Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2. 3 4 5 6 7 | Következő

MacsNapló OKTÓBER
2016.11.03.

Nem hiába októberben ünnepeljük az Állatok Világnapját! Immár „hagyományosnak” mondhatóan, csodaszép időben, egy remek rendezvénnyel és kitűnő hangulattal emlékeztünk meg e jeles napról.

MacsNapló SZEPTEMBER
2016.10.21.

Eltelt a suli első hónapja. A nebulók okosodnak, ügyesednek. Na jó, mivel macskákról van szó, leginkább ügyesednek...

MacsNapló AUGUSZTUS
2016.09.20.

Még fel sem ocsúdtam, hogy vége az iskolaévnek és máris újra becsengettek. Vagyis hopp-hopp elillant az augusztus is. Igaz a mondás, hogy a hetek lassan telnek, a hónapok viszont rohannak. Valahogy így voltunk ezzel az augusztussal is, így visszanézve, hihetetlen, hogy mennyi minden történés fér az ilyen gyorsan elröpülő napokba...

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban !
2016.09.12.

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban.
2016. október 2. (Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége)

MacsNapló Június-Július
2016.08.04.

-Rendben, akkor találj ki te valami jó kis indokot arra, hogy miért van most kéthónapnyi
történés összevonva a Macsnaplóban!
-Erre nincs mentségünk, lusták voltunk, döglöttünk a strandon, a fülünkön is kismacskák lógtak… Viszont kárpótlásul a kedves olvasó kap tőlünk egy kedvcsináló anekdotát, jó?
-Jó!


MacsNapló Május
2016.06.14.

43 új cica került a gondozásunkba. És itt meg is állnék egy pillanatra, mert ez a szám eléggé elgondolkodtató. És aztán még egy szám, hogy lehessen továbbgondolkodni: a bekerült újak közül 32 kölyök. 32 apróság, akik jobb esetben már esznek önállóan és csak rásegíteni kell egy picit. De ott vannak aztán a babák, akiket még cumisüvegből, fecskendőből kell táplálni, kiimádkozni a pisit-kakit belőlük, vagy épp aggódni a hasmenés miatti kiszáradás miatt. Mindezt 24 órában, heteken át.

MacsNapló Április
2016.05.06.

Az biztos, hogy gazdiesőre nagy szükség van, mert az április valóságos cica-özönvizet hozott.Sajnos nem meglepő, hogy a legtöbb újonc egészen aprócska mazsola még. Borzasztó, hogy évről-évre, ezekben a hónapokban arról kell beszámolnunk, hogy itt-ott- amott – de semmiképpen nem a megfelelő helyen – anyjuktól újszülöttként elválasztott babákat, kidobott cicacsaládokat találunk.

MacsNapló MÁRCIUS
2016.04.08.

Nagyon eseménydús volt a márciusunk. Egy remek Húsvét vasárnapi tojásvadászattal,
megkezdődött a Noés rendezvény szezon. Természetesen mi sem maradhattunk tétlen, és bár hímes cicáink nagy része még ideiglenes befogadónál alussza téli álmát, azért erős kezdéssel nyitottuk meg az idei első Macskávézót. Már éppen ideje volt, sokan már a koffein- és sütielvonástól remegő szájjal rendeltek! Ne aggódjatok, itt a tavasz, és mi is jövünk most már rendületlenül és rendszeresen!

MacsNapló Február
2016.03.10.

Elmúlt a február, gyors volt, rövid volt, nem is baj, így máris közelebb juthattunk a tavaszhoz. Sok minden történt természetesen ebben a hónapban is, szeretnék kiemelni azonban elsőként egy eseményt, ami ugyan nem csak macskás, de méltán tarthat számot a figyelmünkre.Mint bizonyára hallottátok – és reményeink szerint legtöbben személyesen láttátok is – február 20-án nagyszabású felvonulással tüntettek az állatvédő szervezetek és szimpatizánsaik, az érvényben lévő állatvédelmi törvények szigorításáért és betartásukért a mindennapi gyakorlatban. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a hazai állatvédelem történetébe máris piros betűs ünnepként vonult be ez a nap, hiszen eddig példátlan összefogás volt tapasztalható, mind a szervezés, mind a célkitűzések során.

MacsNapló JANUÁR
2016.02.08.

Ahogy az általam nagyra becsült kortárs írózseni bölcsen megállapította "Január az év hétfője". Kibámulva az ablakon, bele a vaksötétbe délután ötkor, hallgatva az esőcseppek dobolását, bizony ezzel a megállapítással aligha tudnék vitatkozni.


MacsNapló DECEMBER
2016.01.10.

December. Hóember – na, az mondjuk pont nem volt. De volt mikulás, krampuszok, adventi készülődés, sütés-főzés, angyalkák… És persze a hab a tortán: a macska a karácsonyfán.
Nálunk például döbbenetes módon egyszer sem dőlt a fa (a fogadást elvesztettem), ellenben számos nélkülözhetőnek tűnő alkatrészét (úgy, mint: tűlevelek, ágak, díszek) elhagyta az ünnepi áhítatban. A csúcsdísz kackiás állásáról pedig leginkább a „sokat akar a szarka…” kezdetű, örökbecsű mondás jut eszembe…


MacsNapló NOVEMBER
2015.12.10.


Ne tessék kérem mindent az utolsó pillanatra hagyni! A november éppen remek alkalom volt arra, hogy mindenki beszerezhesse a téli ideiglenes – vagy végleges – vesemelegítőjét. Köztudomásúlag erre a célra a doromboló macskuszok a legalkalmasabbak, és ebben a hónapban különösen is vigyáztunk az egészségetekre. Ennek köszönhetően több kinti védencünk is meleg otthonban tölti már a fagyos téli hónapokat.

MacsNapló OKTÓBER
2015.11.08.

Az október minden állatszerető számára fontos hónap, hiszen ebben a hónapban ünnepeljük az Állatok Világnapját. Persze egy igazi állatbolond gazdinál minden nap az állatokról szól, azért mégis jó hogy egy külön ünnepet is tartunk, és sokak figyelmét felhívhatjuk az állatvédelem fontosságára.


MacsNapló SZEPTEMBER
2015.10.06.
Megérkezett az ősz, újabb iskolai évre csengettek be, de ami különösen is durva, hogy Jojó már a konyhapultra is fel tud mászni! Kölökségének egyetlen bizonysága – és egyben egyetlen megmaradt vigaszom – hogy legalább még nem helyből pattan a spenótos lábas közepébe, hanem kerülő úton. Hiába, értékelni kell az élet apró örömeit, és a még apróbb zöld lenyomatos lábnyomokat az étkezőasztalon…

MacsNapló AUGUSZTUS
2015.09.08.

Én nem tudom, hogy ezek a modern naptárak hogy működnek, de két Macsnapló között eskü, hogy szinte csak kettőt alszom, úgy szalad az idő. Másrészt viszont a nálunk lévő apróvadak – mármint kismacskák – úgy nőnek, mintha az Alíz Csodaországban mesének kizárólag azokat az „Igyál meg!” üvegcséit találnák meg, amiktől óriássá lehet válni. Ráadásul a csintalanság egyenes arányban nő a bajuszméretükkel, úgyhogy most már fogadjátok örökbe őket villámgyorsan, hogy a ti, ne pedig az idegik idegeire menjenek!!!


MacsNapló JÚLIUS
2015.08.10.

Igen, én is úgy vagyok vele, hogy naphosszat csak hempergek a nyári orgona árnyékában,
dorombolva szemlélem a levelek közt átszűrődő napsugarakat, a mancsomat nyalogatva hallgatom a szél susogását, szóval amúgy rendesen macskamódra élvezem a nyarat. Nem, ez egyáltalán nem lustaság, ez igenis így egészséges. Bizonyos hőfok alatt és felett minden rendes macska elmélyült meditációval tölti a napot (amikor meg nagy ritkán éppen a közbülső hőmérséklet van, igazán kár lenne kiesni a megszokott rutinból…). Ez csak az avatatlan külső szemlélő számára tűnik henyélésnek, igazából megfontolt napirend szerint történik minden. És akkor még a napi két szemtelen pillangó megrendszabályozásáról nem is tettem említést. Az is igen komoly feladat ám!


MacsNapló JÚNIUS
2015.07.11.
Kutya meleg van. Ne mondogasd, hogy most ugrik a majom a vízbe, mert felébreszted bennem az alvó oroszlánt, pedig már így is kivagyok, mint egy liba. Éhes disznó makkal álmodik, amint éppen a hűs habokban áztatja a csülkeit… Ja, a Macsnapló. Bocs, de egy macskás hasonlatom se volt épp kéznél, ezügyben ártatlan vagyok, mint a ma született bárány… Jóvanna, azért ne csinálj a bolhából
elefántot, hozom máris a friss híreket!



MacsNapló MÁJUS
2015.06.06.
Nem, nem és nem! Annyi minden történt májusban, hogy nem vagyok hajlandó címszavakban írni róla, ne is kérd! Ez különben is egy napló, itt lehet hosszú, hosszú, hosszú, hosszú, baromira hosszú, még annál is hosszabb, egyszóval szép, kerek mondatokban fogalmazni! Hogy arra a kutya
se kíváncsi? Az kit érdekel, ez itt egy MACSnapló!


Macsnapló- 2015.02.10-2015.05.10.
2015.05.15.
Hónapok óta alig álltok a lábatokon. Éjjel álmatlanul forgolódtok, reggelre zsebkendőnyi méretűvé gyűritek a kispárnát. Verejtékben úszva riadtok fel hajnalban, „Úristen, lehet, hogy már kész van a Macsnapló??!!!”

Macsnapló 2015.01.09-02.08
2015.02.16.
Villámgyorsan eltelt 2015 első hónapja. Milyen is volt a január? Hullott a hó és hózott (zott-zott), pontosan egy (szerencsésebb helyeken két) napon át lehetett macsangyalt rajzolni, hómacskát építeni fenyőtüske bajusszal, valamint alutasakost és konzervet elraktározni pánikszerűen, hátha elzár minket a hótorlasz a külvilágtól.




Előző | 1 2. 3 4 5 6 7 | Következő