Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

1. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Következő

Macskaland 2023 évi beszámolója
2024.01.10.

2023-ban a már korábban is létező Macskaland cicafalu új Polgármestert és új önkéntes csapatot kapott, akik lelkesedésükkel új életet leheltek a Noé Alapítvány egyik csodálatos kezdeményezésébe, a cicasimogatóként is funkcionáló cicakennelbe.

Macskamentés 2023 évi beszámolója
2024.01.10.
Hogy is telt 2023 a Macskamentés háza táján? Nos, ismét pörgős, rengeteg munkával, örömmel és bánattal teli évünk volt

Idősebb cicáknak keresünk befogadót
2023.12.05.

Minden évben sok aggódást hoznak számunkra az egyre hűvösebbe, nyirkosabbá, sötétebbé váló napok. Mi még csak felvesszük a sapkát, sálat, behúzódunk a meleg szobába, de az Állatotthonban ragadt cicák, akik idén nem találtak gazdira, nagyon nehezen vészelik át ezeket a fogcsikorgató hónapokat.

Idősebb cicáknak keresünk befogadót
2023.12.05.
Minden évben sok aggódást hoznak számunkra az egyre hűvösebbe, nyirkosabbá, sötétebbé váló napok. Mi még csak felvesszük a sapkát, sálat, behúzódunk a meleg szobába, de az Állatotthonban ragadt cicák, akik idén nem találtak gazdira, nagyon nehezen vészelik át ezeket a fogcsikorgató hónapokat.

A macskaleukózis kezelése a Noé Alapitványban
2023.11.20.
Másfél éve kísérleti jelleggel kezdtük el a leukózisos macskák kezelését lepketaplóval, és összefoglaltuk eddigi tapasztalatainkat.
A szerző: Ujvárosi Zsuzsanna


A macskaleukózis kezelése a Noé Alapitványban
2023.11.20.
Másfél éve kísérleti jelleggel kezdtük el a leukózisos macskák kezelését lepketaplóval, és összefoglaltuk eddigi tapasztalatainket.

A macskaleukózis kezelése a Noé Alapitványban
2023.11.20.
Másfél éve kísérleti jelleggel kezdtük el a leukózisos macskák kezelését lepketaplóval, és összefoglaltuk eddigi tapasztalatainket.

Mi így FLEX-szelünk....
2023.09.15.
Újabb súlyosan sérült cicánk van. Nem terveztük, de a sors másképp gondolta!

Billy...
2023.09.08.
#Billy 💔😢
Ezzel a szó szerint félhalott kandúrral rohant be egy állatbarát a Noé Állatotthon Alapítványba tegnap. Itt találta a 17. kerületben.

UPDATE Viharos Vencel 💔
2023.08.08.

Nagyon súlyosan sérült kiscicát hoztak be a Noé Állatotthon Alapítványba. A legnagyobb viharok közepette sérült meg szegèny. Pontosan nem lehet tudni, hogy mi történt vele, de az egész hátsó része ripityára van törve. 😢

Sullivan aka Ufo1 💔
2023.04.18.

Megint olyan segítségkérésbe botlottunk, ami mellett nem tudtunk elmenni. Rákóczibányáról érkezett a vészjelzés, egy ottani, nagyon szerény körülmények között élő, de macskaszívvel rendelkező hölgytől, aki erőn felül próbálja menteni a helyi kóborkákat, de a betegek gyógyítására már sajnos nem futja.


Adria cica és az emberi közöny...
2023.04.06.

Amikor azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, mindent hallottunk és megtapasztaltunk, akkor mindig jön valami olyan, ami még minket is megdöbbent és szétszakítja a szívünket... 💔

Zsuzsiék pop-up cicamenhelye
2023.01.24.Normális esetben egy-két ideiglenes cica szokott nálunk lakni, nem is gondoltam, hogy ez valaha másként lesz, egészen addig, amíg két hete meg nem fordult a világ a Noés önkéntesek körül (is), és értesültünk a tragikus járványról, és a menhely bezárásáról.

Marvel vagyok ments ki innen!
2022.10.11.
Marvel vagyok ments ki innen - vigyázz clickbait cím, ez igazából a Kuksi nevű, krvarossz kismacska gazdikeresője, de azt nem olvasná el senki, így meg hátha...

Levél Ukrajnából
2022.09.06.

Kb egy hónapja levelet kaptunk Ukrajnából, amiben két harkivi állatvédő lány kért segítséget. Teltház van, de nem hagyott nyugodni a helyzet.

Cicacsalád a fedélzeten!
2022.02.23.

Fóton állatbarátok kolóniás vagy kóbormacskás TNR ivartalanítási akciója közepette az egyik ma reggel csapdába került vemhes cica ijedtében kipottyantott magából 5 kiscicát. Erre persze nem volt senki sem felkészülve, mert ugye ezt szerették volna megelőzni...

Cicák lelki rehabilitációja - A Kertesi család
2021.09.05.

A lelkileg sérült állatok pszichés rehabilitációja heroikus, sokszor hónapokig, akár évekig tartó feladat - különösen ehéz ez cicák esetéban, akik nem feltétlenül vonzódnak alapvetően és feltétel nélkül az ember társaságához, tartózkodóbbak, a korai szocializáció elmaradása, vagy elrontása pedig hosszú távú igen negatív eredményekhez vezethet.
Konkrét példánk a Kertesi család három cicája, akik borzasztó körülmények közül kerültek gondozásunkba. Három cica, ugyanolyan alaphelyzetből, három különböző fejlődési folyamattal és ütemmel. Elindultak a fejlődés útján, ideiglenes befogadójuk elnyerte már bizalmukat - kérdés, hogy megtalálják-e kitartó, megértő, és hasonlóan elszánt gazdijukat, akinek oldalán végleg megtanulnak bízni az emberben?

Szemelvények egy pótmama naplójából
2021.08.29.

"Kinyitom a hordik ajtaját, mindkettő ordítva kiront. Felkapom a cirmit, elkezdem etetni, majd maszirozom a hasát. Nem jön semmi csak a felháborodott visítozás. Csere! A kis tarka rácuppan a cumira. Szépen beszippantja az adagját +még egy picit. Jön a popsimasszír."
Egyik legkitartóbb pótmamánk, Betti számol be egy "átlagos" estéjéről néhány hetes cicababái rársaságában...

Friss híreink Fátyol cicáról
2021.05.26.

Kicsi Fátyol az az iciri piciri kiscica, aki 1 hete került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába, miután egyedül találták a 17. kerületben leszakadt lábbal, súlyos macsakanátháttól gennyes szemekkel. Sokat javult az állapota, de még nem nyugodhatunk meg, nagyon kell Neki a drukk!

Balerina, a csodacica
2021.02.23.

Balerina novemberben teljesen lebénulva, vad macskaként került gondozásunkba. Innen szép nyerni... Balerina tapasztalt önkéntesünkhöz, Nandához került. És bizony, sikerült nekik! Mostanra már nekifutásból ugrik fel az ágyra, és már a simogatást, emberi társaságot sem veti meg. Testileg, lelkileg meggyógyult!
Cikkünkben Balerina ideiglenes befogadója számol be az elmúlt 4 hónap eseményeiről Balerinával, ezzel a harcos csodacicával!


1. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Következő