Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

1. 2 3 4 5 6 7 8 9 | Következő

Macskamentés 2022 évi beszámolója
2023.01.30.

Jó lenne végre egy nyugalmas, „unalmas” évről mesélni, de a világjárványt még ki sem heverve, 2022 is rengeteg döbbenetet tartogatott. Egy világméretű válság, az egyre kiszámíthatatlanabbá váló mindennapi élet, a kivétel nélkül mindenkit érintő egzisztenciális problémák borzasztó nehéz helyzetbe hozzák a civil szervezeteket is, hiszen a rengeteg meglevő gondot súlyosbítja, hogy ezek a szervezetek, a mi alapítványunkat is beleértve, óriási mértékben függenek a támogatók adományaitól, segítségétől. Az egyre szűkülő lehetőségek közepette pedig, sajnos segíteni is egyre nehezebb.

Cicamentés menhelylezárás idején? - Igen!
2023.01.24.
Normális esetben egy-két ideiglenes cica szokott nálunk lakni, nem is gondoltam, hogy ez valaha másként lesz, egészen addig, amíg két hete meg nem fordult a világ a Noés önkéntesek körül (is), és értesültünk a tragikus járványról, és a menhely bezárásáról.
Az első 1-2 napot sirdogálással töltöttem, de utána rájöttem, hogy halál ellen élettel lehet tenni, így felkerekedtünk, hogy bajban levő cicákat mentsünk ott, ahol nagy a szükség: ezúttal Borsodban.

Önkéntesünk, Zsuzsi írásából kiderül, hogy bizony nincs lehetetlen, egy elszánt állatvédő ha kell, talál helyet akár 8(!) rászoruló cica számára is.

Szélmalomharc
2022.11.28.
Hihetetlenül nehéz pár év áll mögöttünk és bele sem merünk gondolni, hogy milyen évek várnak még ránk. Korábban elképzelhetetlen nehézségekkel áll szemben az egész világ, nincs, aki ne aggódva tekintene az előttünk álló megpróbáltatások felé.

Ismét egy sérült kiscica - Rugó
2022.06.16.

Nem tudni mi történt vele pontosan, de aprócska talán 2 tenyérnyi testén több helyen szőrhiányos véraláfutás látható, de ami a legnagyobb baj, hogy eltört a jobb térde. A növekedési zónánál levált a sípcsontról a térdízület. Ahhoz, hogy esélye legyen a teljes életre elkerülhetetlen a műtét.

Húsvéti állatságok a NOÉ Állatotthonban!
2022.03.31.

2022. április 16. SZOMBAT 11 - 14 óra között várjuk a kicsiket és a nagyokat, állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és vetélkedőkkel. Nyuszival, birkával, kacsával, csibével, kecskével és még ezer állattal várunk mindenkit szeretettel!

Macskamentés 2021 évi beszámolója
2022.01.14.

Ez a beszámoló ismét egy rendhagyó évről szól, de talán ebben az évben a korábbi tapasztalatokat felhasználva, hosszú távon is sikerült olyan új gyakorlatokat, módszereket bevezetni, amelyek segítségével a macskamentés sikeresen és eredményesen működhet, a megváltozott körülmények dacára is. 265 cica került gondozásunkba és közülük 226–an (159 kölyök és 67 felnőtt) találtak álomotthonra. Mindezt a ti segítségetek tette lehetővé, amit hálásan köszönünk! Tartsatok velünk 2022-ben is, legyetek a barátaink, állatmentő társaink.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánunk!
2021.12.23.

Köszönjük, hogy idén is velünk tartottatok, támogattátok munkánkat és gazdikereső Cicáinkat!

Állatok Karácsonya 2021
2021.11.27.

2021. december 18-án, SZOMBATON rendezzük meg a már hagyományos Állatok Karácsonyát a Noé Állatotthon Alapítványban! Arra biztatunk mindenkit, hogy válasszon magának egy Karácsonyi Kedvencet az Állatotthon lakói közül és ajándékozza meg őt ezen a napon!
Forró teával, forralt borral, házi süteményekkel és nagyon nagy szeretettel várunk Mindenkit!

Önkénteseket keres a Noé Macskamentés csapata!
2021.08.30.

Eddig is folyamatosan vártunk új jelentkezőket Macskamentő csapatunkba, a világjárvány azonban különösen is szétzilálta sorainkat. A bajba jutott bársonytalpúak száma azonban nem csökkent, sajnos folyamatosan inkább azt érezzük, hogy egyre többen szorulnának a segítségünkre. Önkénteskedni jó! A Noé Állatotthonban önkéntesekedni ráadásul sokszorosan is jó, mert nagyon klassz csapat, sőt család tagjává válik az ember.

Cicás cuccok jótékonysági GARÁZSVÁSÁRA a NOÉs védencekért
2021.05.27.

Rendszeresen kapunk olyan tárgyi adományokat támogatóinktól, melyeket közvetlenül sem mi, sem az általunk támogatott kisebb menhelyek nem tudnak felhasználni. Ellenben szerintünk egy családi cicának /kutyának szuper cuccok vannak köztük! Ezeket az adományokat most szombaton eladásra kínáljuk: Ti a saját kedvenceiteket meglephetitek, miközben az értük nekünk adott adománnyal a NOÉ Állatotthon védenceit támogatjátok!
Gyertek, szeretettel várunk mindenkit!


Ég Veled, Anita!
2021.04.16.

Elhunyt Gángoly-Nagy Anita barátunk, önkéntesünk, babacicapótmamánk, ideiglenes befogadónk. Édesanya, feleség, csodás Ember, óvoda vezető. Anita NOÉs önkéntesként elmondhatatlanul sok munkát végzett, az utolsó 2-3 szezonban szinte mindig 4-5 cica vendégeskedett nála, minden szobában árva cicababák, családok nevelkedtek. 5 éves munkája alatt több, mint 70 cicát fogadott be, kezelt, cumiztatott, éjszakákat átvirrasztva nevelt fel és adott örökbe.
🖤Jó utat Anita, iszonyatosan hiányzol mindnyájunknak! Köszönünk mindent! 🖤

Kihoztuk ebből az évből is, amit lehet! - A Noé Macskamentés 2020-as évértékelése
2021.02.06.

2020 nehéz év volt: szinte minden elmaradt, ami a veletek való kapcsolattartás veleje számunkra. A rendezvények, a nyílt napok, a találkozások... Mivel azonban a délceg bajszú dorombolók flegmáját egy jöttment világválság aztán igazán nem tudja megzavarni, tudunk így is stabilitást, állandóságot találni, sőt, sok kifejezetten pozitív történésre koncentrálni. Fogadjátok szeretettel 2020 évi beszámolónkat!

Önkéntesünk, Zsuzsi naplójából
2020.12.14.

"Mió után egy szenzációs kartondoboz érkezett hozzánk - Bobi épp nem volt otthon - a kartonpanelből négy lakó nézett fel rám csipogva, a Pelyhes család. A Pelyhes vezetéknévről valami kedvesre asszociáltok biztos. 😀 A 4 pelyhes bűnöző a legdörzsöltebb, önmaga és környezete tisztaságára legkevésbé adó lakóim voltak evör."

2020.09.26 - NOÉ Cicás Örökbefogadó Nap a Vasmacskában!
2020.09.26.

Ismét várunk szeretettel a Vasmacskában, ahol önkénteseinkkel beszélgehetsz a macskatartásról, az önkéntességről, illetve megismerkedhetsz több örökbefogadható cicánkkal is!

Szemelvények egy cicás önkéntes napjaiból! 2. rész
2020.09.14.

"Világossá vált tehát, hogy váltanunk kell szilárd tápanyagra, hacsak nem akarok egy fejőstehenet felfogadni. Igen ám, de a 2 vízidisznó méretű szőrgolyó ezen szándékomat teljes hidegvérrel ignorálta. Mondanám, hogy megszagolták és nem tetszett, de tulajdonképpen rá se néztek. Próbáltam a bevált trükköket, kevertem tejpótlóval, kínáltam az ujjamról, tenyeremről, sekélyebb és mélyebb tálkából, belenyomtam a fejüket, de még csak arra se vették a fáradtságot, hogy a szájuk széléről lenyalogassák."
Beszámolónk a kiscica nevelés szépségeiről folytatódik.

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban 2020
2020.09.07.

2020. október 4. vasárnap 10:00 és 15:00 óra között várunk Titeket szeretettel! Gyertek minél többen!

Szemelvények egy cicás önkéntes napjaiból! 1. rész
2020.09.02.

"Flint Kapitány épp csak kihajózott és már jöttek is – igaz csak kölcsönbe, amíg Vikiék nyaralnak picit – a Hogwartsos gyerekek: Cedric Digory és Nympandora? Tonks. Sajnos nem vagyok nagyon otthon Harry Potterben, ezért meg sem kíséreltem kiejteni illetve beazonosítani a neveket. Nálam a „Dagadt” és a „Másik” néven futnak."
Önkéntesünk, Dorka naplójából. :)

Rólunk
2020.08.18.
A Noé Állatotthon Alapítvány a kezdetektől foglalkozik macskák mentésével is, 2010 augusztusában pedig, önálló projekt keretében, megalakulhatott a Macskamentő Csoport. Ez hatalmas előrelépést jelentett, hiszen kevés alapítvány rendelkezik külön macskák mentésére szakosodott csapattal, megfelelő feltételekkel, hozzáértéssel és eszköztárral.

Beszámoló 2019
2020.01.14.

Ismét eltelt egy év... Mi 2019-ben sem unatkoztunk. Helyette örültünk, aggódtunk, szomorkodtunk, repesően boldogok és izgatottak voltunk, mindezt állandóan váltogatva. Ami viszont folyamatos, hogy hálásak voltunk. Hálásak Nektek a rengeteg segítségért, támogatásért, drukkért, adományért, jó szóért, mindenért, amivel a munkánkat segítettétek egész évben. Fogadjátok szeretettel a Noé Macskamentő Csoport szokásos éves beszámolóját!

2019.12.08 - Állatok Karácsonya!
2019.11.26.

A Karácsony közeledtével arra kérünk, gondolj védenceinkre, és lepd meg őket valami kis ajándékkal! Ennél nincs is jobb alkalom, mint december 8-ai rendezvényünk, ahol sütivel, forró teával, és sok-sok szeretettel várunk Téged is!


1. 2 3 4 5 6 7 8 9 | Következő