Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Néhány gondolat a chipezésről
2018.03.05.
Reményeink szerint, azt mára már tényleg mindenki egyértelműen tudja, hogy a kutyusokban kötelező a chip megléte. Így aztán teljesen természetes, hogy az Állatotthonból egyetlen kutya sem kerülhet chipezés nélkül gazdihoz. Az már az új tulajdonos feladata és kötelessége, hogy a chipet, az örökbefogadási szerződés birtokában, az állatorvossal a saját nevére és adataira módosíttassa.

Azt, hogy a megfelelő adatokkal regisztrált chip mekkora segítség az esetlegesen elkóborolt kutyusok hazajuttatásában, nap, mint nap tapasztalhatjuk. Szerencsére a magánszemélyek közül is egyre többeknek jut eszébe egy talált kutyusnál azonnal chipet kell olvastatni. Egy elveszett kutya akár pár óra alatt is újra otthonában lehet ennek köszönhetően.

No, de mi a helyzet a cicákkal? Hát, egyelőre sajnos még egész más. Nagyon kevesen gondolnak arra, hogy egy megtalált cicában akár chip is lehet. Viszont a kutyák példájából okulva, az egyértelműen látható, hogy ez a jövő, a chipezés fontossága, hatékonysága és szükségessége egyértelmű. Így aztán mindenkit arra bíztatunk, hogy ha cicát talál, ugyanúgy próbáljon meg chipet olvastatni, valamint saját, kijárós cicába mindenképpen tetessen chipet!

A Noé Macskamentő Csoportja, úttörő szerepet vállalva ezen a területen, jó ideje már csak kötelezően chipezve adja gazdihoz a gondozásából kikerülő cicákat. Több alkalommal bebizonyosodott, hogy ezen az úton kell haladni, hiszen volt már olyan sajnálatos módon elkóborolt egykori védencünk, aki a chip segítségével jutott ismét haza.

Természetesen, a cicák magunkra nézve kötelező érvénnyel vállalt chipezése, jelentős többlet költséget jelent alapítványunk számára, amelyhez nagyon nagy köszönettel fogadunk adományokat. Reméljük, hogy velünk együtt egyre többen hisznek és bíznak abban, hogy a magyarországi kóbor cicák súlyos helyzetének megoldásában a chipezés is hatalmas segítség lehet a jövőben. Köszönjük támogatásotokat!


Megosztom a Facebookon