Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | Következő

Néha nem akarunk hinni a szemünknek :(
2020.06.12.

Balassagyarmatról kértek segítséget egy sérült cicához. Viszont ezúttal nem véletlen autóbaleset, nem kutyatámadás okozta a sérülést - a cicát átlőtték egy nyíllal! Nehéz ilyenkor szavakat találni. Nyilas Misi - ezt a nevet kapta szegény cica - jelenleg Dr. Juhász Tamás és csapata vendégszeretetét "élvezi", aztán felépülése után gazdit keresünk neki, aki nem engedi, hogy még egyszer az emberi kegyetlenség áldozatául essen. Köszönjük, ha hozzájárulsz Misi orvosi kezelésének költségeihez!

Felfordult világ
2020.06.09.

Az Állatotthon és a mi kis cicamentő csoportunk is megszenvedte, megszenvedi ezeket a furcsa időket, amiket most élünk... Kényszerűen elmaradtak a tavaszi adománygyűjtő rendezvények, kevesebb alkalmunk van támogatókkal, örökbefogadókkal találkozni, beszélgetni, a túlélésünkhöz nélkülözhetetlen nagylelkű segítségüket kérni. Ebben a nagyon változott világban még fontosabb lenne az emberiesség, az együttérzés, a segítségnyújtás. Sajnos nagyon sokakból a legrosszabbat hozta ki ez a helyzet, de mi bízunk abban, hogy sokakból a legjobbat. Ebben a reményben kérjük mindent jelentő támogatásotokat, adományaitokat ebben a nagyon nehéz időszakban; sok-sok egészséges, boldog, gazdis cicával fogjuk meghálálni segítségeteket!

Segítséget kérünk babacicáink számára!
2020.06.06.

Csak e héten 3 újabb cumista bébi került be hozánk, ketten súlyosan macskanáthásak, a harmadik alig pár napos... :( A babák felneveléséhez pótmamáik erején és kitartásán túl még rengeteg felszerelésre is szükségünk van, egyebek mellett Royal Canin cica tejpótló tápszerre, kiscicaknak való starter tápra és kutya pelenkára, vagy leteríthető betegalátétre. Köszönjük, ha anyagi vagy tárgyi adományoddal támogatni tudod munkánkat!

Mandy cica segítségeteket kéri :(
2020.06.05.

A szépséges Mandy cica törött lábbal került be hozzánk :( Nagyon kedves, együttműködő álomcica, de gazdihoz adása előtt még rendbe kell hoznunk. Mandy csak egy orvosi kezelést idénylő cicáink közül, nagyon köszönjük, ha adományoddal támodatni tudod felgyógyulását.

Segítsük Bújócska felépülését!
2020.05.08.

Bújócska eddig az utcai cicák "gondtalan, boldog" életét élte... Az eldurvult, kezeletlen daganat következtében idegrendszeri, koordinációs zavarokkal küzdő cicát a Speciális Állatmentő Egység segítségével sikerült befognunk, mivel őkelme egy vízelvezető csőbe menekült megmentői elől. Orvosi kezelése megkezdődött, nagyon bízunk benne, hogy ez a gyönyörű nőstény cica még megismerheti a gondtalan, gazdis szobacicák életét is. :)
Köszönjük, ha támogatod felépülését!


Párnapos babáink segítségeteket kérik!
2020.05.08.

Az utaztatásához használt margarinosdobozról elnevezett pici BordsEve egyike a napokban bekerült párnapos, kézzel nevelős babáinknak.😢
Emberi pótmamáink elképesztő kitartással küzdenek Értük, de így is nagyon kell a drukk, és a támogatás...
Kiscicáink neveléséhez nagyon nagy szükségünk lenne Royal Canin cica tejpótló tápszerre, kiscicaknak való starter tápra és kutya pelenkára, vagy leteríthető betegalátétre. Nagyon köszönjük, ha adományoddal támogatod pótmamáink küzdelmét!


Új cicacsalád - sajnos egészségügyi problémákkal :(
2020.05.04.

Mezőkövesdről érkezett ez a kis család, sajnos nagyon rossz állapotban vannak.:( A Mami köhög, a picik szemei gennyesek... Bizony rájuk fér a drukk.
Köszönjük, ha tárgyi vagy pénzbeli adományoddal támogatod kiscicáink felcseperedését!

Egy reggeli kávét ☕️? ... ööö tápszert 🍼?
2020.05.04.

Cumista 🍼 kiscicáink neveléséhez nagyon nagy szükségünk lenne Royal Canin cica tejpótló tápszerre, kiscicaknak való starter tápra és kutya pelenkára, vagy leteríthető betegalátétre. Köszönjük, ha adományoddal hozzájárulsz Szaladin és barátai egészséges felcseperedéséhez!🙏


Csatorna Babák❤️
2020.04.30.

A 4 kiscicát egy állatbarát család egy csatornából mentette ki, mivel esőt jósoltak aznapra, sajnos nem volt idő megvárni a Cicamamát. :( Így most a hozzánk került, körülbelül kéthetes kicsiknek emberi pótmama küzd az életéért. Egyik babát sajnos elvesztettünk, de a többieknek minden esélye megvan a boldog gazdis életre. Köszönjük, ha adományoddal támogatni tudod pótmamáink munkáját!

Új védenceink: a Csillagszemű család
2020.04.30.

A 17. kerületi Csillagszem Óvoda kérte a segítségünket egy mama cicához és aprócska még szopizó babáihoz. Természetesen szárnyaink alá vettük Őket, a picik 8 hetes koruktól, a rendkívül kedves és barátságos Mami a picik gazdisodását követően várja a Gazdijelöltek jelentkezését.
Mivel idén még rengeteg további kiscicát fogunk felnevelni, bébi tápszerből, leteríthető betegalátétekből sosem lehet nálunk túl sok - köszönjük, ha tárgyi vagy pénzbeli adományoddal támogatod munkánkat!

Fuvarosokat keresünk!
2020.04.30.

Bírod a gyűrődést?
Nem lepődsz meg semmin?
Akkor TE vagy a mi emberünk!


Diétás cicatápra van szükségünk!
2020.04.30.

A fiatal cicákra leselkedô számtalan veszély közül az egyik a bélrendszert érintô számtalan gond, gyulladás, a hasmenés, kiszáradás - ami ezeknél az apróságoknál rövid idôn belül végzetes bajt is okozhat. Jelenleg is több babacicánk egészségéért kell küzdenünk, és ennek egyik legjobban bevált eszköze a Royal Canin gastro intestinal speciális diétás táp. Nagyon köszönjük, ha hozzájárulsz pocakfájós babacicáink egészséges felcseperedéséhez táp-adományoddal!

Segítséget kérünk Cipzár cicánknak!
2020.04.23.

Cipzár a COVID-19 első NOÉs “áldozata”. Élete a vírussal egyik napról a másikra megváltozott: ideiglenes befogadója - akit egyébként imád - homeoffice-ba kényszerült. Emiatt az egész család napirendje felborult, átalakult. Cipzár érzékenyen reagált a hirtelen változásra, stressz indikált köveket és homokot növesztett a húgyhólyagjába. 🤔 Napokig katéterezni kellett, mert nem tudott pisilni. Ezen a krízisen túl vagyunk, beállt az új családi rend is. Viszont Cipzárnak most egy ideig Urinary kőoldó tápon kell élnie, ennek beszerzésében szeretnénk Tőletek segítséget kérni...

Segítsetek kiscicáinknak!
2020.04.23.

Legújabb lakónk mindössze 160 gramm, de nemsokára nyílik a szeme, kiskandúr ❤️ Elég hangos, a tápszer persze nem tetszik neki még 🤷‍♀️ Meglátjuk. 🤞
Ez a csöppség, és társai (sajnos már most több ilyen sérülékeny árva baba can gondozásunkban) számára - a rengeteg energia és kitartás mellett - speciális babatápra, és rengeteg higiéniai eszközre van szükségünk, ha szeretnél kézzel nevelt babáink felcseperedéséhez hozzájárulni, hatalmas köszönettel fogadjuk tárgyi és pénzbeli adományosat!


Megérkezett a Váratlan család
2020.04.17.

A cicamama a Noé Állatotthon Alapítvány, a Rákosmente Önkormányzata és a Babóca Állatorvosi Rendelő közös 17. kerületi ivartalanítási programában került becsapdazásra. Amikor a műtét előtti vizsgálatnak kezdtek volna neki állatorvosaink, a vadóc mama pocakjánál már 5 apró fehér kis “kukac” cummogott boldogan... természetesen így ők is gondozásunkba kerültek. Minden évben sok-sok kiscica cseperedik eladó sorba a Noé keze alatt. Ellátásukhoz rengeteg felszerelésre, tisztítószerre, kiscica tápszerre van szükségünk, oltási programjukat is mi kezdjük meg... ez pedig nem kis költséget jelent. Köszönjük, ha adományoddal támogatod munkánkat!

Beindult a kiscica szezon...
2020.04.09.

...és megérkeztek első kézzel nevelős cumistáink is. Imádjuk őket, és a kézzel nevelt, magatehetetlen kis szőrgolyóként érkező, életerős, játékos cicagyerekként távozó mütyűrök örökbe adása a legnagyobb csoda, ami velünk történhet - de a kiscicák felnevelése ez évben is hatalmas emberi és anyagi erőforrás-igényt fog felénk támasztani, ezért kérünk, hogy ha van rá lehetőséged, támogasd munkánkat!

I. Noé macskajáték varró workshop - TÖRÖLVE!
2020.03.11.

Szuper programra invitálunk Titeket: március 28-án a Vasmacska KávéZoo-ban megtanulhatjátok, hogyan lehet szuper cicajátékot készíteni! A részvételi díj befizetésével pedig természetesen a Noé védenceit támogathatjátok.

Téli ideiglenes befogadókat keresünk! - Ezúttal Kópé, Bonbonetti, Winter és Jackpot számára
2020.02.15.

Habár a hétvégén enyhébb napok köszöntöttek ránk, a télnek még távolról sincs vége. Cica-karanténunk, ahol ilyenkor a menhelyen rekedt bársonytalpúaknak nyújtunk talán nem annyira tágas, de legalább meleg kvártélyt, bizony ismét megtelt! Sajnos amíg nem sikerül néhány férőhelyet felszabadítanunk, nem tudunk újabb rászoruló cicákat fogadni, ezért ismét Hozzátok kell fordulnunk segítségért. Tél eleji felhívásunkra rengeteg Angyal, rengeteg új téli ideiglenes befogadó jelentkezett, és mi elmondhatatlanul hálásak vagyunk Nekik. Ha úgy érzed, Te is tudnál nekünk segíteni fázó cicáink téli ideiglenes elszállásolásában, jelentkezz a macskamentes@noeallatotthon.hu email címen! Hálásan köszönjük!

Legújabb sérültünk, Jackpot segítségeteket kéri!
2020.01.14.

Jackpot cicát Isaszegen találták, csúnya lábszártöréssel. Természetesen nem hagytuk magára, orvosi ellátása a Délpesti Állatgyógyászati Központben megkezdődött. Mivel nem kizárt, hogy valakinek a házi kedvencével állunk szemben, két hétig az eredeti gazdi jelentkezését várjuk.

Idős cicánk, Rongyi kéri segítségeteket
2020.01.08.

A 15 éves Rongyi cicának egy Facebook hirdetésen keresztül kértek segítséget. A valószínűleg szebb napokat látott, perzsa jegyeket mutató cica most nagyon rossz állapotban van, orvosi kezelése, feltáplálása megkezdődött. Mindent megteszünk, hogy a kisöregnek még legyen jópár szép éve, és köszönettel fogadjuk a Ti hozzájárulásaitokat is felépüléséhez.🙏


Előző | 1 2 3 4. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | Következő