Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Következő

A hét cicája: Oscar, az álompasi
2016.02.17.
Egy hete, hogy együtt járok vele: Oscar egy igazi nagydarab pasi. Első esténken nagyon udvariasan, aranyosan és visszafogottan viselkedett. Azt gondoltam könnyű életünk lesz, mert már most odáig van értem. Hamar rá kellett jönnöm, hogy tévedtem...

A hét cicái: Belle és Roxy
2016.02.12.

Kamaszlányos levélfolyamunkat, a múlt heti sikerre való tekintettel most folytatjuk. Ezúttal a csodaszép testvérpár, Belle és Roxy ragadott tollat, hogy bemutatkozzanak. Íme...

Hurrá nyaralunk! - Aida levele
2016.02.04.

Hét cicája rovatunkban ismét kénytelenek vagyunk rendet hagyni. Ennek legfőbb oka, hogy a kamaszlányokat bemutató cikkünk nem hozta meg a várakozásunknak megfelelő tülekedést kamaszlányaink iránt, ezért kisebb csoportokban is szeretnénk Őket bemutatni. Következzen elsőként Aida és Grácia levele, Aida tollából, hiszen Grácia még kicsi és nem sokat tud az életről. Emellett sajnos igen nyüzüge is (mármint Grácia), ezért ugyanitt Royal Gastro Intestinal tasakos cicaeledel is kerestetik. Kérjük ha lapul valakinek a szekrényében, küldje el nekünk, vagy fogadja örökbe Gráciát, így a fuvart meg is lehet spórolni!

A hét cicái: A Kamaszlányok
2016.01.27.

Milyenek is a kamaszok? Persze akadnak dolgok, amiket szívesen felvállalnánk, például a határtalan kíváncsiság, nyitottság minden új információra, játékosság, kifogyhatatlan energia és tenni akarás. Ezek simán jöhetnének. És ha kamasz lánykád van, esetleg kamasz cicalányt készülsz örökbe fogadni, akkor ezekre a tulajdonságokra bizton számíthatsz. A kamasz(cica)csajok a sokadik átbulizott éjszaka után sem fáradnak ki, bármikor kaphatóak rá, hogy újra és újra felcsavarják a szőnyeget.


A hét cicája: Mayla
2016.01.20.

Minden védencünk számára tökéletes otthont és álomgazdit szeretnénk, a lehető leghamarabb. Ez már csak így van, hiszen ezért dolgozunk. Ám amikor egy beteg, vagy sérült cicáról van szó, akkor, ha lehet, még hatványozottabban igyekszünk ezt a célt megvalósítani.

A hét cicái: A Raptorok
2016.01.06.

Mióta ideiglenesen megörököltem a négy Noés gengszterből – akik a gazdasági válság következtében hárman vannak – kettőt, igazi, színes, szélesvásznú, 3D-s raptor élményem van folyamatosan. Igazi ragadozók. Lopakodnak, mindenhol ott vannak, mindent látnak azzal a fürkésző, átható tekintettel, levakarhatatlanok, bekerítenek, rajtad ütnek, ÁÁÁÁ... ÉS DOROMBOLNAK!!! Mármint dorombolnak… Hízelegnek. Dörgölőznek. Tényleg levakarhatatlanok. De tulajdonképpen: ki a fene is akarná levakarni őket???!

A hét cicája: Pöttyös
2015.12.23.

Az „elrettentő” példák mellett itt van Pöttyös, akiről meg, akárhogy is igyekszünk, nem tudunk lebeszélni benneteket… Csodaszép, nagy dolog, ez annyira nem ritkaság macskáéknál. De Pöttyösnek van tényleg pöttyös fülecskéje, ilyet azért nem minden nap lát az ember!

A hét cicái: A Krampuszok/2.
2015.12.16.

Megállíthatatlan rénszarvas szánon közelednek az ünnepek, a gyomrunkban hópihék lebegnek az izgalomtól (valahol legalább havazik) és sorra gyúlnak a gyertyák az adventi koszorún. A Mikulást még épp csak elbúcsúztattuk és máris készülhetünk a betlehemezésre. Mivel pedig a Kisjézus is hamarosan megérkezik a jászolba, lassan a három királyoknak is készülődniük kell...

A hét cicái: A Krampuszok/1.
2015.12.03.

December hatodika minden gyerek (és sok szerencsésen gyermeki lelkű felnőtt) számára izgalmasan mesés időszakot jelent. A jóságos fehér szakállú Mikulást szívrepesve várjuk. Így, hogy minden Mikulás bátya körül forog, bizony könnyen elfelejtkezünk a háttérben megfeszítetten dolgozó kisegítő személyzetről. Pedig kérem, ők is nélkülözhetetlen részei az ünnepnek, ideje, hogy megkapják végre az őket megillető figyelmet!

A hét cicái: A Cirmosok I.
2015.11.16.

Minden családban akadnak fekete bárányok. A mi fekete bárányaink éppenséggel a cirmos cicák, de legalább olyan hátrányos helyzetben vannak, mint a fekete macskák és kutyák. Most, hogy már ennyi képzavart sűrítettem egyetlen mondatba, kicsit egyértelműbben: nincs mit szépíteni, a cirmos cicák nagyon mostoha helyzetben vannak, ha örökbefogadásra kerül a sor.

A hét cicája: Nella
2015.10.29.

Nella eredetileg a kölykeivel együtt került a Macskamentés gondozásába. Minta cicamama volt, kifogástalanul ellátta szülői teendőit. Majd, mikor a fiókák végre kirepültek, jogosan úgy gondolta, hogy most kezdődik második ifjúkora, élete virágjában ismét az önmegvalósítás és önkiteljesedés irányába fordulhat. Anyukatársak, tegyük a kezünket a szívünkre, ki ne gondolta volna ezt már hasonlóan…

A hét cicája: Figaro
2015.10.15.

Figaro, Figaro, Fíííí…. Khm, igen, koncentrálok, tehát Figaro cicánk
(tralalalalala, tralalalalala), szóval ezen a héten egy szépséges mini hiúznak keresünk álomgazdit. Legalábbis ami a fenséges fülbojtokat illeti, kétség sincs a hiúz ősök felől. Frizuráját akár a legremekebb sevillai borbély is készíthette volna, egy igazi mestermunka...

A hét cicája: Bulcsú
2015.10.03.

Bulcsú cicánk, aki földi pályafutását kis híján kutyaeledelként kezdte, akarom mondani fejezte be, mára csodaszép kandúrkává nőtte ki magát. Köszönhetően ideiglenes anyukája szuperjófej Hugi és Pötyike kutyájának, a kutyákkal kapcsolatos - és egyébként teljesen érthető - ellenérzésein is túltette magát.


A hét cicája: Smink
2015.09.18.
Tammtaramm és ratata, vagyis fontos bejelentenivalónk van, megtaláltuk a világ legnőcisebb macskanevét: Smink! A macskák kicsit olyanok, mint a nők, varázslatosak,
kiszámíthatatlanok, bájosak és szeszélyesek (úgyhogy Uraim, ne szégyelljék, ha imádják a macskákat, ez csak annyit jelent, hogy a nőket is bizonyára imádják).

A hét cicája: Száva
2015.09.03.
Száva története sajnos átlagosnak mondható. Kidobták. Mi minden esetben megdöbbenünk, hiába napi gyakorisággal fordul elő a probléma ilyetén megoldása kis hazánkban. Száva csodaszép kislány, különleges, vörösesen irizáló fekete bundával.


A hét cicája: Rexy
2015.08.21.
Ha az emberek tudnák, hogy Rexy mennyire édes, már réges-rég lenne gazdája. Sőt, versengenének érte a gazdijelöltek. Zsűrinek kellene meghoznia a döntést, hogy ki leginkább méltó rá, hogy ennek a csodacicának a gazdájává váljék.Tartózkodási helyét is a legnagyobb titokban kellene tartani, nehogy valaki egyszerűen elrabolja.

A hét cicája: Simon
2015.08.07.
Meg vagyok rémülve. Az egyik pillanatban még az ablakban üldögélve szemléltem békésen a kint szemtelenül csivitelő verebeket, a közvetkező pillanatban pedig kiszakítottak az otthonomból és egy idegen helyre kerültem. Nem értem.Én jó cica voltam, kedves és játékos. Mindig nagyon szépen doromboltam, puszit osztottam, odabújtam a gazdimhoz. Imádtam, amikor engem dédelgetett és becézett. Illedelmesen viselkedtem mindenkivel, soha nem volt rám panasz. Nem értem.

A hét cicái: Rumli, Stikli, Malőr
2015.07.31.
Ezen a héten a Macskamentés bemutatja a világhírű Négy gengsztert. A fokozódó nemzetközi helyzetre és a világgazdasági válságra való tekintettel ugyan a mi négy gengszterünk konkrétan három kiskandúrból áll, de azért nem kell aggódni! Egyrészt, bármikor szívesen kipótoljuk őket akár ötre is, másrészt akkora csibészek, hogy ezt a hármat bonyolult kamatos kamatlábas-farkas matematikai képlet alapján a négy bármely hatványának lehet tekinteni. És különben is, „maguk ketten szép kis trió…”

A hét cicája: Jojó
2015.07.23.
Amennyiben az egységnyi csintalanságot egy kismacskában határozzuk meg, akkor matematikailag megállapíthatjuk, hogy Jojó nem hétördög, hanem legalább tizenkettő.
Igazi rosszcsont, aki bármennyi családtagot (legyen az két-, vagy négylábú) képes 7/24-
es megosztásban foglalkoztatni.


A hét cicája: Kacatka
2015.07.16.
Kacatka halálra rémülve, macskanáthásan, legyengülve került gondozásunkba. Eleinte kint a Noén a karantén részlegben, egy ketrecben kapott helyet, ahol mozdulatlanul, félénken bekucorodva a fekhelyére várta, hogy most mi fog vele történni. Enni is csak titokban mert, ha ember volt a közelben, akkor inkább csak nézte a hamit, de belekóstolni sem volt hajlandó. Mivel az emberen kívül minden más élőlénnyel remekül kijön, igazi nagycsaládba került ideiglenesen.


Előző | 1 2 3 4. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Következő