Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4 5. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Következő

A hét cicái: A Krampuszok/1.
2015.12.03.

December hatodika minden gyerek (és sok szerencsésen gyermeki lelkű felnőtt) számára izgalmasan mesés időszakot jelent. A jóságos fehér szakállú Mikulást szívrepesve várjuk. Így, hogy minden Mikulás bátya körül forog, bizony könnyen elfelejtkezünk a háttérben megfeszítetten dolgozó kisegítő személyzetről. Pedig kérem, ők is nélkülözhetetlen részei az ünnepnek, ideje, hogy megkapják végre az őket megillető figyelmet!

A hét cicái: A Cirmosok I.
2015.11.16.

Minden családban akadnak fekete bárányok. A mi fekete bárányaink éppenséggel a cirmos cicák, de legalább olyan hátrányos helyzetben vannak, mint a fekete macskák és kutyák. Most, hogy már ennyi képzavart sűrítettem egyetlen mondatba, kicsit egyértelműbben: nincs mit szépíteni, a cirmos cicák nagyon mostoha helyzetben vannak, ha örökbefogadásra kerül a sor.

A hét cicája: Nella
2015.10.29.

Nella eredetileg a kölykeivel együtt került a Macskamentés gondozásába. Minta cicamama volt, kifogástalanul ellátta szülői teendőit. Majd, mikor a fiókák végre kirepültek, jogosan úgy gondolta, hogy most kezdődik második ifjúkora, élete virágjában ismét az önmegvalósítás és önkiteljesedés irányába fordulhat. Anyukatársak, tegyük a kezünket a szívünkre, ki ne gondolta volna ezt már hasonlóan…

A hét cicája: Figaro
2015.10.15.

Figaro, Figaro, Fíííí…. Khm, igen, koncentrálok, tehát Figaro cicánk
(tralalalalala, tralalalalala), szóval ezen a héten egy szépséges mini hiúznak keresünk álomgazdit. Legalábbis ami a fenséges fülbojtokat illeti, kétség sincs a hiúz ősök felől. Frizuráját akár a legremekebb sevillai borbély is készíthette volna, egy igazi mestermunka...

A hét cicája: Bulcsú
2015.10.03.

Bulcsú cicánk, aki földi pályafutását kis híján kutyaeledelként kezdte, akarom mondani fejezte be, mára csodaszép kandúrkává nőtte ki magát. Köszönhetően ideiglenes anyukája szuperjófej Hugi és Pötyike kutyájának, a kutyákkal kapcsolatos - és egyébként teljesen érthető - ellenérzésein is túltette magát.


A hét cicája: Smink
2015.09.18.
Tammtaramm és ratata, vagyis fontos bejelentenivalónk van, megtaláltuk a világ legnőcisebb macskanevét: Smink! A macskák kicsit olyanok, mint a nők, varázslatosak,
kiszámíthatatlanok, bájosak és szeszélyesek (úgyhogy Uraim, ne szégyelljék, ha imádják a macskákat, ez csak annyit jelent, hogy a nőket is bizonyára imádják).

A hét cicája: Száva
2015.09.03.
Száva története sajnos átlagosnak mondható. Kidobták. Mi minden esetben megdöbbenünk, hiába napi gyakorisággal fordul elő a probléma ilyetén megoldása kis hazánkban. Száva csodaszép kislány, különleges, vörösesen irizáló fekete bundával.


A hét cicája: Rexy
2015.08.21.
Ha az emberek tudnák, hogy Rexy mennyire édes, már réges-rég lenne gazdája. Sőt, versengenének érte a gazdijelöltek. Zsűrinek kellene meghoznia a döntést, hogy ki leginkább méltó rá, hogy ennek a csodacicának a gazdájává váljék.Tartózkodási helyét is a legnagyobb titokban kellene tartani, nehogy valaki egyszerűen elrabolja.

A hét cicája: Simon
2015.08.07.
Meg vagyok rémülve. Az egyik pillanatban még az ablakban üldögélve szemléltem békésen a kint szemtelenül csivitelő verebeket, a közvetkező pillanatban pedig kiszakítottak az otthonomból és egy idegen helyre kerültem. Nem értem.Én jó cica voltam, kedves és játékos. Mindig nagyon szépen doromboltam, puszit osztottam, odabújtam a gazdimhoz. Imádtam, amikor engem dédelgetett és becézett. Illedelmesen viselkedtem mindenkivel, soha nem volt rám panasz. Nem értem.

A hét cicái: Rumli, Stikli, Malőr
2015.07.31.
Ezen a héten a Macskamentés bemutatja a világhírű Négy gengsztert. A fokozódó nemzetközi helyzetre és a világgazdasági válságra való tekintettel ugyan a mi négy gengszterünk konkrétan három kiskandúrból áll, de azért nem kell aggódni! Egyrészt, bármikor szívesen kipótoljuk őket akár ötre is, másrészt akkora csibészek, hogy ezt a hármat bonyolult kamatos kamatlábas-farkas matematikai képlet alapján a négy bármely hatványának lehet tekinteni. És különben is, „maguk ketten szép kis trió…”

A hét cicája: Jojó
2015.07.23.
Amennyiben az egységnyi csintalanságot egy kismacskában határozzuk meg, akkor matematikailag megállapíthatjuk, hogy Jojó nem hétördög, hanem legalább tizenkettő.
Igazi rosszcsont, aki bármennyi családtagot (legyen az két-, vagy négylábú) képes 7/24-
es megosztásban foglalkoztatni.


A hét cicája: Kacatka
2015.07.16.
Kacatka halálra rémülve, macskanáthásan, legyengülve került gondozásunkba. Eleinte kint a Noén a karantén részlegben, egy ketrecben kapott helyet, ahol mozdulatlanul, félénken bekucorodva a fekhelyére várta, hogy most mi fog vele történni. Enni is csak titokban mert, ha ember volt a közelben, akkor inkább csak nézte a hamit, de belekóstolni sem volt hajlandó. Mivel az emberen kívül minden más élőlénnyel remekül kijön, igazi nagycsaládba került ideiglenesen.

A hét cicája: Száva
2015.07.08.
Haaagyjááál mááááár! Nem, nem tudom, hogy hova lett a ketchup-os üveg. Mért kéne tudnom? Fogalmam sincs, hogy mire célozgatsz… Már a múltkor is egyfolytában azt szajkóztad, hogy a sublót lába frissen van mázolva, ne dörgölőzzek neki. És én nem is dörgölőztem. És a ketchup-ot sem én csentem el!Értsd már meg végre, hogy alapból ilyen gyönyörű színű a bundám!

A hét cicái: Maki és Stoppos
2015.07.01.
Maki és Stoppos, a két észveszejtően jó pasi, olyan igéző tekintettel, hogy 16 és 96 között minden épkézláb nő térde beleremeg. Jó-jó, igaz, ilyenek vannak szép számmal, bár az is lehet, hogy a női térdeket eleve úgy alkotta meg a teremtő, hogy bizonyos férfiúi nézésektől automatikusan remegjenek…?!

A hét cicája: Széncinege
2015.06.25.
Hol volt, hol nem volt – de leginkább nem volt – volt egyszer egy besz@ri kicsi cinke. No, nem a tollas-csipogós, hanem a szőrös-nyávogós változatból. Ezt a képek alapján el kell hinnetek nekünk, élőben megmutatni ugyanis csak kevés kivételezettnek tudjuk.


A hét cicái: Lucy és Rambó
2015.06.18.
Függönyre fel, polcról le, egy-kettő, telefonkábel megfeszít, három-négy, székláb között szlalom, öt-hat, teli tányér babgulyást leborít, hét-nyolc. Ez persze csak egy ötlet az edzéstervhez, nyugodtan lehet csülökpörkölttel is helyettesíteni a hét-nyolcat…

A hét cicája: Odett
2015.06.11.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szépséges királykisasszony, akit Odettnek
hívtak. Amellett, hogy csodaszép volt, kedvessége, bájossága, kecsessége híre is messze földre eljutott. A gonosz, vasorrú bába is megneszelte és meg is irigyelte, hogy a leánynak ennyi kellem és báj jutott, neki pedig közben már a vasorra is rozsdáll...

A hét cicája: Turbina
2015.06.04.
Turbinával több szempontból is alaposan elbánt a sors. Apróságként kidobták, majd a Noé Macskamentés gondozásába került. Nem sokkal később örökbe is fogadták és úgy
reméltük, hogy életének rázós szakasza ezzel lezárult, végleges családra talált.
Hamarosan azonban arról kaptunk hírt, hogy balesetet szenvedett, de még orvoshoz sem
vitték el, nem kapott megfelelő törődést, ellátást és élelmezést. Nemcsak hogy nem
családtagként bántak vele, hanem éppen csak megtűrték, egyszóval az álomotthon
illúziója elillant.

A hét cicája: Ingóbingó
2015.05.28.
Biztosan emlékeztek még, volt itt két édes, csetlő-botló cicácska, Ingóbingó és Libikóka. Csetlő-botlók, mivel ataxiás cicákról van szó, azaz az egyensúlyközpontjuk sérült. Sajnos sokkal nehezebb fogyatékos állatkákat örökbe adni, sajnos még kevesen toleránsak és bátrak annyira, hogy huszárosan azt mondják: „vállalom a kihívást, adok egy esélyt!”

A hét cicája: Gofri
2015.05.22.
Kezdek szerelmes lenni. Még csak félve és lassan, de asszem beléd fogok szeretni hamarosan. Nagyon. Nem azt mondom, hogy máris kamaszlányos hévvel ugrom a nyakadba, de lassanként egyre közelebb merészkedem.



Előző | 1 2 3 4 5. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Következő