Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beszámoló 2018
2019.01.09.
Szokás szerint éves összefoglaló híradónkkal jelentkezünk ezúttal is, szokás szerint, hiszen ez azt jelenti, hogy a Noé Állatotthon Macskamentő csoportja ismét maga mögött tudhat egy eredményes évet.
Szintén szokásosnak mondható, hogy 2018 is nagyon vegyes élményekkel teli év volt, de ez az állatmentésben nem is lehetséges másként. Sokat sírtunk, sokat nevettünk, volt, hogy bosszankodtunk, volt, hogy csodát láttunk. Összességében elmondhatjuk, hogy remek, lelkes, nagyszerűen együttműködő „ütős” kis csapatunk van, rengeteg támogatónk, adományozónk, akik ezerféle módon segítik a napi munkánkat és ennek köszönhetően, az elmúlt évre visszagondolva, mégis csak a mosolyok, örömök és apró kis csodák voltak túlsúlyban.
2018 során 233 cica került gondozásunkba, akik közül 209 gazdihoz kerültek, azaz 209 boldog cica köszöntötte már álomotthonában az új évet. Számunkra ez a szám talán a legfontosabb az évben, hiszen ez a szám mutatja meg azt, hogy 209 kis élet sorsát megnyugtatóan sikerült rendezni.
Persze voltak olyan szerencsések, akik szinte pillanatok alatt gazdira találtak, de ami még inkább megdobogtatta a szívünket, hogy a legesélytelenebbnek tartott kis védenceink közül is többen családra leltek.

Néhány idén gazdisodott "őslakos" védencünk <3A mindennapos csodák szintén hozzátartoztak az éves munkánkhoz, hiszen több borzasztó állapotban bekerült, beteg, vagy sérült cicát „kanalaztunk össze”. Olyanokat, akiket meglátva minden drukkra, imára, ráolvasásra és mágiára szükségünk volt – no, meg persze zseniális állatorvosaink elképesztő odaadására és szakértelmére. Szilárdan kitartunk amellett, hogy mindenkinek megadjuk az esélyt a gyógyulásra, a túlélésre és hatalmas öröm, amikor sikerrel járunk.

Néhányan gyógyult cicáink közülAz is csodaszámba ment, hogy fáradhatatlan pótmamáink hány babacicát tudtak felnevelni, akiket szinte születésük pillanatában eldobtak, biztos halálra ítélve őket ezzel. Nos, mi rácáfoltunk az esélyekre, és szépséges, dundi kismacskákat faragtunk a nyervákoló kiskukacokból.

Babáink bekerülésükkor - és néhány héttel, hónappal későbbAz új életek csodája mellett, sajnos sosem múlik el év veszteségek nélkül. Az év során 23 cicának minden igyekezetünk ellenére sem tudtunk segíteni. Az egyetlen, ami vigaszt nyújthat, hogy életük utolsó pillanatait szeretettel övezve tölthették.

Akiken nem tudtunk segíteni2018-ban is eredményesen folytatódott maine coon és perzsa fajtamentő projektünk, 19 csodás hosszúszőrű cicánk talált álomotthonra.

Perzsa és maine coon cicákA hagyományos dolgok mellett mindig igyekszünk újdonságokat is kitalálni, legyen szó akár az Állatotthonban éldegélő cicák elhelyezési körülményeinek, akár örökbeadási esélyeiknek javításáról. Legnagyobb örömünkre adományként kaptunk egy légtisztító és egy UV-s légyirtó berendezést, amelyek a karanténhelységben elhelyezett, újonnan bekerülő és a betegségből, balesetből szintén itt lábadozó cicák egészségvédelmének szempontjából nagyon fontos újítások. És hogy kicsit a külcsínre is adjunk, egy szintén adomány fűnyíró segítségével, a külső kifutók cicái még szebb és gondozottabb környezetben várhatják hódolóik hadát. Mindemellett rengeteg táp és orvosi felszerelés is érkezett támogatóinktól az év során, ami felbecsülhetetlen segítség kis védenceink mindennapos ellátása során.

Adományok, fejlesztésekBár az egyre jobb és modernebb feltételek mellett a cicák igazán jól érzik magukat nálunk, a legfontosabb cél mégis az álomotthon megtalálása számukra. Így az örökbefogadások további elősegítésére bevezettük a hónap jó és a hónap (leírni sem merem) rossz cicája rovatot (ez utóbbit valamiért egyszer sem volt nehéz megtalálni…).

A Hónap Jó és Rossz Cicája :)Szuper önkéntes csapatunk az év valamennyi Noés rendezvényén jelen volt, amelyeken a tőlünk megszokott Macskávézó és házi sütivásár természetesen nem maradhatott el. Hol izgalmas, hol vicces programokkal is készültünk a csemeték és játékos kedvű szüleik részére, a bársonytalpúak imádóival pedig remek beszélgetésekben volt részünk, macskatartásról, a cicák egészségvédelméről és persze az őket megillető hódolatról…

Életképek rendezvényeinkről :)Csupa jó szokásból igyekeztünk immár hagyományt teremteni a karácsonyi időszak közeledtével is. Egyrészt szép számban képviseltettük magunkat a Vörösmarty téri adventi vásár Noés jótékonysági standján, ahol az alapítvány munkáját minél szélesebb körben igyekeztünk megismertetni az érdeklődőkkel. Didergős kezeinket az illatos forralt bor, szívünket pedig a sok kedves szó és támogatás melengette meg.
Az ünnepre pedig ismét jótékonysági aukcióval készültünk; egyedi képző- és iparművész alkotások kerülhettek a licitálók karácsonyfája alá, akik így duplán adtak, hiszen a befolyt összeget teljes egészében kis védenceink ellátására fordítjuk.
Újdonságképpen pedig egy rendhagyó adventi naptárral készültünk az ünnepvárás időszakára – a mi speciális naptárunkból természetesen minden nap egy gazdikereső macsek bukkant elő (a hab a tortán, illetve a kolbászkarika májkrémen pedig az volt, hogy többen a naptár cicái közül már új otthonukban borogathatták a karácsonyfát…)

Így ünnepeltük a Karácsonyt!És egy szempillantás alatt el is érkeztünk az év végéhez. Sok megszokott dolog, sok – reményeink szerint pozitív – változás, és természetesen, ami nem változhat: a bársonytalpúak imádata. Nem tudunk elég hálásak lenni támogatóinknak, hiszen a ti segítségetek nélkül ez az egész, számokban, könnyekben, mosolyokban, bánatban, vidámságban, csodákban kifejezett év nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen. Köszönjük Nektek, köszönjük önkénteseinknek, és reméljük, hogy továbbra is együtt, egy csapatban dolgozhatunk azért, hogy 2019-ben is minél több bajba jutott cica sorsa fordulhasson jóra.
Megosztom a Facebookon