pisilt.
Természetesen most kockázatos időszak jön,hogy a gyulladt és iszonyúan megvastagodott húgyhólyagfalban a varratok megmaradjanak és a hosszú ideig túlnyúlt állapotban lévő hólyagja képes legyen rendesen funkcionálni.
A követ laborban fogják bevizsgálni, hogy milyen típus és mit kell tenni a jövőben, hogy ne alakuljon ki újabb húgykő. Valószínűleg speciális tápra és gyógyszerekre lesz szüksége az egész hátralévő életében.

Lunita egy 2011.júliusi születésű keverék szuka aki lakásban élt így szocializált és igen barátságos, nyugodt kutya. Nagyon sok örömöt és boldogságot tud nyújtani a szeretett gazdájának. Kizárólag olyan otthont keresünk a számára ahol teljes jogú családtag lehet.


Lunitáról telefonon lehet érdeklődni a 06 30 221 1299-es telefonszámon, hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között


2012-ben
2019.november
További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú