Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

1. 2 3 | Következő

Amit a FIV-es cicákról tudni érdemes
2022.05.02.

A FIV, vagyis a macskák immundeficiencia vírusfertőzése minden cicaszerető számára egy rettegett diagnózis - azonban egyáltalán nem kell azt gondolnunk, hogy FIV-es cica nem lehet hosszú éveken át teljesértékű, boldog, és szinte teljesen problémamentes tagja családunknak. Azt pedig végképp nem gondoljuk, hogy a FIV-es cicák, mint például védenceink közül a szépséges kandúr, Rocker nem érdemlik meg az esélyt a boldog, gazdis életre.

Fekete hét - vigyázzatok cicáitokra!
2021.10.17.

Október vége-november eleje sokunk számára a megemlékezés időszaka; mások tököt faragnak, Halloween bulit tartanak barátaikkal. És vannak azok, akik különféle babonás meggyőződésből sötét rituálékat tartanak, aminek sokszor állatok, leggyakrabban fekete (vagy fehér) macskák az áldozatai. Bármilyen hihetetlen, ezek a szörnyű szokások még napjainkban is élnek, ezért arra kérjük a fekete cicák gazdijait, most különösen figyeljenek oda, lehetőleg tartsák házon belül kedvenceiket. Egyúttal a fekete cicát örökbe fogadni vágyóktól most türelmüket kérjük: a fekete és fehér cicák örökbeadása nálunk most november második hetéig szünetel.

Fekete hét - vigyázzatok cicáitokra!
2020.10.18.

Október vége-november eleje sokunk számára a megemlékezés időszaka; mások tököt faragnak, Halloween bulit tartanak barátaikkal. És vannak azok, akik különféle babonás meggyőződésből sötét rituálékat tartanak, aminek sokszor állatok, leggyakrabban fekete macskák az áldozatai. Bármilyen hihetetlen, ezek a szörnyű szokások még napjainkban is élnek, ezért arra kérjük a fekete cicák gazdijait, most különösen figyeljenek oda, lehetőleg tartsák házon belül kedvenceiket. Egyúttal a fekete cicát örökbe fogadni vágyóktól most türelmüket kérjük: a fekete cicák örökbeadása nálunk most november második hetéig szünetel.


Fogadj otthonodba egy leukózisos cicát!
2020.10.07.

Ha egy gondozásunkba került cicáról kiderül, hogy leukózis pozitív, az természetesen nem jó hír, ugyanakkor tudni kell, hogy megfelelő immunvédelem mellett ezek a cicák hosszú, boldog, gondtalan és problémamentes életet élhetnek az álomgazdi oldalán. A legnagyobb problémát viszont az jelenti, hogy ezek a cicák egészséges cica mellé nem költözhetnek, csak egykének, vagy másik leukózisos cica társául, ami miatt nehéz számukra ideiglenes befogadót találni, aki családi környezetben tudná gondjukat viselni.
Arra kérünk, hogy ha érzed magadban az elhivatottságot, és nincs otthonodban FELV negatív cica, akit veszélyeztetne, legalább a téli hónapokra fogadd be egyik hártányos helyzetű védencünket.

Coronavírus tudnivalók
2020.03.17.

Cikkünkben összefoglaljuk, mit tehettek háziállataink védelmében ezekben a nehéz időkben.

Fekete hét
2019.10.13.

Mindenszentek és a halottak napja közeledtével mindenkit nyomatékosan megkérünk arra, hogy vigyázzon fekete (és fehér) cicájára, biztonságuk érdekében kérjük most egy ideig tartsátok bent őket! Számunkra is szinte hihetetlen, de sajnos valós tények igazolják, hogy még napjainkban is sok cica esik ebben az időszakban babonás szertartások áldozatául.
A kritikus időszak végéig a fekete cicák örökbeadása nálunk szünetel, de Dolores, Totyi, Huncutka és a többi fekete bársonytalpú november második felétől ismét boldogan költözik az Álomgazdi otthonába.


Néhány gondolat a chipezésről
2018.03.05.

Azt, hogy a megfelelő adatokkal regisztrált chip mekkora segítség az esetlegesen elkóborolt kutyusok hazajuttatásában, nap, mint nap tapasztalhatjuk. No, de mi a helyzet a cicákkal? A kutyák példájából okulva, az egyértelműen látható, hogy ez a jövő, a chipezés fontossága, hatékonysága és szükségessége egyértelmű.

Cicák a motorháztető alatt
2016.12.01.
Ebben a hideg időben mind melegségre vágyunk. A macskák, akik különösen kedvelik a meleget, jobb lehetőség híján gyakran gyanútlanul bebújnak a parkoló autók még meleg motorjának közelébe.

IVARTALANÍTS!!!
2016.06.05.

Ha a környezetedben terjeszted az ivartalanítás fontosságát, ha akár csak egyetlen ismerősödet meggyőzöd, azzal már évente 12, 4 év alatt pedig több mint 10.000 cicát menthetsz meg, esélyt adva a menhelyeken zsúfolásig megtelt állomány gazdihoz juttatására. A helyzet nem holnapután fog javulni, még csak nem is a jövő héten. De a hosszú távú megoldás egyértelműen az ivartalanítás. Ez mindannyiunk közös morális felelőssége.

Legyél olyan , mint Bence!
2016.01.28.


A macskák agressziója
2015.02.01.

A macskák agresszivitásának sok fajtája létezik, ez a kis útmutató segíthet, hogy észrevegyük, megértsük, mi okozza, és néhány hasznos tanácsot ad, hogy hogyan kezeljük.

Macska-AIDS (FIV)
2014.10.31.
Tudnivalók a macska-aidsről.
"A macskák immunhiányos betegségét az emberi HIV vírushoz hasonló, azzal rokon, de emberi megbetegedést nem okozó vírus a feline immunodeficiency vírus (FIV) okozza."

Cicaimádatunk evolúciója
2014.01.28.
Engem, mint nem macskás embert teljesen zavarba hoz, hogy a világon emberek milliói megszállottan osztják meg otthonaikat ezekkel a furcsa (és... jó, legyen: aranyos) teremtményekkel. Hogy lehet ez?

SvÉdes macskaélet, avagy macskamentés skandináv módra
2013.10.20.
Egy Noés macskamentő tapasztalatai Svédországban :)

Megelőzhető macskajaj
2013.09.28.
Cikksorozatunk keretein belül összeszedjük nektek azokat a rizikóforrásokat, amelyeket az okos macskatartó mindenképpen bekalkulál a macskával való együtt élésébe. Elsőként lássuk az ablakokat.

VIGYÁZAT - HŐSÉGRIADÓ
2013.06.18.

A szélsőséges időjárás, a rekkenő hőség nem csak az embereket, de az állatokat is veszélyezteti. Kedvenceink hozzánk hasonlóan hőgutát kaphatnak, kiszáradhatnak és akár el is pusztulhatnak, ha nem vigyázunk rájuk!

Felismered a fülatkát?
2013.01.29.
Ha azt látod, hogy cicát rengeteget vakarja a fülét, illetve a fejét is rázza, érdemes belekukkantanod a fülébe, mert elképzelhető, hogy bizony paraziták élősködnek a hallójáratában.

Csípjük a chipet!
2012.12.13.
2012. novemberétől Macskamentő csoportunk gondozásába kerülő cicákat chipezve adjuk örökbe! Ennek apropóján hoztunk néhány fontos információt a tárggyal kapcsolatban.

Ivartalaníts!
2012.08.12.
Néhány fontos információ az ivartalanítás fontosságáról!!!!

In memoriam Esti Tesók
2012.07.15.
In memoriam Esti Tesók Avagy a parvó mint a legalattomosabb ellenség


1. 2 3 | Következő