Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Idén is téli ideiglenes befogadókat keresünk
2017.10.25.
Lassan ismét beköszöntenek a fogcsikorgató hajnalok. Meglátszik a lehelet és fázósan dörzsölgetjük a kezünket. Hamarosan eljön az az időszak is, amikor már napközben sem enyhül a hőmérséklet és szinte másra sem vágyunk, csak bekuckózni a jó meleg szobába.

Ilyenkor mindig a vadon élő és a kóbor állatokra gondolok és megszakad a szívem. Legszívesebben valamennyit hazavinném, bár tudom, hogy a gyönyörű őszapók, kiscinkék, tengelicek nem örülnének, ha bepakolnám őket a finom melegre fűtött nappaliba. Így aztán rengeteg eleséget és melegedő kuckót pakolok ki nekik a kertbe. Értük csak ennyit tehetek.
De vannak, akikért többet is tehetünk. A cicák imádják a meleget és imádják az őket cirógató emberi kezet. Az Állatotthon kifutójában pedig már nagyon fagyosak és nagyon hosszúak az éjszakák. A kint
ragadt cicák fázósan bújnak össze, vacogva próbálnak egy icipici meleget megőrizni.Legszívesebben egy gazdihoz bújnának, de nekik idén nem jutott otthon, család, szerető gazdi. De jó is lenne egy kis kuckózás a kanapén, boldogan hunyorgós dorombolással meghálálva a szeretetet! Ők bizony szívesen töltenék a téli hónapokat a meleg szobában. A meleg szobában, ahol nem csak puha párna és finom ennivaló akad a bársonytalpúaknak, hanem az a bizonyos cirógató emberi kéz is. Dorombolva ölbe gömbölyödés. Közös filmnézés és regényolvasás. Egy falatka kóstoló a vasárnapi sütiből. De ami a legeslegfontosabb: szeretet és gondoskodás.
Az erdő vadjaiért nem sokat tehetünk télen. De ezeknek a cicáknak megmutathatjuk azt, hogy a tél milyen szépséges is tud lenni, ha nem a kinti hidegben kell tölteni, fázósan, egyedül.

Megmutathatjuk, hogy a karácsonyi készülődés milyen vicces lehet, ha egy bársonytalpú pofozgatja a díszszalagot és bújócskázik a csomagolópapírok között. Megmutathatjuk, hogy milyen nagyszerű, ha a karácsonyfa alatti ajándékok között megbújhat egy extra tasakos, vagy játékegér is, egy édes, szőrös társ számára.

Idén gazdi nélkül maradt cicáink ideiglenes befogadót keresnek, az enyhe tavaszi idő beköszöntéig. Természetesen az angyalkáktól végleges otthont kérünk majd a számukra, de addig is: ha átmenetileg van egy meleg kis kuckód, segíts nekünk, segíts nekik!


Pablo
Juanita
Latte
Baba
FriciIdeiglenes befogadók jelentkezését a macskamentes@noeallatotthon.hu email címre várjuk. Köszönjük!


Megosztom a Facebookon