Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8. 9 10 11 12 13 | Következő

Beteg cicáink segítségeteket kérik!
2018.07.26.

Sajnos idén nyáron a hatalmas enegriabefektetést igénylő kiscica dömping mellett is bővelkedünk a sürgős ellátásra, és hónapokig tartó kezelésre szoruló beteg cicákban. Diffi, Stopli, Ficánka, és még sorolhatnánk... Legújabb beteg cicánk Noémi, aki sérült végtagokkal, legyengülve, nyűvesen került be hozzánk.
Köszönjük, ha anyagi vagy gyógyszer felajánlással támogatni tudod gyógyulásukat!

Az emberi felelőtlenség ismét tiszteletét teszi...
2018.07.09.

A 10-12 hetes kiscicát és mamáját valaki "gondosan" behajította az őrkutyák kifutójába, így "bízva gondjainkra" őket, a várólistát "okosan" megkerülve... Ez a felelőtlen és önző hozzáállás sajnos ahhoz vezetett, hogy önkénteseink másnap reggel a cicamamát széttépve találták meg. 😢 Kicsinye szerencsére megmenekült, nálunk a Garbi nevet kapta, és bízunk benne, a viharos kezdet után szép jövő elé néz.

Újabb meglőtt cica! :(
2018.07.04.

Az emberi kegyetlenségnek ismét egy "remek" példájával szembesültünk: Nem tudjuk, ez a szegény cica mit ártott annak, aki meglőtte, de most lebénult hátsó végtagokkal fekszik a Délpesti Állatgyógyászati Központban, újabb műtétekre várva. 😢 A cicát Ficánkának neveztük el, mert nagyon-nagyon reménykedünk benne, hogy még sikerül lábra állítanunk. ❤️

Update! - Ficánka újra jár!❤️❤️❤️

Mirza cica segítségeteket kéri :(
2018.06.26.

Mirzának, a súlyosan sérült, ripityára tört medencéjű, de ebben az állapotban is nagyon kedves és bújós teknőctarka cicalánynak a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Szolgálata kért segítséget. Nem haboztunk, vállaltuk a cicát, és mindent megteszünk, hogy új esélyt biztosítsunk Neki a teljesértékű életre. Azonban ehhez komoly műtétre van szüksége, ráfér a drukk és hatalmas köszönettel fogadjuk az egyéb támogatásokat is.

Drukkoljunk Stoplinak, hogy újra száguldhasson!
2018.06.13.

Legújabb sérült védencünk Stopli, a bűbájos vöri fiúcska, aki zsenge kora ellenére - még egy éves sincs - már sok megpróbáltatáson van túl: volt gazdáit kilakoltatták, így került gondozásunkba társával együtt; egy korábbi, kezeletlen sérülése miatt pedig erősen sántít. CsodaBoda Dokink kezelésbe vette, így reménykedhetünk benne, hogy egészséges cicaként fogadja majd leendő gazdijait.


Ideiglenes angyalokat keresünk!
2018.05.14.

Akár kicsi, akár nagy, akár félősen bujkálós, akár talpraesett ölbemászós, a menhelyi cicák valamiben egyformák: legjobb esélyük az újrakezdésre akkor van, ha családba, gazdihoz kerülnek, minél hamarabb. Még ha csak ideiglenesen is, de a testi-lelki rehabilitáció és a szocializáció csodálatos feladata otthoni környezetben működik igazán. Ideiglenes befogadóink számos esetben értek el hatalmas, már-már "csodaszámba" menő eredményeket a cicák szocializálása, elesett csöppségek felnevelése terén - de újabb segítő kezekre mindig szükség van!

Morzsi mancsa
2018.05.04.

Morzsi cica a legújabb sérült védencünk: az Illatos útról került át hozzánk, csúnya, nyílt töréssel a lábán. Morzsi szerencsére a Délpesti Állatgyógyászati Központban szakértő kezekbe került, lábát azonnal megoperálták, de még hosszú gyógyulási folyamat vár rá. Drukkolunk neki, hogy ne lépjenek fel komplikációk, és a gyönyörű fekete kisasszony épen és egészségesen várhassa Álomgazdiját.

Nincs megállás :( Egynapos kiscicákat gondozunk!
2018.04.27.

Sajnos emberi kapacitásaink végére értünk. :( Ma 6 egynapos kiscica került gondozásunkba, ezáltal 24-re nőtt kézzel nevelt picinyeink száma a Macskamentésnél. Önkénteseink közül aki tud, besegít a nevelésükbe, de sajnos a kiscicák 3 óránkénti etetését nem sokan tudjuk vállalni.
Vállalkozó kedvű és lelkiismeretes Pótmamikat (és természetesen Papikat) keresünk, hogy tudjunk további kidobott kicsiknek segíteni! Emellett az anyagi támogatást és cicatápszer adományt is hatalmas hálával fogadjuk.


Pótmamikat keresünk!
2018.04.16.

Újabb kidobott csöppségek kerültek be hozzánk, idén a negyedik alom! Alig egy hetesek, az utcán találták őket. Róluk is önkénteseink gondoskodnak, etetik őket 3 óránként, éjjel és nappal. Lassan emberi kapacitásaink végére érünk, kérjük, aki tud, és érzi magában a felelősséget, segítsen!

Újabb traumás cica került gondozásunkba: Radír
2018.04.04.

Ismét súlyos állapotban levő cica érkezett hozzánk. Radírt Halászteleken találták, súlyos sérülése következtében - mint a vizsgálatok során kiderült, a cicát meglőtték! :( - gyakorlatilag az egész arcát elvesztette. Küzdünk érte és mindent megteszünk a gyógyulásáért. A lehető legjobb kezekben és helyen van, a mi CsodaBoda dokink és csapata gyógyítja.

Kijárós önkénteseink sanyarú sorsa
2018.04.03.

A Noé macskamentő csoport kijárós önkéntesei igen komoly munkát végeznek. Sokféle feladat akad, mindenki közreműködése hatalmas segítséget jelenthet. A cicák szigorú tekintettel felügyelik, és hangos dorombolással, sok-sok szeretettel hálálják meg a munkát. Légy te is tagja lelkes és összetartó csapatunknak, amit garantálhatunk: rengeteg nevetés, a munka mellett igazi lélekemelő feltöltődés.

Húsvéti meglepetés - kidobott árva kiscicák! :(
2018.04.03.

Ismét magukra hagyott kiscicák kerültek gondozásunkba! Az alig egyhetes piciket, akik bőven rászorulnának még a Mami gondoskodására, tegnap találták Gödöllő, Máriabesnyő részén, egy festékes vödörben kidobva.😪 Mivel nagyon picik, így a következő hetek kritikusak lesznek, önkénteseinknek be kell vetni magukat. Ők lettek a mi Húsvéti cicacsaládunk. ❤️Bizony erősen rájuk fér a drukk 🤞🤞🤞

Harry, a kis túlélő segítségeteket kéri
2018.03.14.

Harry cicát a X. kerületben találták, súlyos állapotban. Autó ütötte el, állkapocs törést szenvedett és kificamodott a medencéje. A szükséges műtétek megtörténtek, a kis beteg már lábadozik.
Harry nem az első sérült cicánk a hónapban. :(


Megjöttek az első fecskéink...
2018.03.08.

...vagyis kiscicáink, Mamástul, és sajnos, macskanáthásan.
Önkénteseink ismét nagy kihívás elé vannak állítva, kell a drukk és a segítség, hogy az Érdről mentett cicacsalád tagjaira boldog, egészséges, és természetesen gazdis jövő várhasson.

Segítsünk Kobak cicának!
2018.03.01.


A Pécelről mentett szénfekete Kobak cica súlyos állapotban, törött és leszakadt medencével került a Délpesti Állatgyógyászati Központba, a mi CsodaBoda dokink kezei közé. Valószínűleg autó ütötte el, és még sok-sok kezelés, hosszú gyógyulási folyamat vár rá, de mi bízunk a felépülésében!

Sikeresen szabadlábra helyezve - Medi története
2018.02.12.


Medi (lánykori nevén Medence) cica egyike a rengeteg sérült, balesetes, beteg cicának, akik a gondozásunkba kerültek. Sérülésének jellege és fiatal kora okán, műtétet szerencsére nem igényelt, az első időszak ketrecnyugalmát követően pedig, előbb feltételesen, majd jogerősen is szabadlábra helyeztük és egy makkegészséges, elképesztően tündéri cica bújt elő a fogságból.

Hívásod és SMSed DUPLÁN SEGÍT
2018.01.30.

Hívásod és SMSed 2018. január 1-től duplán segít, vagyis minden tranzakció után 500 Ft adományt kapnak a rászoruló állatok!

ADÓ 1% ÉLETET MENTHET
2018.01.30.

Személyi jövedelemadód 1%-val most Te is segíthetsz, hogy minél több rászoruló kaphasson még egy esélyt! Rendelkezési határidő, az adóbevallás leadásától függetlenül, 2018.05.22.!

Ráfér a drukk Zsiványra :(
2017.12.29.

Kétségbeesett extra sos segítségkérés érkezett egy a bejelentő szerint haldokló cicához a 17. kerületből. Kollégánk azonnal a helyszínre ment. Sajnos a bejelentés igaznak bizonyult, így azonnal rohant is tovább vele az állatorvosunkhoz.
A kritikus állapotban lévő, fekete ivaros kandúrt valószínűleg autó ütötte el.


Csodatakaró
2017.12.20.

Elárulunk nektek egy nagy titkot. Nem is akármilyen titok ám ez: a babacicák sikeres felnevelésének titka. Azt persze mindenki tudja, hogy ehhez kifogyhatatlan mennyiségű tápszer és immunerősítő, elhivatott, 24 órában rendelkezésre álló pótmama, rengeteg gondoskodás és odaadás szükséges. De van még egy titkos összetevő. Ez pedig nem más, mint a csodatakaró...


Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8. 9 10 11 12 13 | Következő