Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Vacogó cicáink idén is téli ideiglenes befogadókat keresnek! - Második forduló
2018.11.05.
A cicák köztudomásúlag imádják a meleget. Még a legnagyobb hőségben is képesek a napon heverészni, akár teljes alakos, fekete bundafürdőruciban is. Mindebből az is következik, hogy a hideget viszont nem kedvelik, sőt, a bársonytalpúak már ilyenkor, az ősz beálltával is sokkal jobban szeretnek a meleg szobában, a kanapén, lehetőleg ízlésesen elrendezett díványpárnák között heverészni naphosszat.

A Noé Macskamentő Csoportjának számos védencéért aggódunk ilyenkor, hiszen az Állatotthon nyáron oly kellemes és kényelmes kifutójában, ilyenkor bizony nagyon hideg van cicáink számára. Összebújnak, próbálnak szélvédett helyre húzódni, de mégiscsak fogcsikorgató hónapok várnak ránk – bármennyire is szeretnénk, az Állatotthonban elhelyezett cicák számára nem tudunk erre az időszakra ideális körülményeket biztosítani.
Immár évről-évre a Ti segítségeteket kérjük ilyenkor, ezeknek a cicáknak ugyanis téli ideiglenes befogadót keresünk. Csupán egy jó meleg kis kuckó, és jó nagy adag szeretgetés, amihez ebben a pár hónapban a közreműködéseteket kérjük. (meg persze nem árt, ha a karácsonyfára idén nem a dédi legféltettebb üvegdíszei kerülnek, de ezt csak szigorúan zárójelben említjük meg…).
Ha hozzánk hasonlóan Te is macskabolond vagy és nem tudod úgy elképzelni a telet, hogy ne heverésszen (legalább) egy doromboló macsek dorombolva az öledben, akkor arra kérünk, hogy jelentkezz téli ideiglenes befogadónak csapatunkba!

Most induló sorozatunkban minden héten bemutatjuk azokat a cicákat, akiket ezekre a hónapokra szeretnénk „kiházasítani”. Akik pedig időközben nem találnak végleges gazdira, azokat természetesen szeretettel várjuk vissza tavasszal a kifutóba (szép múltja van ilyenkor az „én ezt a macskát úgy megszerettem, hogy már soha többet nem engedem sehova” típusú fatális véletleneknek – természetesen ebben is reménykedünk és tájékoztatásul közöljük, hogy a baracklekváros bukta a kedvencünk…).

Ezen a héten három igazi "fenegyereket" - Nyurgát, Diffit, és Virnyákot szeretnénk "kiárusítani":

Nyurga személyében igazi "macsó" macskát tisztelhetünk: a többi cicát egy dömper kecsességével elhajtva nyomul a gondozókhoz egy jó kis dögönyözésért. Elég öntudatos természet, ezért más cicák és nagyon kicsi gyerekek mellé nem ajánljuk, de fantasztikus karaktere rengeteg vidámságot csempészne befogadója mindennapjaba a borús téli hétköznapokon, menhelyes önkénteseink körében Ő az egyik kedvenc!


Diffi megpróbált az autószerelői szakmában tapasztalatot szerezni (egyenesen egy autó motorteréből került be hozzánk), ezen ambícióit majdnem fél szeme bánta. Szerencsére jó kezekbe került, szemecskéje teljesen rendbe jött. A kedves cicmos hölgy egyke cicaként is jól érezné magát az ünnepi asztal alatt, de az Ő esetében attól sem kell tartani, hogy elnyomná a ház macskáit, így "nagycsaládba" is bátran hazavihető.


Végül, de nem utolsó sorban téli befogadót keres Virnyák, a Hónap rossz cicája verseny sokszoros győztese! Hőstetteiről az említett rovatban lehet olvasni, de önkénteseink még rengeteg további sztorival is tudnak szolgálni az Érdeklődőknek. Egyébként rossz híre ne riasszon el senkit, habár kenneltársai életét előszeretettel teszi pokollá (...inkább egyke cicának ajánlanánk...), emberekkel szemben kedves, és hálás cica; nem mellesleg: gyönyőrű. Egy biztos, Virnyák mellett nem lehet unatkozni!


Megosztom a Facebookon