Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Téli ideigleneseink beszámolói
2018.02.12.
Minden évben nagy boldogság azon cicáinkról beszámolni, akik a telet ideiglenes befogadónál töltik, hiszen róluk biztosan tudjuk, hogy nem fagyoskodnak ezekben a fogcsikorgató hónapokban sem. Sőt, az átmeneti gazdiktól még sokkal több kényeztetést és becézgetést kapnak, mint amire az Állatotthon keretein belül amúgy lehetőség kínálkozik.

Arra is remek alkalmat kínál a téli ideiglenes befogadás, hogy a félénkebb, visszahúzódóbb cicák otthoni körülmények között szocializálódjanak, ebben az időszakban szépen megnyílnak, felbátorodnak, későbbi végleges gazdira találási esélyeik így ugrásszerűen megnőnek.

Jupiternek például igazi áldás a családban rehabilitálódás. Kiderült, hogy látásproblémája dacára, tökéletesen és otthonosan mozog a lakában, semminek nem megy neki, egy kis felfedezés után problémamentesen be fog tudni illeszkedni végleges gazdija otthonába is. Most még kissé morgolódó természetét is sokkal könnyebb a családi körülmények között enyhíteni, lassacskán csak elhiszi az úrfi, hogy a környezete egyetlen célja őméltósága teljes kényeztetése.


A csodaszép Ciluett egy nagyon játékos, nagyon kedves, bújós, nagydumás és talpraesett leányzó lett ideiglenes otthonában. Imád mindenhova felmászni, felfedezni, ugyanakkor az is kiderült, hogy a fajtársait nem szíveli különösebben, sokkal jobban ragaszkodik az embertársasághoz.


Noés szappanoperánk főszereplői, Juanita és Pablo együtt költözött ideiglenes befogadóhoz a téli hónapokra. Pablo, hős férfihoz illő módon hamarosan birtokba vette az uradalmat és a személyzetet és méltóztatta hagyni, hogy jó alaposan elkényeztessék. Juanita kezdetben kissé meg volt szeppenve a változástól, de Pablo talpraesett jelenléte neki is nagyon sokat segített a felbátorodásban. Mostanra kedves, bújós és nagyon játékos cica lett belőle, egy igazi női focista.


Szilvike igazi vadmacskaként indította Noés pályafutását. Bár a rehabilitáció már az Állatotthonban kezdetét vette, a családi körülmények egyértelműen jelentős segítséget nyújtottak abban, hogy a kis vadócból kedves házicica legyen és hamarosan gazdis pályafutását is megkezdhesse.


Gyönyörű kávékülönlegességünk Latte, aki kellőképp beijedt és visszahúzódó cicából, nagyon kedves, emberközpontú, kíváncsi macsek lett. Imád kunyerálni, a mesterfokozat elsajátításában valószínűleg ideiglenes kutyatársa lehetett segítségére…


Frici gyakorlatilag azonnal teljesen elvarázsolta átmeneti családját. Hogy mennyire jót tesz az otthoni környezet egy bársonytalpúnak, azt muszáj Frici – lábai előtt heverő – ideiglenes befogadójának szavaival idéznünk: „Szép és cuki. Amióta diétán van, megnövekedett az ételellenes bűncselekmények száma. Persze nagyon jól adja az éhező macskát, amikor mi eszünk. Annyira megszerettük, hogy azt inkább nem is mondom…”


Sanyika, Frici társaként került gondozásunkba és mindketten hatalmas szívtiprónak bizonyultak, mit tagadjuk, Sanyika után is döglenek a nők. Átmeneti otthonában bujkálással kezdte a dolgot, no, hát nem akarta könnyen adni magát, dolgozzanak csak meg a kegyeiért! A taktika be is vált, mivel ideiglenes gazdija kamaszlány módjára belezúgott és mindent meg is tesz azokért a bizonyos kegyekért. Románcuk – azaz Sanyika szocializációja – szép úton halad…


Gemma, súlyos sérüléséből csodásan felépülve, a ketrecfogságból szabadulva, nagyszerűen érzi magát ideiglenes családjában. Teljesen kinyílt, a rehabilitációval „elvesztegetett” időt rengeteg játékkal, még több barátkozással és hízelkedéssel pótolja be. Egy igazi tüneményes, tökéletes, nagydumás gyönyörűség, már csak a végleges otthon hiányzik.


Shina nagyon félénken és visszahúzódóan indított, a téli befogadás igazi hozott igazi áttörést számára is. Mostanra sokkal nyitottabb, keresi az ember közelségét, bájos és kedves. Nemrégiben annak is tanúbizonyságát adta, hogy igazán biztonságban érzi már magát, hiszen elkezdett játszani is.


Nagy öröm számunkra, hogy ilyen jó híreket oszthatunk meg veletek, csodálatos fejlődésekről, bátorodásokról, fejelcsavarásokról. Aki mostanában gondolkodik cica örökbefogadáson, ne habozzon választani téli ideiglenes befogadónál vendégeskedő védenceink közül, hiszen ők már családban szocializált macsekok, akik nagyon vágynak egy végleges otthonra, egy igazi Álomgazdira.


Megosztom a Facebookon