1400: SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS nev,faj,nem,UNIX_TIMESTAMP(szuletett) AS sz,kep,statusz,meret,szor,telep,leiras,ID,UNIX_TIMESTAMP(bekerult) AS b,descr,beschr FROM allat WHERE ID=1400 LIMIT 0,10
Noé Állatotthon Alapítvány - Lady
Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Név: Lady
Nem: Szuka
Született: 2007.01.01.
Bekerült: 2010.08.12.
Lady fiatal, kis-közepes szuka. Gazdája háza leégett, a szomszédok adták le, kihasználva a kínálkozó alkalmat, hiszen a gazda egyébként is rendszeresen verte a kutyát. Kedves, alázatos, kissé félénk, de könnyen oldódó, nagyon jóindulatú kutya. Más kutyákkal tökéletes a viszonya, szépen sétál pórázon.

2010. októbere óta ideiglenes befogadóknál él, az alábbi leírást tőlük kaptuk:
"3 hónapja, hogy nálunk vendégeskedik Lédy kutya. Két kutyatársa van, de velük nemigen foglalkozik. Párom mellől viszont el sem mozdul az első perctől kezdve, szobatiszta, és nagyon próbál beilleszkedni. Pórázon szépen sétál, amíg apu el nem távolodik mellőle, akkor viszont olyan vadul húz, hogy semmi nem állíthatja meg. Póráz nélkül is láb mellett marad, max. 2-3 méteres körzetben szaglászik. Nem fázós, bár a szőre néhol ritkás, a fülén száraz sebek ritkítják. Kezelése folyamatban van. Ha nem javul, jön a bőrkaparék-vizsgálat. Bármilyen élőlénnyel összeszoktatható. Amire teszteltük: teknőst nem eszik, cicával futólag találkozott, teljesen semlegesnek ítélte, és a sünik ellen se volt kifogása.
A szomszéd 5 éves kislánya nyúzza néha, egy hangja sincs. Nagyon nyugodt, embercentrikus kutya, tehát gyerekkompatibilis.
Tud már ülni; maradni; feküdni most tanul; tudja, mi az, hogy nem és hogy fújj!; utcán nem eszik föl semmit; a kanapét percek alatt megszokta, de néha a parkettára fekszik, pedig külön ágyikója van. Sajnos nem tökéletes a hallása és a külvilág információi nem teljesen jutnak el hozzá, ezért meg kell tanulni kommunikálni vele. Megérti már, ha csapkodjuk a lábunkat, vagy ha tapsolunk, de a teljes sikerhez látnia is kell, hogy mit mutatunk. Múlt héten (jan. 12) fel kellett nyitni a jobb fülét, mert megtelt savós folyadékkal, lehetséges, hogy egy idült fülgyulladás következményeként. Sajnos az is kiderült, hogy a halláskárosodása nem erre vezethető vissza. Azt már korábban megállapították, hogy szívbetegsége van. A szíve kissé nagyobb az átlagosnál, de ami a problémát okozza, hogy nincs ingerületvezetés a pitvarok és a kamrák között. A pitvar összehúzódik, de a kamra csak akkor továbbítja a vért, amikor akarja. "Szerencsére" szabályos időközönként pumpál, úgyhogy ha nem éri megterhelés, jópár évig elélhet vele. A betegséget magasfokú AV-blokknak hívják. Gyógyszeresen kezelni nem tudják, a megoldás a pacemaker lenne, de költséges és kockázatos. Évente kell kontrollra vinni vagy ha rosszabbodni látszik az állapota, szédeleg. Mikor elhoztuk, említették a lányok, hogy talán epilepszia jellegű rohama volt, de mi ennek semmi jelét sem tapasztaltuk. (A nagyobbik kutyánk is epilepsziás.) A jobb hátsó lába kicsúszkál alóla és a gerince is hajlott, de ez semmiben nem zavarja. 3 éves kora ellenére kicsit rozoga gyerek, amivel ő is tisztában van. Nem vágyik sokra: kicsi séta, sok simi és rengeteg kaja. Olyan étvágya van, hogy eszméletlen. Sőt! 2 napja volt nálunk, amikor lefekvés után egy nagy puffanást hallottunk a konyhából. Mire lejöttünk a galériáról, már csak a hűlt helyét találtuk 40 darab kókuszgolyónak, amit a gáztűzhely belső felén lévő tálcáról kapart le magának. Pattog, mint egy labda (a rozoga hátsófele ellenére) 1,5 métert ugrik helyből. A szemetest is át kellett helyeznünk, mert abból is ki akarta szolgálni magát. Sok tapasztalata igazi családdal nem lehetett, de biztos vagyok benne, hogy bárhova villámgyorsan beszokik, ahol elfogadják, hogy ő nem dögöny-kutya, nem házőrző és nem agility-bajnok, csak egy csendes, jámbor jószág, a legkiválóbb ágymelegítő. Forrest Gump a maga nemében: nem a legokosabb, de mindenre nyitott, nagylelkű társ."

További képek Ladyről ITT!


Megosztom a Facebookon


 
     

állat/oldal

Keresés az állatok között

Faj


Telephely
Budapest
Szergény
Minimenhely

Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Méret
Kicsi (<15kg)
Közepes (15-30kg)
Nagy (<30kg)

Szőrhossz
Rövid
Közepes
Hosszú