Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

MacsNapló MÁRCIUS-ÁPRILIS
2017.05.21.
Egy szempillantás alatt elrepült a március és az április. Az ember csak azt veszi észre, hogy a tavaszi hónapok valahogy nem normál sebességgel futnak a lejátszón. Madárcsicsergés, virágillat, napsütés és vége a hónapoknak. Valahogy így jártunk mi is, úgyhogy most egy kis összevont tavaszi Macsnaplóval szeretnénk kedveskedni nektek.


A Macskamentés háza táján rengeteg történést hozott a tavasz, rengeteg jövés-menést, csodaszép rigócsicsergést és több adagban egy rakat csicsergő babacicát. Bár az is igaz, hogy a pótmamák egybehangzó véleménye szerint, a hajnal 3 órakor esedékes etetésnél, a tündérien csicsergő hangocska valamiért már nem akkora élmény…

Ha a babaáradat önmagában nem lenne elég, még bedobott „pakkokat” is kaptunk, nemes egyszerűséggel itt-ott felejtett cicákat, tervezhetetlen, létszám feletti újoncokat. Bogi és Csomag így „varázsolódtak” be védenceink közé. Nagyon sokszor volt már szó róla, de ismét kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a várólistát, hogy szervezetten és tervezetten tudjunk működni és ezáltal sokkal hatékonyabban segíteni.


Most pedig lássuk, kik lettek ezekben a hónapokban új védenceink, apraja-nagyja egyaránt:Szerencsére nem csak bekerülőkről számolhatunk be, több védencünket sikerült kiházasítani. Külön kiemeljük Boss cicát, aki igazán rövid ideig élvezte vendégszeretetünket. Az elszenvedett balesetből szépen felépült és szerencsére meglett eredeti gazdija!
A Macsnapló legszomorúbb fejezete sajnos most sem maradt üresen. Bár mindent megpróbáltunk, sajnos öt apró, éppen csak hogy életkezdeményt vesztettünk a szopizós babák közül. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült felcseperednetek, és megtapasztalnotok a boldog cicalétet.


Súlyos sérültünk is volt, Rose cicának Abonyból kértek sürgős segítséget. Nagyon szépen alakul testi és lelki rehabilitációja egyaránt. Itt olvasható bővebben róla.

Nagy örömünkre szépen érkeznek a gazdis beszámolók, fotók, ezekből szemezgetünk most egy kicsit.
Zserbó
Hatodik születésnapom alkalmából, küldök Nektek egy friss képet magamról! És már öt éve gazdis vagyok, azaz rabszolgáim vannak.


Kajla
Kajlca cica nagyon jól érzi magát, körülbelül 2óra után már fel is oldódott nálunk.


Samantha
Első napomom új otthonomban elbújtam a konyhaszekrény szoknyája alá.
Mikor új gazdim "előhalászott" remegett a testem mint a kocsonya, de ölében pár perc alatt a simogatástól ez is elmúlt, minő csoda.
Sőt már imádom a simogatást, bár mikor újra lent vagyok a földön, azért még biztos ami biztos bemenekülök a mosógép mögé....de a hordozómból már magamtól jövök ki, mint ahogy az első pillanatban is így volt. Éjjel ettem ittam, és használtam mintha mindig, a macska wc-met! Szeretek a hordozómban nyitott ajtónál és egy naaaagy párnán pihengetni órákig.


Ideiglenes befogadóink fáradhatatlanul és nagy szeretettel gondozzák az átmeneti védenceket, bár pótmamáink esetében a fáradhatatlan jelzőt egyre kevésbé lehet használni… Mindenesetre fogadjátok szeretettel a híreket a cseperedő babákról és nagyobbacska rosszcsontokról.

Imola bemutatkozik és Max új családot kapott. Itt olvasható a cikk.

Kaci a különleges kiscica történetéről is cikk született.

Bolyci cica ideiglenes helyéről jelentkezik.

Tavasszal tovább szépült a kifutók környéke, folytatódott a járda betonozása és a faház takaros kis teraszt kapott. Nem állítjuk ugyan, hogy a faház terasza volt a legnagyobb látnivaló, de a fantasztikusan hangulatos rendezvényeken a megszépült kifutót is megcsodálhattátok, a Macskávézóban zsákmányolt finom kávé és süti kíséretében. Együtt buliztunk a Húsvéti Állatságok és a nagy éves Cicás-Kutyás Örökbefogadó nap alkalmából, remek hangulatban, sok játékkal, mókával és kacagással. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!


Aki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, megteheti a noecicaidegi@gmail.com vagy a noecicaonkentes@gmail.com címen történő jelentkezéssel! Akár ideiglenesen fogadnál be Noés védencet, akár kint az otthonban segítenél cicáinkat ellátni, mindenféleképpen keress meg minket!

Adományokat is örömmel fogadunk, hiszen nagyon sok gazdira váró bársonytalpról kell gondoskodnunk. Azt pedig reméljük tudjátok, hogy Nélkületek ez nem sikerülhetne!

Tárgyi adományok leadhatók az otthonban, de ha ez távol esne Tőled, akkor e-mailben (macskamentes@noellatotthon.hu) is tudunk egyeztetni, hogy hogyan tudnád hozzánk eljuttatni azt.

Bankszámla számunkra történő utalás során akár egy konkrét cicát is támogathatsz OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, még virtuálisan is örökbefogadhatod.

Segítségeteket pedig nem győzzük megköszönni!

Lehet szép ajándéktárgyakra licitálni állatotthonunk jótékonysági árverés oldalán, mellyel cicáinkat is támogathatjátok. ITT.

Ha egy nagyszerű közösségnek szeretnél a tagja lenni és még nem tetted volna, csatlakozz hozzánk barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal a facebookon, ahol naprakész információval várjuk az állatbarátokat.

Facebook Noé Állatotthon

Rendszeres támogatni szándékozók figyelmébe ajánljuk a T-Klubot, részletek itt:

Noé Támogató Klub

Aki a keverekkutya.hu webshopjában vásárol Noés ajándék tárgyakat, állatotthonunkat támogatja.

Keverekkutya.hu
Megosztom a Facebookon