1801: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1801 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Füstös - VAN GAZDIJELÖLT!
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Füstös - VAN GAZDIJELÖLT!
Nem: Kan
Született: 2010.01.01.
Bekerült: 2011.05.24.
Füstös fiatal puli jellegű kan kutya, akit a 4-es országút mentén találtak, ahogy két mellső lábán voszolta magát. A sérült állatokat minden esetben átveszi Állatotthonunk, így történt Füstös esetében is. Két hátsó lábát csak vonszolta maga után, tehát azonnal állatorvoshoz került, ahol kiderült, hogy egyáltalán nem friss sérülése van, az izomzat sorvadtsága alapján valószínűleg több hete-hónapja le van bénulva a kutya. A röntgen törést nem mutatott, minimális árnyék látszik az ágyéki csigolyák magasságában, amely alapján nem lettünk sokkal okosabbak, hiszen több dolog is vethet ilyen árnyékot: egy régebben lezaljott bakteriális fertőzés szövődménye, daganat, stb.
Füsti lába nem béna teljesen, fájdalomérzete teljesen van, minimálisan mozog is a lába, bár úgynevezett merevparalízise van. A vizeletet, székletet teljesen kontrollálja, sőt, balesetes részlegünk legszobatisztább lakója.
Az életkedve pedig - nohát, az igazán jó. Sőt, túl jó. Ha ki van engedve a gazdasági udvarba, akkor Füsti MINDENÜTT ott van, nyüzsög, belebeszél, láb alatt van, simogatást követel, mindent kommentál, mindenkinek beszól, egy percre be nem áll a szája, egy pillanatra sem hagyja abba a farkcsóválást, mialatt fókához hasonlító mozgásával körberadírozza a menhelyet. Látogatóinkat rendre zavarba hozza, hiszen egy szegény lebénult kutyuskát illene sajnálni, szánakozva megsimogatni és egy-két kedves szót szólni hozzá - de Füsti erre nem ad alkalmat, mert egyrészt baromi nehéz sajnálni egy kutyát, aki szemlátomást tök boldog, nem ér rá a simogatásunkkal törődni, mert halaszthatatlan beszólnivalója van egy kacsának a menhely túlsó végén, és kedves szavainkat sem hallja saját vidám (és rohadtul fülsértő) ugatásától.
Hiába, Füsti egy jelenség. Kissé fülsértő és hiperaktív jelenség ugyan, de ettől szeretjük olyan nagyon.
Mindamellett Füsti igazán kooperatív kezelhető kutya. Kétnaponta-naponta esedékes kötözéseit - melyekre azért van szükség, hogy lábfejei ne sebesedjenek ki, ahogy vonszolja magát - szó nélkül tűri, sőt, mostanra kifejezetten élvezi az ezekkel egybekötött tornáztatásokat is. Szobatiszta, kedves, életvidám kutya.
Aki ugyan boldog így is, de mi mindent szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy megmutassa nekünk, milyen akkor, ha négy lábon táncol minket körbe.
Füsti komoly kivizsgáláson esik át, hiszen eddig még pontos diagnózisunk sincs, hogy mi okozhatja bénaságát. Ennek egyik állomása egy igen komoly és költséges vizsgálat, a CT.

A vizsgálatokról és gyógykezeléséről bővebben ITT OLVASHAT!

Kérjük, hogy aki teheti, adományával támogassa Füstös kivizsgálását és szükséges gyógykezelését.

Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.


A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: Füstös

Füstöst virtuális örökbefoadással is támogathatja! Köszönjük!

Oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk örökbe!
További képek ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú