Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

MacsNapló FEBRUÁR
2017.03.12.
A február több újdonságot is hozott a Macskamentő csoport életébe. Kicsit talán már megérintett minket a tavasz szele, mindenesetre a megújulás megállíthatatlanul kezdetét vette a karantén részlegben. A sarokban ráccsal elkerített, eddig jobbára raktárként használt kis helységet, csoportunk vezetője kacsalábon forgó cicapalotává alakította. Igazán remek lábadozó kuckó sikeredett így azoknak a cicáknak, akik, egészségi állapotuk miatt, még nem mehetnek a külső kifutókba, ugyanakkor nincsenek már szigorú ketrecnyugalomra ítélve. Mondanunk sem kell, hogy a bársonytalpúak azonnal nagy örömmel vették birtokba a játszóteret, ami jár, az jár!


A hónap további újdonsága, hogy megtartottuk az első „hivatalos” találkozót, a mostanra szép létszámúra bővült önkéntes csapattal. Többször büszkélkedtünk már, hogy milyen sokan csatlakoztak az elmúlt időben a Macskamentő facebook csoporthoz. Így aztán egy kis csapatépítő eszem-iszom keretében, szerettük volna a cicák iránti közös szenvedélyt, személyes ismerkedéssel is megerősíteni. Az összejövetel nagyszerűen sikerült, sok fontos dolgot átbeszéltünk és nagyon klassz barátságok is kezdenek kialakulni, úgyhogy máris a folytatáson törjük a fejünket.

Cicát tőlünk örökbefogadni eddig is világklasszis élmény volt, ez cáfolhatatlan tény. De mi még az eddigieket is tudjuk überelni! Nem fogytunk ki ugyanis az újdonságokból és – bár ez kis lépés az emberiségnek, de nagy fejlődés a macskamentőknek – engedjétek meg, hogy elbüszkélkedjünk a csodamappával. Ezentúl ugyanis, újdonsült gazdijaink ilyen takaros kis mappában kapják majd a szerződést, egy kis cicagondozási segédletet, egyéb okmányokat. Szép, igaz?!És ha már az örökbefogadásoknál tartunk, lássuk, hogy februárban mely új cicákkal bővült a gazdikereső kínálatunk:
Természetesen szép számmal kerültek új otthonokba védenceink (van, aki már az új mappával!!!). Lássuk, a hónapban kiknek kívánhatunk hosszú, boldog gazdis életet:

Végül, de nem utolsósorban, egy kevésbé örömteli újdonság, ami sajnos minden évben, elkerülhetetlenül bekövetkezik ezekben a hetekben. Hivatalosan is megindult a babacica áradat, már most alig győzzük erővel, energiával, kapacitással. Pótmamáink több hétre búcsút mondtak az alvásnak és pihenésnek, ellenben régi ismerősként köszöntötték a folyamatos aggódást. A talált, kidobott babák borzasztóan aprók, nagyon érzékenyek ebben az életkorban. Még a mama mellett is könnyen lehet baj, hát még így, sokkal-sokkal idő előtt durván elszakítva. A legnagyobb igyekezet és óvó gondoskodás mellett is, néhány óra leforgása alatt elvesztettük Morris cicát, szinte még kicsi élete igazi elkezdése előtt.


Keri cicától is búcsúznunk kellett ebben a hónapban, aki nagyon súlyos állapotban került hozzánk és sajnos állatorvosaink minden igyekezete ellenére, nem tudtuk megadni számára a gyógyulást, a jövőt.Kaptunk nagyon jó kis beszámolókat egykori védenceinkről, írjatok csak szorgalmasan, mindig nagy örömet okoztok a hírekkel mindannyiunk számára:

Macaron súlyos, kétoldali medence és combcsont töréssel került hozzánk, aki eleinte nem csak félénk, hanem kimondottan vad cicaként viselkedett, nem tűrve a további csesztetést, kezeléseket, pont elege volt úgy mindenből. Szerencsére amint békén lett hagyva, hamar feloldódott, s épp kezdte magát kimondottan jól érezni, s átváltozni egy bújós, hízelgős dorombolóművésszé, mikor jött a következő "sokk", megjelent egy gazdijelölt, aki úgy gondolta, tovább folytatja őuraságának a kényeztetését, így bekövetkezett a gazdisodás.
Némi visszaesés után ma ezt kaptam:
"Macaron, aki azóta Zsömi(és Solo Kapitány) névre hallgat, hetekig tartó ágy alatt gubbasztás után végre otthon érzi magát
A lehető legjobb szívmelegítő.

Gondoltunk így közel 10 év távlatából bejelentkezünk újra,
Hamucit 2006-ban fogadtuk örökbe tőletek. Kiválasztás volt első látásra. Életre szóló "szerelem". ...
Most már nemcsak Hamuci, hanem Dagi, Hamvas, Hamvi, Nyálas, Cépcemű. Pocak névre is hallgat. Nála intelligensebb cicával nem nagyon találkoztunk. Megtanítottuk arra, hogy jöjjön, ha hívjuk. Ha mutatjuk, bemegy a hordozó dobozába, mivel igen sokat utazik velünk. A kocsiban nyugodtan elücsörög, nézelődik. Mindent meg lehet vele beszélni, sőt: olyan szinten kommunikál, hogy mindig megértjük, hogy mit szeretne. Kedvenc időtöltése a vállon ücsörgés, pusziosztás, és murrogás, na meg a kézzel / karommal evés.
Már 10 éves múlt, de még mindig levadássza az összes molyt, megembereli a környék kutyáit és bármikor becserkészi óvatosan a bokáinkat, illetve az óvatlan madzagokat.

Abigél jeletkezik:
Igen, Abigél 3 éves...itt nálunk. Hogy valójában mennyi és hogyan élt, mielőtt hozzánk került volna, a nagy ég tudja. Azt tudjuk, hogy személyében olyan álom jó természetű családtaggal bővült a családunk, akire nem is számítottam. Azt viszont reméltem, hogy talán boldog lesz velünk. Tudunk neki jó falatokat, meleg, nyugodt alvóhelyet biztosítani, simogatást adni, szeretettel, megbecsüléssel gondoskodni róla. Remélek még sok-sok hosszú évet neki, meg magunknak is persze...általa.

Örömmel írom le, hogy életünk PANNI (alias JOGHURT) CICÁVAL még mindig felhőtlen. A cica, akiről azt olvastuk, hogy amolyan "bocsánat, hogy élek" -típus, mára már az ő finom lelkével átszervezte napjainkat, naponta átrendezi lakásunkat. Mindent, amit a lakásban talál játéknak tekint, minket pedig játékpartnereknek. Ez nem panasz, hanem ellenkezőleg, igen megtisztelő számunkra.
Ennek a Cicának úgy a külseje, mint a lelki világa igen csodálatos !!!!!
Reggel fé...ktelen örömmel észleli, hogy végre mi is felébredtünk, kezdődik a nagy dorombolás, a nagy játék, olyanná válik örömében, mintha egy cirkuszi mutatványos lenne.... .Vicces mozdulatai, a felvett helyzeteivel megnevettet sokszor minket.
Reggelizik, ebédelés után nagyot alszik (sokszor velünk együtt összebújva a fotelban, ami kicsit kényelmetlen ugyan, de irtó jó érzés !),majd vidámság van késő éjszakáig.
Egyébként abszolút minden érdekli, mindenben "segít" nekünk, még a keresztrejtvény-fejtésben is !!!
Igazán csodálatos lény a Cica, imádjuk és úgy érezzük Ő is minket..!!

Egy éve fogadtam örökbe Gizit, aki azóta szerves része lett a családnak.Remekül kijön a testvérem kutyájával, Málival, gyakran együtt alszanak, pihennek. Köszönöm, hogy megmentettétek, vigyáztatok rá.

Pompadour és Puding Svájcból jelentkezett a cikket itt lehet olvasni.

Rumli és Malőr egy hosszabb beszámolót írt nekünk.

Az ideiglenes befogadók és pótmamák is megállás nélkül szorgoskodnak és szerencsére mindeközben olvadozva gyártják a fotókat és beszámolókat a különböző életkorú, méretű, formájú lurkókról:

Nyafi cicát nem csak az ideiglenes befogadója de a pasi cicák is körbezsongják.

Bessy cica mindig kapható egy közös ebédre, főleg ha húsleves vagy tonhal a menü.

Végül, de közel sem utolsósorban, szeretnénk megköszönni, hogy ebben a hónapban is sokan támogattátok adományokkal a munkánkat. Minden, akár apróságnak is tűnő adomány, hatalmas segítség lehet kis védenceink gondozásában, felépülésében.Aki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, megteheti a noecicaidegi@gmail.com vagy a noecicaonkentes@gmail.com címen történő jelentkezéssel! Akár ideiglenesen fogadnál be Noés védencet, akár kint az otthonban segítenél cicáinkat ellátni, mindenféleképpen keress meg minket!

Adományokat is örömmel fogadunk, hiszen nagyon sok gazdira váró bársonytalpról kell gondoskodnunk. Azt pedig reméljük tudjátok, hogy Nélkületek ez nem sikerülhetne!

Tárgyi adományok leadhatók az otthonban, de ha ez távol esne Tőled, akkor e-mailben (macskamentes@noellatotthon.hu) is tudunk egyeztetni, hogy hogyan tudnád hozzánk eljuttatni azt.

Bankszámla számunkra történő utalás során akár egy konkrét cicát is támogathatsz OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, még virtuálisan is örökbefogadhatod.

Segítségeteket pedig nem győzzük megköszönni!

Lehet szép ajándéktárgyakra licitálni állatotthonunk jótékonysági árverés oldalán, mellyel cicáinkat is támogathatjátok. ITT.

Ha egy nagyszerű közösségnek szeretnél a tagja lenni és még nem tetted volna, csatlakozz hozzánk barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal a facebookon, ahol naprakész információval várjuk az állatbarátokat.

Facebook Noé Állatotthon

Rendszeres támogatni szándékozók figyelmébe ajánljuk a T-Klubot, részletek itt:

Noé Támogató Klub

Aki a keverekkutya.hu webshopjában vásárol Noés ajándék tárgyakat, állatotthonunkat támogatja.

Keverekkutya.huMegosztom a Facebookon