Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Következő

A hét cicája - Szilvike
2018.03.03.

Ismerkedjetek meg Szilvikével, az igazi Gimb-Gömb macskával. Nem azt mondjuk, hogy lustácska (távol álljon tőlünk!), azt végképp nem, hogy szereti a pocakját (hogy is mernénk ilyet állítani???), de valahogy ezek a sorok jutottak eszünkbe róla: „És ül és ül és folyton ül, És ettől persze gimb-gömb lett.” Más szóval: imádnivaló.

A hét cicája: Stefánia Enikő
2018.02.07.

Az utcáról bekerült macskáknál nem meglepő ha alultápláltak, kisebb-nagyobb egészségügyi problémákkal küzdenek. Ez a dolog fizikai része, amin természetesen azonnal igyekszünk javítani. De ott van még a dolog lelki része. Ezek a cicák jó eséllyel soha nem tapasztalták meg az emberi kontaktust, gondoskodást, szeretetet. Ha volt is kapcsolatuk egyáltalán emberrel, az csak félelmetes és rossz élmény volt.
Sajnos a kis Enikő is lassan halad, lassan enged be szívébe-lelkébe, bizalmába minket.


Ufómegszállás a Noé macskamentésnél
2017.09.14.

Nekem nincsenek kétségeim. Ufók márpedig léteznek, és kész. Ez tény, kár is vele vitába szállni. Oké-oké, elismerem, magát az űrhajót még nem láttam… De ha nem lennének ufók, akkor mégis hogy kerülnének közénk ezek az egyértelműen földönkívüli életformaként azonosítható kis lényecskék???

Ilyen volt, ilyen lett: Rose
2017.04.13.

Rose, kis életének alig néhány hónapja alatt rengeteg szenvedésen ment már keresztül. Egy súlyos sérülés, ki tudja mi történhetett pontosan. Borzasztó fájdalom, ki tudja mióta már. Leszakadt láb, fertőzés, gyulladás. Szenvedés, fájdalom, szenvedés, fájdalom…

Gazdit keres Nyüzsi
2017.03.24.

Nyüzsi boldogságot és szeretetet hozna bármely gazdi életébe. Mégis hátránnyal indul, mint a hozzá hasonló fekete állatok szinte mindegyike. Szomorú és érthetetlen dolog ez, hiszen ő ugyanúgy rengeteg kedvességet és szeretetet ad, ugyanúgy rengeteg törődést és szeretetet igényel, mint tarkabarka, különleges mintázatú társai.Durcás gazdit keres!
2017.01.26.

Durci már megjelenésében is roppant egyedi, hiszen fülecskéit amputálni kellett, ami
természetesen csak tovább növelte amúgy is ellenállhatatlan szexepiljét. De a csábos
külcsín mellett a belbecs is nagyon ott van, ugyanis Durci egy kimeríthetetlen
hízelkedési tálentummal és kielégíthetetlen szeretetigénnyel megáldott uraság.

A hét cicája: Kalitka
2016.09.30.

Kedveseim, ezen a héten Kalitka névre hallgató cicánkat szeretnék bemutatni és fogságból szabadítani, azaz örökbeadni egy szigorúan Álomgazdinak. Kalitka egy egészen kivételesen bűbájos cica, imád ölben lenni, ami lássuk be, macskáéknál nem mindig annyira evidens. Végtelenül kedves, dorombolós és szeretetéhes, nem mellesleg pedig egy csodaszép fekete párduc.

A hét cicája: Joghurt
2016.09.07.

Csodálatos és nehéz az anyák sorsa ezt én is megtapasztaltam már. Öt pici babám volt,
nehezen indult az életünk, amikor világra hoztam őket. Szerencsére egy kedves ember
talált meg minket, aki segített. Többet tett értünk, mint a saját gazdám. Megmentette a
kicsinyeimet is. Biztonságba és nyugalomba kerültünk és én heteken keresztül boldogan
nevelgettem a babáimat.


A hét cicája: Pamacs
2016.08.03.

Sziasztok, Pamacs vagyok. Minket a tesóimmal egy állatorvosi rendelő elé tettek ki. Szerencsére olyan elé, ahol felkaroltak minket. A felkarolás elég jól sikerült, a három tesómnak már van gazdija is. Szuper helyük lett. Nekem nem jött be ennyire az élet, úgyhogy most így elektronikusan próbálok elhelyezkedni, mint főállású macska, láttam, hogy ezt mostanában így szokták.

A hét cicái: Petrezselyem, Paprika és Pitypang
2016.07.22.

Hát, az a helyzet, hogy mi hárman – én és a tesóim - vagyunk a gombások. Illetve csak voltunk. Szerencsére. Anyukánkkal együtt hoztak el minket egy helyről, ami nem volt valami fényes. De itt lett nekünk mindenünk, saját szoba, meg rendes kaja, meg gondoskodás. Meg gomba. De azt állítólag mi hoztuk.

A hét cicái: Cementes Círus és Cikó
2016.07.12.

Hol vannak már a cementes vödör alján kuporgó nudlik… Rájuk sem lehet ismerni. Gyönyörűek, játékosak, talpraesettek és, mint a kézzel nevelt bébik általában, rendkívül bújósak, kedvesek és szeretetéhesek.


A hét cicája: Musztafa
2016.07.07.

Musztafa momentán a terrorista macskák egyszemélyes budapesti sejtjét alkotja, de
senkit ne tévesszen meg a látszat, ő egymagában is egy teljes mértékben ütőképes és bármikor bevethető csapat. Ha pedig akció van, akkor Allah irgalmazzon szegény
fejünknek, Musztafa ugyanis érti a dolgát. Kiképzése elsőrangú, hatékonysága lenyűgöző
.

A hét cicái: Jack és Kajszma
2016.06.05.

Kajszma és Jack tanácstalanul várt, először még reménykedve, hogy hamarosan nyílik az ajtó, bebocsát az imádott család. Aztán egyre kétségbeesettebben bújtak egymáshoz, reszketve kucorogtak az ablakpárkányon és vártak és vártak és már talán nem is reméltek…

A hét cicája: Macaron
2016.05.13.

Macaron, a szépséges kandúr, súlyos, gázolás okozta csontsérülésekkel érkezett gondozásunkba. Két napon belül két komoly műtétet is végre kellett hajtani rajta, és a java, a hosszú és türelmet, kitartást igénylő rehabilitáció még csak ezután következett.


A hét cicái: A Faházas kennel lakói
2016.05.06.

Vér, verejték és könnyek közepette sikerült néhány bársonytalpút a kifutóba telepíteni –
már csak a VI. Macskás nap közeledtére való tekintettel is – nehogy dorombolás nélkül
maradjanak a látogatók. Közülük négy cicát szeretnénk most bemutatni, van köztük újonc, és „nagy öreg” is.


A hét cicája: Lili
2016.04.11.

Nem titkolhatjuk tovább, töredelmesen be kell vallanunk, hogy csodás oroszlánszelídítők vannak közöttünk. Ideiglenes befogadója Liliből is kedves, bájos cicalányt faragott. Mondjuk, a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy Lili leginkább az Óz, a nagy varázsló meséjének oroszlánjára hasonlít. Hogy is fogalmazzak finoman, nem tipikusan az a rettenthetetlenül bátor állatok királya…

A hét cicája: Sármőr
2016.03.31.

A nők végzetét mindig a jóképű csibészek jelentik, Sármőr cicánk (nomen est omen!) ideiglenes gazdija is elkövette azt az óriási hibát, hogy hagyta magát bepalizni, és ideiglenes fiacskáját – csak egyszer és kivételesen – bevitte a munkahelyére. Késő bánat, eb gondolat, a szépfiú ugyanis semmi perc alatt átvette az uralmat az iroda felett.

A hét cicája: Kismanka
2016.03.17.

Bocsi, de nem lehetne, hogy kicsit odébb állsz?!!! Pont a játékegér útjában vagy, pedig most akartam megcélozni a kislabdával, hogy egyenesen a kanapé alatt kössön ki. Oda gyűjtöm a készletet, hogy aztán lehessen mindig újabb és újabb darabokat követelni.

A hét cicái: Nyafi és Csuti
2016.03.10.

Ezen a héten két különleges cicát szeretnénk bemutatni nektek. Az előzmények sajnos nem annyira különlegesek, gazdájuk allergia miatt adta le őket, várólistáról kerültek hozzánk. Nem csoda, ha most megszeppentek és összezavarodtak, hiszen az évek óta tartó biztonságot, a kényelmes kanapét és a gazdi kényeztető szeretetét hirtelen egy ismeretlen hely, ismeretlen emberek és a ketrec váltotta fel. Átmenetileg legalábbis és reméljük, hogy az átmeneti időszak nagyon rövid lesz, hiszen csodaszép cicákról van szó.

A hét cicája: Szonja
2016.02.25.
Szonja vagyok. Egyedül vagyok. Kicsi vagyok. Éhes vagyok. Segítsetek Szonjának, a kismacskának!


Előző | 1 2 3. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Következő