Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2. 3 | Következő

Cica vagy baba? – MINDKETTŐ!!!
2012.05.02.

Egyik örökbefogadónk leírta, milyen is kismamaként cicás gazdinak lenni. :) Egy cikk a tévhitek ellen a gyermekvárás boldog időszakára és a kisbaba megérkezése utánra.

S.O.S, Cirmi egeret fogott!
2012.03.04.
És…? szólhatna jogosan a kérdés. „Az enyém a lábtörlőn is szokott hagyni.”
Ez a cikk főleg a kijárós macskák gazdáinak szól, és be fogja bizonyítani, hogy még egy ilyen mindennapos esemény is érhet tragikus véget, és remélhetőleg segítséget is nyújt ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Kedvezményes ivartalanítási akciók!
2012.01.30.
Ha nem szeretnéd, hogy kedvenced többedmagával (vagy betegen) térjen haza, és nem szívesen gondolsz arra, hogy a szomszéd nőstény kölykei egy vödörben is végezhetik, gondoskodj arról, hogy megelőzd ezek lehetőségét. Felelős állattartó vagy? Ivartalaníts!

Cicajátékok házilag
2012.01.23.
Több éve már, hogy boldog cica tulajdonos vagyok, nekik köszönhetően lett teljes az életem. A macskák sokszor igen komolyan veszik a játékot, vicces ugrásaik és kúszásaik mindig jó kedvre derítenek.

Macskafajták - Japán csonkafarkú
2012.01.18.
A japán csonkafarkú talán a világ legrégibb fajtája. Több ősi leírás is bizonyítja, hogy a rövid farkú macskák már több, mint ezer éve megjelentek a Távol-Keleten.

Cicák és egyéb állatfajták – avagy hogyan szoktassuk össze macskánkat egyéb állatainkkal?
2012.01.08.
Sok macskatartó nem csak a bársony talpúakért rajong, hanem sok más állatkát is tart: elsősorban kutyát, hörcsögöt, degut, tengerimalacot, patkányt, teknőcöt.

Macskafajták: Sziámi
2012.01.04.
A Sziámi macska egy kedvelt macskafajta, amely a Távol-Keletről származik. Nevüket Sziámról, a mai Thaiföldről kapták.

Vicces cicás videók:)
2011.12.26.
Csokorba szedtük a legaranyosabb cicás videókat:) Kellemes szórakozást hozzá:)

Étel allergia - avagy Rozi esete
2011.12.16.
Egy szép napsütéses októberi napon észrevettem Rozi cicám nyakán egy kis sebecskét. Szóltam egyből a páromnak, hogy igazolja vissza, hogy jól látom én, hogy az egy kis sebecske?

Macskafajták: Burma
2011.12.14.
A burma eredetét egyetlen nőstényre, Wong Maura vezetik vissza, aki 1930-ban a Távol-Keletről (Burma) került New Orleansba.

A macskák elhízása
2011.11.28.

Közismert, hogy az elhízás Magyarországon is népbetegségnek számít, de nem is gondolnánk, hogy ez a civilizációs ártalom bizony a velünk élő kedvenceink, így macskáink egészségét is veszélyezteti.

A macskák viselkedési szokásainak és a befogadott állatok visszakerülésének összefüggései I.
2011.11.19.

Korábbi cikkünk sajnos ismét aktuálissá vált. :( Az utóbbi időben több korábban örökbeadott védencünk visszakerült gondozásunkba, ezek a cicák pedig bizony semmi olyat nem tettek, ami nem macska-jellemükből adódik! Egy cica, ideális esetben, hosszú éveken keresztül lesz társunk, ezért fontos, hogy örökbefogadás előtt tájékozódjunk a cicák természetéről, illetve a cicatartás örömei mellett tisztában legyünk a felelős állattartáshoz kötődő feladatokkal is, így felelős döntést tudjunk hozni.

A macskák viselkedési szokásainak és a befogadott állatok visszakerülésének összefüggései II.
2011.11.19.
Előző részünkben nekiláttunk néhány fontos kérdés megválaszolásához, folytassuk hát ezeket!

A lakásban tartott cicákat fenyegető húgyúti megbetegedések
2011.11.17.
Sajnos sok macskatartó találja szembe magát azzal a jelenséggel, hogy kedvence gyakran jár az alomra, ott sokáig guggol, erőlködik, sokszor keservesen nyávog miközben vizeletet ürít, esetleg pisil olyan helyeken is, ahol korábban nem szokott.

Ahová a cica is gyalog jár...
2011.10.27.
Mikor családunk cicával gazdagodik, biztosak lehetünk abban, hogy többek között egy bizonyos felszerelési tárgyra mindenképpen szükségünk lesz: egy almos dobozra.

Macskafajták: Bengáli
2011.10.26.
Folytassuk a rövidszőrű fajták egyik különleges egyedével a Bengáli fajtával.

Bolharc
2011.10.11.
Nagyon sok fejfájást okoznak ideiglenes gazdijainknak is a bolhák és a menhelyen is. Sajnos szinte minden mentett cicánkban megtalálható ez a nem kívánatos kis élősködő.

Macskafajták: Abesszin
2011.10.11.
Cikksorozatunkat, amelyet a Házimacska bemutatásával kezdünk, közkívánatra folytatjuk! Először is nézzük végig a rövidszőrű macskafajtákat. Itt van például az abesszin.

Macskafajták: A Házimacska
2011.10.01.
Belekezdünk eme cikksorozatba, hiszen bár Állatotthonunkban leginkább a házimacska kerül be, néha előfordul, hogy más fajtatiszta, vagy valamilyen keverék cicát mentünk.

Macskaallergia ellen macska?!
2011.08.31.
Tudom a cím elég meghökkentő, mondhatni polgárpukkasztó, de a cikk témáját tekintve szükségem volt erre a figyelemfelkeltére.


Előző | 1 2. 3 | Következő