Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4. 5 6 7 8 9 10 11 12 | Következő

Idős cicánk, Rongyi kéri segítségeteket
2020.01.08.

A 15 éves Rongyi cicának egy Facebook hirdetésen keresztül kértek segítséget. A valószínűleg szebb napokat látott, perzsa jegyeket mutató cica most nagyon rossz állapotban van, orvosi kezelése, feltáplálása megkezdődött. Mindent megteszünk, hogy a kisöregnek még legyen jópár szép éve, és köszönettel fogadjuk a Ti hozzájárulásaitokat is felépüléséhez.🙏

Csuriba az ujjakat Winterért!
2019.12.12.

Winter cica fiatal kora ellenére nagy bajban van: gázolás áldozata lett, most ripityára van törve :( Műtétek sora vár rá, mi természetesen mindent megteszünk felépüléséért. Köszönjük, ha hozzá tudsz járulni Winter orvosi ellátásának költségeihez.

Téli ideiglenes befogadókat keresünk! - Ezúttal Kosztya, Picur néni és Miki cica számára
2019.11.30.

Itt van már a tél, az éjszakák csípősek, a hajnalok dermesztőek… Minden évben arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebb cicának kelljen hideg kifutónkban fagyoskodnia, a kritikus 3-4 hónapra igyekszünk minden cicát ideiglenesen meleg szálláshelyre juttatni. Ilyenkor még több segítő kézre van szükségünk, így arra kérünk, hogy ha akár csak rövid időre is el tudsz szállásolni otthonodban egyet (vagy kettőt...) fázó cicáink közül, jelentkezz hozzánk ideiglenes befogadónak! Ezúttal 3 félénkebb cica, Kosztya, Picur néni és Miki cica számára szeretnénk meleg otthont kérni télre. Nekik azért is nagyon fontos lenne családba költözniük, mert így sokkal jobb esélyt kapnának a szocializációra, és ennek eredményeként a végleges gazdi megtalálására is. 

Cicáink karácsonyi kívánságlistája
2019.11.28.

Az Ünnepek közeledtével arra kérünk, gondolj gazdátlan cicáinkra is, és akár az Állatok Karácsonya rendezvényen, akár adománygyűjtő pontjainkon keresztül, lepd meg Őket egy kis ajándékkal. Valamennyi selymes bundájú védencünk nevében hálás köszönettel fogadjuk adományaitokat és kívánunk Nektek dorombolásban, szeretetben gazdag karácsonyt‼️

Cirmi néni és Picúr néni új esélyt kér :(
2019.11.25.

Megkíséreljük a lehetetlent: gazdit keresünk két krízishelyzetbe került cicának: Cirmi 15, Picur 13 éves, eddig családban éltek. Feketék…
Soha senkire nem mondjuk, hogy esélytelen, de két idős, fekete cica örökbeadása bizony nem sétagalopp. Cirmi és Picur pedig összetörtek. Nem értik mi történt, mit véthettek, hol hibázhattak, hogy a szeretett gazdi társaságát, a megszokott, biztonságos otthont hirtelen felváltotta egy idegen hely, ismeretlen emberek.


Lassan itt a tél - és mi még mindig pótmamikat keresünk kiscicáinkhoz!
2019.11.15.

Az enyhe ősz, minden öröme mellett, bizony cica-fronton azt is jelenti, hogy elhúzódik a párzási időszak, és még most, november közepén is sokan keresnek meg minket út szélén talált, árva kiscicák megmentésével kapcsolatban. Mivel a hideg idő érkeztével meglevő állományunkat is át kell helyeznünk kifutóinkból, nagyon kevés szabad kapacitással bírunk. További segítő kezekre van szükésünk, hogy több cuki zseb-cicának tudjunk segítséget nyújtani!

Szomorú hírek Nikosz cicáról :(
2019.11.13.

Nikosz kijárós önkénteseink egyik kedvence: kedves, intelligens puszidobáló tündér - és sajnos rosszindulatú daganatot állapítottak meg a lábában. :(
Az amputációra, az áttéteket megelőzendő, a lehető leghamarabb sor is került. Nikosz 3 lábon is egy tündér, és sok sorstársához hasonlóan így is egy teljesértékű, csodálatos élet elé néz, mi biztosak vagyunk benne!
Köszönjük, ha adományoddal támogatni tudod e cukiság felépülését!


Téli ideiglenes befogadókat keresünk! - Ezúttal Cyrmix, Huncutka, és Bolyka számára
2019.11.07.

Lassan itt a tél, az éjszakák csípősek, a hajnalok dermesztőek… Az Állatotthon kifutójában maradt cicáink ilyenkor könyörgően bújnak az önkéntesekhez egy kis melengetésért; a nap végén a szívünk szakad meg, amikor a fázósan összegömbölyödő cicákat magukra kell hagynunk.
Ilyenkor még több segítő kézre van szükségünk, így arra kérünk, hogy ha akár csak 2-3 téli hónapra el tudsz szállásolni otthonodban egyet (vagy kettőt...) fázó cicáink közül, jelentkezz hozzánk ideiglenes befogadónak!
Előző felhívásunkra már többen is jelentkeztetek, amit ezúton is nagyon köszönünk Nektek, de még mindig vannak olyan cicák, akiket nagyon fontos lenne meleg szobához juttatnunk télre. Mostani cikkünkben Cyrmixet, Huncutkát, és Bolykát mutatjuk be Nektek.


Téli ideiglenes befogadókat keresünk!
2019.10.15.

Lassan itt a tél, az éjszakák csípősek, a hajnalok dermesztőek… Sajnos minden évben vannak olyan cicák, akik ilyenkor is az Állatotthon kifutójában maradnak, és könyörgően bújnak az önkéntesekhez; a nap végén a szívünk szakad meg, amikor a fázósan összegömbölyödő cicákat magukra kell hagynunk.
Ilyenkor még több segítő kézre van szükségünk: arra kérünk, hogy ha akár csak 2-3 téli hónapra el tudsz szállásolni otthonodban egyet (vagy kettőt...) fázó cicáink közül, jelentkezz hozzánk ideiglenes befogadónak!


Repce Angyalát keressük!
2019.10.11.

A gyönyörű, tündéri Repce cicának vissza kellett költöznie tágas kifutónkból a karantén magányába - ugyanis kiderült, hogy sajnos herpesz fertőzése van, és így veszélyt jelent kennel-beli pajtásaira. :( Természetesen minden lehetőséget megadunk neki a gyógyulásra, előteremtjük a méregdrága gyógyszert, de Repcének ideiglenes befogadó kell!

Összetört kiscicánk: Guriga
2019.10.08.

Ez a tündéri kiscica nagyon rossz állapotban, súlyosan kiszáradva, 3 törött manccsal került be hozzánk. :( Küzdünk életéért, felépüléséért, de még hosszú az út... Köszönjük, ha hozzá tudsz járulni Guriga orvosi ellátásának költségeihez.

ELFOGYOTT A CICÁINK NEDVES TÁPJA!
2019.09.22.


Cicáink nedves tápja sajnos elfogyott, pedig az a kedvencük, és nedves tápba keverbe tudjuk nekik beadni a vitaminokat, gyógyszereket is... :( Nagyon köszönjük, ha segítségünkre tudsz lenni bársonytalpúink ellátásában!

Ideiglenes befogadókat keresünk!
2019.09.11.

Nap mint nap számos megkeresést kapunk leadni kívánt, bajba került cicákkal kapcsolatban - sajnos nagy részüket helyhiány miatt nem tudjuk fogadni. :( Mivel menhelyünk folyamatos teltházzal üzemel, ahhoz, hogy több cicát tudjunk biztonságba helyezni, míg rátalál az Álomgazdi, ideiglenes befogadókra van szükségünk. Kis csapatunk táborát bővíteni szeretnénk. Ha érzed magadban az erőt és indíttatást, hogy lakásodban néhány hétre, hónapra helyet biztosíts egy (vagy több) rászoruló bársonytalpúnak, és így picit szebbé tedd a világot, szeretettel várjuk jelentkezésedet a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen. A hálás dorombolás nem fog elmaradni!

Ismét egy megkínzott cica :(
2019.09.11.

Újabb szörnyűségnek lehettünk tanúi. :( Serke, ez az alig kamaszkorú kiskandúr megjárta már a poklok poklát... Szegény picit ugyanis szemen lőtték! Rettenetes állapotban került be hozzánk, orvosi kezelését megkezdtük. Elképesztő, hogy a történtek ellenére mennyire kedves, dorombolós és kezes cica maradt... Köszönjük, ha támogatni tudod Serke gyógyulását!

Segítsük Csuri gyógyulását!
2019.08.10.

A pici Csuri a lábán nyílt töréssel került be hozzánk; műtétek várnak rá és bizony hosszú lábadozás. Csuri nagyon rövid idő alatt már a sokadik sérült, extrasürgős ellátást igénylő bekerülőnk; az ő ellátásuk pedig különösen magas anyagi - és persze emberi - terhet jelent. Köszönjük, ha támogatod e kedves fiúcska, vagy a többi beteg cicánk otvosi eláátását!

S.O.S. pótmamákat keresünk!
2019.07.27.

Soha nem látott kölyökcica dömping tombol 3. hónapja. Jelen pillanatban 51‼️db kölyökcicáról gondoskodunk - sajnos azonban ennél sokkal, de sokkal több a rászoruló, mi pedig nem tudunk lépést tartani az emberi felelőtlenséggel... Hogy több rászoruló kiscicának tudjunk segíteni, még több önkéntes pótmamára (és pótpapára) lenne szükségünk. Ha érzed magadban a motivációt, hogy esélyt biztosíts egy (vagy több) pici bársonytalpúnak a túlélésre, felnövésre, és a boldog gazdis életre, szeretettel várjuk jelentkezésedet a macskamentes@noeallatotthon.hu email címre.

A Noé Állatotthon macskamentő csapata önkénteseket keres!
2019.07.14.

Megnőttünk, kellenek a segítő kezek! Döntsd el te, hogy miben vagy jó és mit adnál nekünk szívesen a munkádból! Szinte minden területen van lehetőség a segítségnyújtásra, lehet befogadni ideiglenesen cicákat, segíteni az apróságok kézzel nevelésében, részt venni az állatotthonban lakó cicák ellátásában, rendezvényeinken segíteni, levelezni, honlapon dolgozni, fuvarozni, fotózni, képes tartalmakat gyártani... és ami még eszedbe jut! :)
Cserébe egy szuper közösség, és rengeteg cuki bársonytalpú cica vár Rád!


Újabb apróság került gondozásunkba
2019.07.14.

A pici Hamish kb. 1 hetes, még bőven szopis babacica. Étvágya hatalmas, és mi bizakodók vagyunk, hogy tapasztalt önkéntesünk gondoskodása mellett lesz esélye neki is egy hosszú, boldog, egészséges, és persze gazdis életre - de ebben a korban a kiscicák még nagyon érzékenyek, ezért kérjük, szorítsatok Neki velünk együtt!
A drukk mellett pedig továbbra is nagy hálával fogadjuk a pindúrok ápolásához szükséges felszereléseket, mert bizony messze még a kiscica szezon vége...!

Drukkoljunk Vukinak!
2019.07.11.

Két hét alatt a negyedik súlyos állapotú, sérült cica került be hozzánk! Szegény Vuki többszörös törést szenvedett, műteni kell, ami általános legyengült állapota miatt nem lesz kockázatoktól mentes. :( Szorítsunk neki!

Dolores és Bimba <3
2019.07.02.

Dolores, a törött lábú cicamama, és kicsinye, Bimba együtt kerültek be hozzánk a 17. kerületből. A Mami szükséges műtétjei megtörténtek, így már együtt rehabilitálódnak menhelyünkön.
Sajnos több cicánk szorul rendszeres orvosi kezelésekre, ami hatalmas anyagi terhet jelent - ezért fogadjuk különös hálával adományaitokat, melyek nélkül az Állatotthon és a Macskamentés működése elképzelhetetlen lenne.


Előző | 1 2 3 4. 5 6 7 8 9 10 11 12 | Következő