Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Interjú a Húsvéti testvérekkel
2018.07.19.
Interjú a Húsvéti testvérekkel, Bíborkával és Brúnóval, akik a 2018-as Cat Gymnastic World Championship-en vegyes párosban 1. helyezést értek el.

- Gratulálunk a teljesítményetekhez!
- Köszönjük szépen! Rengeteg munkánk van benne!

A kezdetek...


- Ez lett volna a következő kérdésem: mennyit edzetek egy nap, hogy telik egy világbajnok tornász napja?
- Napjaink nagy részét az edzés teszi ki. Reggel egy 5 km-es bevezető futással indítunk, aztán egy kis erőnléti edzés következik. Ebben van lépcsőzés, szekrényugrás, különböző akadálypályák teljesítése (felemás korlát, egyensúlyozás a felültöltős mosógép szélén, ablakpárkányon – virággal, virág nélkül). Ezután következik a technikai edzés, itt már előkerülnek mindenféle méretű labdák, illetve szalagok. Aztán egy rövid pihenőnk van, délután viszont ismétlődik az egész program.

Húsvéti Brúnó


- Megerőltetőnek tűnik…
- Igen, bár szerencsénk van, profi szakmai stáb dolgozik mögöttünk, akik biztosítják számunkra a megfelelő ellátást, illetve 3 komoly edző is foglalkozik velünk.

- Menjünk egy kicsit vissza az időben, mikor és miért döntöttetek a tornászás mellett?
- Szerencsére elég jó a genetikánk, én kiskoromtól kezdve elég vékony és hajlékony vagyok, Brúnó pedig technikailag nagyon ügyes, zseniálisan kivitelezett ugrásai vannak például. Már születésünkkor mondták, hogy kiváló tornászok lennénk.

Húsvéti Bíborka



- Fiatal korotok ellenére nagyon érett gondolkodásúak vagytok!
- Sajnos nagyon hamar elszakítottak minket a szülői háztól, mindketten nevelőszülőknél nőttünk fel. Bár nem panaszkodhatunk, jól bántak velünk, azért megtanultuk, hogy az életben mindenért keményen meg kell dolgozni, ugyanakkor igazán hálásak tudunk lenni a legkisebb kedves gesztusért is.

- Mik a terveitek a jövőre nézve?
- Az utóbbi időben nagyon sokat utaztunk, és mindketten szeretnénk megállapodni. Olyan helyet keresnénk, ahol megértik, hogy a gimnasztika nekünk életstílus, és nem akarnak korlátozni tehetségünkben. 4 év múlva már valószínűleg nem vegyes párosban indulunk, de szerénység nélkül állíthatom, hogy egyenként is képesek lehetünk dobogóra állni, bámulatosak például a szaltókkal tűzdelt talajgyakorlataim. Egy ilyen helyen igazán ki tudnánk nyílni, és rendkívüli ragaszkodással hálálnánk meg a szeretetet!

- Sok sikert kívánunk a továbbiakban, és reméljük hamar megtaláljátok szerető otthonotokat!



Megosztom a Facebookon