Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

1. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Következő

Sullivan aka Ufo1 💔
2023.04.18.

Megint olyan segítségkérésbe botlottunk, ami mellett nem tudtunk elmenni. Rákóczibányáról érkezett a vészjelzés, egy ottani, nagyon szerény körülmények között élő, de macskaszívvel rendelkező hölgytől, aki erőn felül próbálja menteni a helyi kóborkákat, de a betegek gyógyítására már sajnos nem futja.


Adria cica és az emberi közöny...
2023.04.06.

Amikor azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, mindent hallottunk és megtapasztaltunk, akkor mindig jön valami olyan, ami még minket is megdöbbent és szétszakítja a szívünket... 💔

Zsuzsiék pop-up cicamenhelye
2023.01.24.Normális esetben egy-két ideiglenes cica szokott nálunk lakni, nem is gondoltam, hogy ez valaha másként lesz, egészen addig, amíg két hete meg nem fordult a világ a Noés önkéntesek körül (is), és értesültünk a tragikus járványról, és a menhely bezárásáról.

Marvel vagyok ments ki innen!
2022.10.11.
Marvel vagyok ments ki innen - vigyázz clickbait cím, ez igazából a Kuksi nevű, krvarossz kismacska gazdikeresője, de azt nem olvasná el senki, így meg hátha...

Levél Ukrajnából
2022.09.06.

Kb egy hónapja levelet kaptunk Ukrajnából, amiben két harkivi állatvédő lány kért segítséget. Teltház van, de nem hagyott nyugodni a helyzet.

Cicacsalád a fedélzeten!
2022.02.23.

Fóton állatbarátok kolóniás vagy kóbormacskás TNR ivartalanítási akciója közepette az egyik ma reggel csapdába került vemhes cica ijedtében kipottyantott magából 5 kiscicát. Erre persze nem volt senki sem felkészülve, mert ugye ezt szerették volna megelőzni...

Cicák lelki rehabilitációja - A Kertesi család
2021.09.05.

A lelkileg sérült állatok pszichés rehabilitációja heroikus, sokszor hónapokig, akár évekig tartó feladat - különösen ehéz ez cicák esetéban, akik nem feltétlenül vonzódnak alapvetően és feltétel nélkül az ember társaságához, tartózkodóbbak, a korai szocializáció elmaradása, vagy elrontása pedig hosszú távú igen negatív eredményekhez vezethet.
Konkrét példánk a Kertesi család három cicája, akik borzasztó körülmények közül kerültek gondozásunkba. Három cica, ugyanolyan alaphelyzetből, három különböző fejlődési folyamattal és ütemmel. Elindultak a fejlődés útján, ideiglenes befogadójuk elnyerte már bizalmukat - kérdés, hogy megtalálják-e kitartó, megértő, és hasonlóan elszánt gazdijukat, akinek oldalán végleg megtanulnak bízni az emberben?

Szemelvények egy pótmama naplójából
2021.08.29.

"Kinyitom a hordik ajtaját, mindkettő ordítva kiront. Felkapom a cirmit, elkezdem etetni, majd maszirozom a hasát. Nem jön semmi csak a felháborodott visítozás. Csere! A kis tarka rácuppan a cumira. Szépen beszippantja az adagját +még egy picit. Jön a popsimasszír."
Egyik legkitartóbb pótmamánk, Betti számol be egy "átlagos" estéjéről néhány hetes cicababái rársaságában...

Friss híreink Fátyol cicáról
2021.05.26.

Kicsi Fátyol az az iciri piciri kiscica, aki 1 hete került a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába, miután egyedül találták a 17. kerületben leszakadt lábbal, súlyos macsakanátháttól gennyes szemekkel. Sokat javult az állapota, de még nem nyugodhatunk meg, nagyon kell Neki a drukk!

Balerina, a csodacica
2021.02.23.

Balerina novemberben teljesen lebénulva, vad macskaként került gondozásunkba. Innen szép nyerni... Balerina tapasztalt önkéntesünkhöz, Nandához került. És bizony, sikerült nekik! Mostanra már nekifutásból ugrik fel az ágyra, és már a simogatást, emberi társaságot sem veti meg. Testileg, lelkileg meggyógyult!
Cikkünkben Balerina ideiglenes befogadója számol be az elmúlt 4 hónap eseményeiről Balerinával, ezzel a harcos csodacicával!

Pápaszem cica és az Ő NOÉs CSODÁja❣️
2020.08.05.

Talán még emlékeztek Pápaszemre, aki néhány hete rettenetes állapotban, szemei helyén gennyes-ragacsos képződménnyel került be hozzánk. :( Ami vele történt, igazi csoda: ideiglenes befogadóinak törődésének hála, gyönyörű kiscicává változott, és habár csak részlegesen, és csak egyik szemére, de látását is visszakapta.

Dasha, akinek élete egy hajszálon múlt...
2020.07.16.

...ugyanis a törékeny, fiatal cicát egyenesen az őrkutyákhoz dobták be, így "bízták őt gondjainkra". Ez többszörös felelőtlenség: amellett, hogy szegény cica életét tették ezzel kockára - épp hogy időben érkezett a segítség - , de ráadásul menhelyünk működésének rendjét hagyták teljesen figyelmen kívül az elkövetők. Közel száz cica - gazdájukat vesztett állatok, nem kívánt szaporulatok, és még ki tudja, hány féle sors - vár sorára várólistánkon.
Dasha soron kívül kapja most meg a segítséget, elfoglalva egy több hónapja várakozó másik cica helyét, ez talán most az Ő életébe fog kerülni. Dasha nem tehet róla, tündéri fiatal cicalány - mi együtt várjuk Vele Álomgazdija jelentkezését.

Néha még mi is megdöbbenünk...:(
2020.05.12.

Sokat láttunk már, de az emberi kegyetlenség néha mégis meg tud lepni minket: Debrecenben egy zsákban 20‼️ azaz HÚSZ DARAB‼️ fekete babacicát dobtak ki. 💔😢😡 Több állatvédő szervezet összefogásával végül sikerült befogadót találni mindannyiuknak, a Noéhoz öt kis árva került.

Életünk 3 Noés cicával
2020.04.04.

Ebben a koronavírus által megbélyegzett, nehéz időszakban úgy érezzük, mindenkire ráfér egy kis vidámság. És mi tehetne minket, Macskamentőket vidámabbá, mint egy kedves, szeretetteli és vicces beszámoló egykori védenceink életéről? Cikkünk szerzője nem 1, nem 2, hanem 3 cicánkat fogadta örökbe fél év leforgása alatt: a vak kiscicát, Sashát (aki ma már Lencsi), a szellemileg picit visszamaradott, de csupaszív Zumbát (aki ma már Nokedli), és végül nem rég a gyönyörű Úrfi cicát. Fogadjátok az írást szeretettel, reméljük, a Ti napotokat is bearanyozza, és meghozza a kedveteket az örökbefogadáshoz! :)

Emese és Cipzár <3
2020.02.17.

Két kispajtás keresi Álomgazdiját, annyi fájdalom és szenvedés után a közös otthont, a közös biztonságot. Emese és Cipzár ideiglenes otthonukban találkoztak, álmunk, hogy a jóbarátok együtt találjanak közös otthonra.

Képes beszámoló téli ideigleneseinktől :)
2019.11.12.

Szerencsés cicáink, akik már találtak maguknak téli ideiglenes befogadókat, lassan belakják átmeneti otthonaikat, így itt az ideje, hogy beszámoljunk Nektek eddigi élményeikről! Fogadjátok szeretettel! :)

NOÉs asztali naptár 2020
2019.10.04.
Nagy-nagy örömmel értesítünk benneteket, hogy elkészült a 2020-as asztali naptárunk, amit már bizonyára nagyon vártatok. 😃 Tartsatok velünk 2020-ban is, azaz védenceinkkel. Minden héten egy Noés lakó mosolyog ránk, egy egészen új nézőpontból fotózva őket. 📷

Hét cica, akik nagyon boldogan vágnak neki az új évnek
2019.01.04.

Készítettünk egy kis összeállítást azokról az adventi naptárunkon bemutatott cicákról, akik Karácsonyra megkapták a vágyott Gazdit. Nekik nem is kezdődhetne ennél boldogabban 2019!

Húsvéti Brúnó és Bíborka bejelentkezik :)
2018.10.10.

Két volt védencünkről, Húsvéti Brúnóról és Bíborkáról kaptunk extra cuki fotókat új családjuk körében, és elolvadt a szívünk. A két Húsvétkor elárvult, akkor még szopis baba a magas cukisági szintjük ellenére is bizony nagyon nehezen talált rá az igazi, végső Gazdira (Bíborkát egy alkalommal vissza is hozták nekünk "rossz magaviseletre" hivatkozva...). Az ideigleneseiknél töltött hónapok alatt mindannyiunk szívéhez közel kerültek, hatalmas öröm látni, hogy mekkora szeretet veszi most körül őket. És látván ezt a boldog Kisgazdit a két mentett cica társaságában – megnyugszunk kicsit: az állatvédelemnek igenis van jövője nálunk!

Pixie emlékére
2018.09.10.

"Elment Pixie. Kavarognak bennem a gondolatok, emlékek, érzések. A kapcsolatunk úgy végződött, ahogy elkezdtük: térdre ereszkedve etettem az ujjamra kent májkrémmel könyörögve, hogy egyen. A kettő közt eltelt közel 6 év csodálatos volt Vele."

Szomorú, de mégis gyönyőrű szép levelet kaptunk egy régi védencünk Gazdijaitól. Pixie meghalt, és mi a mélyen megindító sorokat olvasva átérezzük a Gazdik fájdalmát... Sokunknak kellett már hasonló helyzettel megbirkóznia, és mindannyian tudjuk, hogy egy négylábú Társ milyen fontos részévé is tud válni életünknek.
Mégis, melegség tölti el a szívünket a kedves megemlékezést olvasva, és boldoggá tesz minket a tudat, hogy Pixie-nek megadatott az, amit minden egyes védencünknek a legeslegjobban kívánunk: egy Otthon, egy fantasztikus Család, és az, hogy Szeressék!1. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Következő