Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

1. 2 3 | Következő

Coronavírus tudnivalók
2020.03.17.

Cikkünkben összefoglaljuk, mit tehettek háziállataink védelmében ezekben a nehéz időkben.

Fekete hét
2019.10.13.

Mindenszentek és a halottak napja közeledtével mindenkit nyomatékosan megkérünk arra, hogy vigyázzon fekete (és fehér) cicájára, biztonságuk érdekében kérjük most egy ideig tartsátok bent őket! Számunkra is szinte hihetetlen, de sajnos valós tények igazolják, hogy még napjainkban is sok cica esik ebben az időszakban babonás szertartások áldozatául.
A kritikus időszak végéig a fekete cicák örökbeadása nálunk szünetel, de Dolores, Totyi, Huncutka és a többi fekete bársonytalpú november második felétől ismét boldogan költözik az Álomgazdi otthonába.


Néhány gondolat a chipezésről
2018.03.05.

Azt, hogy a megfelelő adatokkal regisztrált chip mekkora segítség az esetlegesen elkóborolt kutyusok hazajuttatásában, nap, mint nap tapasztalhatjuk. No, de mi a helyzet a cicákkal? A kutyák példájából okulva, az egyértelműen látható, hogy ez a jövő, a chipezés fontossága, hatékonysága és szükségessége egyértelmű.

Cicák a motorháztető alatt
2016.12.01.
Ebben a hideg időben mind melegségre vágyunk. A macskák, akik különösen kedvelik a meleget, jobb lehetőség híján gyakran gyanútlanul bebújnak a parkoló autók még meleg motorjának közelébe.

IVARTALANÍTS!!!
2016.06.05.

Ha a környezetedben terjeszted az ivartalanítás fontosságát, ha akár csak egyetlen ismerősödet meggyőzöd, azzal már évente 12, 4 év alatt pedig több mint 10.000 cicát menthetsz meg, esélyt adva a menhelyeken zsúfolásig megtelt állomány gazdihoz juttatására. A helyzet nem holnapután fog javulni, még csak nem is a jövő héten. De a hosszú távú megoldás egyértelműen az ivartalanítás. Ez mindannyiunk közös morális felelőssége.

Legyél olyan , mint Bence!
2016.01.28.


A macskák agressziója
2015.02.01.
A macskák agresszivitásának sok fajtája létezik, ez a kis útmutató segíthet, hogy észrevegyük, megértsük, mi okozza, és néhány hasznos tanácsot ad, hogy hogyan kezeljük.

Macska-AIDS (FIV)
2014.10.31.
Tudnivalók a macska-aidsről.
"A macskák immunhiányos betegségét az emberi HIV vírushoz hasonló, azzal rokon, de emberi megbetegedést nem okozó vírus a feline immunodeficiency vírus (FIV) okozza."

Cicaimádatunk evolúciója
2014.01.28.
Engem, mint nem macskás embert teljesen zavarba hoz, hogy a világon emberek milliói megszállottan osztják meg otthonaikat ezekkel a furcsa (és... jó, legyen: aranyos) teremtményekkel. Hogy lehet ez?

SvÉdes macskaélet, avagy macskamentés skandináv módra
2013.10.20.
Egy Noés macskamentő tapasztalatai Svédországban :)

Megelőzhető macskajaj
2013.09.28.
Cikksorozatunk keretein belül összeszedjük nektek azokat a rizikóforrásokat, amelyeket az okos macskatartó mindenképpen bekalkulál a macskával való együtt élésébe. Elsőként lássuk az ablakokat.

VIGYÁZAT - HŐSÉGRIADÓ
2013.06.18.
A szélsőséges időjárás, a rekkenő hőség nem csak az embereket, de az állatokat is veszélyezteti. Kedvenceink hozzánk hasonlóan hőgutát kaphatnak, kiszáradhatnak és akár el is pusztulhatnak, ha nem vigyázunk rájuk!

Felismered a fülatkát?
2013.01.29.
Ha azt látod, hogy cicát rengeteget vakarja a fülét, illetve a fejét is rázza, érdemes belekukkantanod a fülébe, mert elképzelhető, hogy bizony paraziták élősködnek a hallójáratában.

Csípjük a chipet!
2012.12.13.
2012. novemberétől Macskamentő csoportunk gondozásába kerülő cicákat chipezve adjuk örökbe! Ennek apropóján hoztunk néhány fontos információt a tárggyal kapcsolatban.

Ivartalaníts!
2012.08.12.
Néhány fontos információ az ivartalanítás fontosságáról!!!!

In memoriam Esti Tesók
2012.07.15.
In memoriam Esti Tesók Avagy a parvó mint a legalattomosabb ellenség

Cica vagy baba? – MINDKETTŐ!!!
2012.05.02.
Egyik örökbefogadónk leírta, milyen is kismamaként cicás gazdinak lenni. :) Egy cikk a tévhitek ellen a gyermekvárás boldog időszakára és a kisbaba megérkezése utánra.

S.O.S, Cirmi egeret fogott!
2012.03.04.
És…? szólhatna jogosan a kérdés. „Az enyém a lábtörlőn is szokott hagyni.”
Ez a cikk főleg a kijárós macskák gazdáinak szól, és be fogja bizonyítani, hogy még egy ilyen mindennapos esemény is érhet tragikus véget, és remélhetőleg segítséget is nyújt ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Kedvezményes ivartalanítási akciók!
2012.01.30.
Ha nem szeretnéd, hogy kedvenced többedmagával (vagy betegen) térjen haza, és nem szívesen gondolsz arra, hogy a szomszéd nőstény kölykei egy vödörben is végezhetik, gondoskodj arról, hogy megelőzd ezek lehetőségét. Felelős állattartó vagy? Ivartalaníts!

Cicajátékok házilag
2012.01.23.
Több éve már, hogy boldog cica tulajdonos vagyok, nekik köszönhetően lett teljes az életem. A macskák sokszor igen komolyan veszik a játékot, vicces ugrásaik és kúszásaik mindig jó kedvre derítenek.


1. 2 3 | Következő