Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Irány a doktor bácsi!
2011.04.27.
Hát tény, hogy ezzel a tettünkkel nem fogjuk belopni magunkat újdonsült cicánk szívébe, merthogy minden macska - hát hogy is fogalmazzak - az állatorvosi rendelő látogatási kedvével kapcsolatban kihívásokkal küszködik. Magyarán utálja. DE! Elkerülhetetlen, hogy mégis megtegyük ezt a lépést, közvetlen az után, hogy magunkhoz vettük új kedvencünket. Mivel szükséges tudnunk, minden rendben van-e kedvencünkkel, esetleg bizonyos hiányosságok tapasztalhatók egészségével kapcsolatban.Minden macs másképp éli meg ezt a terrort. Merthogy nekik ez az. Na szóval.

Ő az egyes típus, a MÁRTÍR. – Aki összehúzza kis testét a fém platnin és a sorsnak megadva magát, hagyja, hogy egy gyógyszert nyomjanak le a torkán, vagy épp hőmérsékletet mérjenek, nem épp a száján át – jujjjj.

Aztán van a kettes típus a SZENVEDŐ SZERKEZET. Ő az, aki ugyan még nem csap oda tűhegyes karmokkal, hogy „hé, te mit művelsz?!”, de szól. Mondja, nyávog, így a gazdinak vagy állatorvosunk asszisztensének bizony meg kell fognia a grabancánál fogva őkelmét, hogy bármilyen kényes műveletet véghezvihessenek. Eme csoport néhány tagja a legfelsőbb szinteken űzi a szenvedést, ők ugyanis nemhogy az orvosnál hagynak némi kívánnivalót a viselkedésük után, de amint rájuk zárul a hordozó ajtaja még indulás előtt, azonnal éktelen kiabálásba és látványos szenvedésbe kezdenek – legyen bármilyen távolságra tőlünk az orvos – és folytatják egészen a rendelő ajtajáig. Ha autóval járunk – szerencse, de a tömegközlekedési eszközökön számítsunk majd lenéző vagy együtt érző pillantásokra.

És íme, a harmadik, minden orvos rémálma a VÉRMACSKA. Ő az, aki ahogy kinyílik a hordozó ajtaja 18 körömmel kapaszkodik, úgy kell kirázni, majd miután ez sikerült akkor harcol, karmol, harap és életét áldozná, hogy megmeneküljön eme barbár lény karmaiból, aki akár még karmot vágni is képes. Ők általában nem ússzák meg szuri nélkül, ugyanis tudatmódosító szert kell kapniuk (nyugtatót), hogy a legelemibb vizsgálatokon áteshessenek. Utóbb azt hiszem, azt mondanák, egyszerűbb lett volna max. a kettes csoportba tartozni. De természetesen a macska hamar felejt így legközelebb is bizton számíthatunk erre a viselkedésre.Ezután nincs más dolgunk, mint - ha csak egyéb körülmények máshogy nem kívánják - évente egy alkalommal, az oltás okozta drámára felkészíteni kedvencünket. Amennyiben cicánk az utolsó két kategória valamelyikébe tartozik, jó ha megtanuljuk a hordozókosár felülről való "megtömésének" módját - nagyon hasznos tud lenni.


Most pedig elindulhatunk haza, hogy bemutassuk az új jövevénynek a lakást, ahol további életét tölti majd, és amit megegyezés szerint némileg leamortizálhat.

Viki és Ági


Megosztom a Facebookon