Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4 5. 6 7 8 9 10 11 | Következő

Karácsonyvárás macskákkal
2015.12.22.

Macskás szemmel kicsit más a készülődés. A szekrények aljába a meglepikkel együtt biztos, hogy bezársz pár macskát is – ez általában jó néhány óráig fel sem tűnik, se neked, se a
macskának… A dekoráció? Hááát… Gyönyörűen csillogó üvegdíszek? Saját készítésű
habcsók és pattogatott kukorica füzér? Ínycsiklandó szaloncukor? Felejtsd el! Bőven
elég lesz az elpöckölt műanyag gömböket előhalászni a sublót alól és levadászni a
girlandba gabalyodott, kétségbeesett indiánüvöltéssel vágtató macskát.


Receptajánló kezdőknek (is): Bukta
2015.12.18.

Na, idén aztán jól bevásároltunk a téli ideiglenes befogadókkal.... Sorra bukják be a macskákat, a végén még tavasszal nem lesz kit kitenni a kifutóba (szép is lenne). De hát mit várhatunk az új ideigleneseinktől, mikor idén a tapasztalt régi rókák is sorra esnek áldozatul és véglegesítik az elvileg gazdikeresőként hozzájuk került cicákat. Süti meg sehol... Mármint a bukta, ami elvileg járna nekünk, minden bebukott cica után, lekváros kivitelben. Ha ez így megy tovább külön záradékként fogjuk ezt is belefoglalni a szerződésbe.

Téli ideiglenes befogadókat keresünk - VÉGKIÁRUSÍTÁS!
2015.11.27.

Hivatalosan is majd´ befagyott ma reggel a senekem, ez pedig határozottan azt jelenti,
hogy valóban itt a tél (a senék befagyás mindig megbízható mérce). Ennek apropóján
úgy döntöttünk, hogy szezonközi végkiárusítást tartunk, méghozzá óóóóóriási és durván akciós bundavásárt!


Brutálkától búcsúzunk...
2015.10.28.

A búcsú mindig nagyon nehéz, de egy ikontól búcsút venni embert próbáló feladat. És Brutálka kétség kívül egy ikon volt. Nem volt ölbemászós, hízelkedős, dorombolós. Félénk volt és lassan kezdett megnyílni. Nem adta könnyen a bizalmát, meg kellett dolgozni a kegyeiért. Hihetetlen fazon volt, elég volt csak ránézni a „rémarcú királylányra”, hogy mindenki arcára mosolyt csaljon.

Szemezz velünk jövőre is :D
2015.10.07.


Egy külön kategória. Egy fogalom. Zolika.
2015.08.04.
Újra gazdit keresünk Zolikának. Olyan valakit, aki ha csak egy pillanatra is, de megpróbálja a mi szemünkön keresztül látni őt. Ez a pillanat elég lenne arra, hogy meglássa, micsoda egyedi és egyéni kis fickóról van szó. Ez a pillanat elég lenne arra, hogy fülig és visszavonhatatlanul beleszerelmesedjen…

Bettson és Findusz
2015.04.30.
Ismeritek Pettson és Findusz meséjét? Akinek kisebb gyermeke van, annak biztosan ismerősek a csintalan, minden lében kanál macska kalandjai. Macskaimádóknak különösen is ajánlott, de a csodás rajzokban mindenki örömét lelheti.


Párbeszédek Csokival
2015.04.30.
Biztos vagyok benne, hogy sokan szoktatok beszélgetni a cicátokkal. A cicák ráadásul előszeretettel válaszolnak is – kivéve, ha hívod őket, olyankor mindenfajta kommunikációs készség híján vannak. Ha számtalan különféle nyervákolásuk egyikét
sincs kedvük éppen bevetni, akkor legalábbis beszédes grimaszokat vágnak, amivel a
legteljesebb mértékben kifejezik – sokszor igen lesújtó – véleményünket rólunk.

Párbeszédek Csokival
2015.04.30.


Tapsitól búcsúzunk
2015.03.26.
8 hónap, ennyi az élet……
Már sosem fogod csurom vizesre szopizni a pólómat, sosem szerzel új barátot Batyu helyett, s sosem fogod megtudni, milyen a hosszú, boldog gazdis élet.

Húsvéti állatságok a NOÉ Állatotthonban 2015.04.05. vasárnap
2015.03.17.
Idén is szervezünk NOÉS Húsvéti mulatságot! 2015. április 5-én vasárnap, 11 és 14 óra között várjuk a kicsiket és a nagyokat, állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és vetélkedőkkel. Nyuszival, birkával, kacsával, csibével, kecskével és még ezer állattal várunk mindenkit szeretettel!

Nem bátor az, csak vak-avagy egy ideiglenes gazdi merengései
2015.02.11.
Hátam mögött egy fárasztó munkanap. Zötykölődés a tömeges közlekedésen, nyúlós-nyálas az idő, fázom is. Leghőbb vágyam végre birtokon belülre kerülni. Otthon vár a szőrös banda, szép számmal csahosok és nyávogósok vegyesen. Bevallom, hiányoztak már napközben.

Nem fenékig tejfel
2014.11.03.

- Nem-e megetetlek minden nap? Nem-e mindig van tiszta vized? Nem-e ugrok minden első nyávogásodra, hogy igény szerint simogassalak, játszunk, vagy csak úgy általában kipróbáld, hogy ugrok-e még? Nem-e helytelen módon elcsalom a kérdőszót az igétől ezekben a mondatokban, csak hogy süket macskafüleiddel is érzékeltessem a zaklatottságomat?

Nárcisz és Zolika, a szappanopera folytatódik
2014.11.01.
Hát kérem, még mondja valaki, hogy a szappanoperák unalmasak!!! Jó, lehet, hogy a kétlábúak szappanoperái valóban azok, de a mi bársonytalpúink háza táján bizony nagy iramban zajlik az élet.

Frodó és a tüzes istennyila
2014.10.30.
Tegnap éjszaka, úgy fél kettő tájban, rakétatámadás érte a házat. De legalábbis bomba robbant. Esetleg tüzes menykő csapott be. Oké, oké, a tüzetesebb vizsgálódás után kiderült, hogy csak a szappantartó esett be a zuhanytálcába… Mindenesetre az első riadalmam minimum valami rettenetes istennyilát indokolt volna…

Téli ideiglenes befogadókat keresünk!-Farki
2014.09.23.
Nagyon szeretnénk, ha a korábbi évekhez hasonlóan idén is sok cicánk ideiglenes téli befogadókhoz kerülhetne, ebben kérjük most a segítségeteket! És hogy nagyobb kedvet csináljunk, igyekszünk megismertetni veletek egy-egy cicát, és azt, hogy mi miért szeretjük őket, és ti miért járnátok jól velük.

Ahol egy másik történet elkezdődik...
2014.09.23.
Ideiglenes befogadónk, Dorka mesél az ideiglenességről. -
"Egyik hajnalban, a fürdőszobában bóbiskolva, ölemben egy leállt keringésű kiscicával döntöttem úgy hogy megírom ezt a cikket. Senki ne ijedjen meg nem lesznek sokkoló képek, tragikus fordulatok és könnyfakasztó végkifejlet. Nem szeretnék sem kioktatni, sem megbántani senkit. Csak azt szeretném, hogy minél többen ismerjenek meg legalább egy olyan történetet a sok közül, ami akkor kezdődik amikor egy poszt alá kikerül az a bizonyos „…szerencse hogy nem a kukába dobta őket, így legalább jó helyre kerültek” komment."

Oroszlánszelídítő kerestetik!
2014.09.10.
Vándorcirkuszunk mellékállású, de roppant elhivatott állatszelidítőt keres! De ne gondoljátok, hogy cuki kölyökcicák pocakját kell simogatni! Nem kérem, itt igazi extrém sportról lesz szó, valódi oroszlánszelídítőkre van szükségünk.
Az ideális jelölt nem ijed meg a saját árnyékától, talpraesett, végtelenül türelmes, kitartó és nem mellékesen igazi macskabolond. Született macskasuttogók előnyben!

Éljenek a feketék 2.-JÁTÉK!
2014.07.28.
"A fekete macska búsan bandukolt.
Nem csoda, hisz szegény csonkafarkú volt.
Tizenharmadikán, s persze pénteken
lett kunkori dísze ilyen éktelen.
Azért vesztett el abból egy darabkát,
mert az úton maga előtt szaladt át..."

Luna, a reménykedő és harcos Holdacska
2014.07.10.
Luna cicáról, a mi kis Holdacskánkról nem lehet “A hét cicája” összefoglalót írni. Nem lehet, mert Luna nagyon különleges cica, nagyon különleges helyzetben.


Előző | 1 2 3 4 5. 6 7 8 9 10 11 | Következő