Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

MacsNapló DECEMBER
2017.01.04.
Kezeket a szívekre és őszinte számokat kérnénk: kinél hányszor borult a fa, hány karácsonyi gömb csellengett el a lakás eddig felfedezetlen Bermuda háromszögein és hány tollboa került megkopasztásra? A legnagyobb számmal büszkélkedők nyereménye az, hogy valószínűleg rendkívül mókás volt a karácsonyuk – ami néhány bársonytalpú birtokában nem is lehetséges másként.


Mi is kellemes nosztalgiával tekintünk vissza a decemberre, az egész adventi időszak és a karácsony is nagyon macskásra sikeredett. Kezdjük is mindjárt a december legklasszabb rendezvényével, a Noé Állatok karácsonyával. Évről évre ez talán a legmeghatóbb találkozó, a magasztos ünnepi hangulatba belefér a rengeteg vidámság, jóízű beszélgetés és persze a fantasztikus ajándékok. A szépen feldíszített kis fácska alatt halmokban gyűlt egész nap a rengeteg macskás adomány, amit tőletek kaptunk, sőt, több védencünknek érkezett névre szóló meglepetés:


Az adventi időszak természetesen azért új cicákat is hozott a gondozásunkba. Továbbra is igyekszünk nagyon hamar ideiglenes befogadóhoz juttatni mindenkit, így a frissen bekerülők közül is sokan tölthették családi környezetben az ünnepeket:


Határozottan ellenezzük, hogy bárki cicát (vagy bármely más állatot) ajándékozzon karácsonyra. De természetesen, alaposan ellenőrzött körülmények között, szép számmal voltak decemberben is örökbefogadások, ez pedig hatalmas öröm, hiszen ezek a védenceink már saját karácsonyfát borogathattak az ünnepek alatt:


Sajnos egy veszteség is jutott decemberre, Iron cicától kellett végső búcsút vennünk. Sokszorosan traumás, megviselt kis szervezete nem bírta a harcot, mi pedig borzasztóan sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni.


Gazdis híreket kapni mindig nagyszerű, de most még azzal a külön örömmel is megtoldjuk, hogy nem csak ezeket osztjuk meg veletek, hanem a volt pártfogoltjainktól érkezett, szívet melengető karácsonyi jókívánságokat is:

Dragonella siker történetéről egy külön cikkben számoltunk be.


Augusztusban fogadtuk örökbe a Tejbegrízt, aki most már a Grizy névre hallgat. Nagyon aktív, de egyúttal bújós cica. Mindannyian megszerettük őt. imádja a zsinórokat, és nagyokat bunyózik a plüss papagájával, no meg a kezemmel. Köszönjük őt nektek, és sok sikert és kitartást kívánunk a további munkátokhoz!


Boldog Új Évet szeretnénk kívánni és egyúttal beszámolni Csicsiről. A pici lány már több mint 6 hónapos, szép nagyra nőtt és már tüzel rendesen. Januárban lesz a műtét, oltáson már volt. Olvastuk, hogy Csimpit visszavitték, mert nagyon nem bírtak vele. Hát Csicsiről elmondhatjuk, hogy rosszaságban, csintalanságban, elevenségben biztos Csimpinél is túlnő, de még bírjuk és mindig jobb lesz. Természetesen, ha elvállaltuk, akkor itt is fog megöregedni.


Ideiglenes befogadóink is lelkesen macskáztak decemberben, volt rántott macska, töltött macska, rakott macska, macskás beigli…., ja, bocs, ezek nem, de jobbnál jobb beszámolók viszont annál inkább készültek:

Dömper és a karácsonyfa. Szerencsére Dömper lustább annál, hogy megmozduljon és játszon a díszekkel. Vagy azt is mondhatnánk, hogy jól nevelt cica módjára gyönyörködik a fában. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!


Szerintem Durci egy kutya, aki véletlen macskabőrbe született. Ha rászólok, hogy nem szabad, azonnal abbahagyja. Ha hívom, odajön, ha simizem, azonnal hanyatt vágja magát, hogy a pocakjához férjek és, mint látható Ripi helyét is befoglalta.


Lutri hagyta magát simogatni! Konkrétan, percekig. Helenaval feküdtek az agyon együtt, meg simogattam Helenat, es gondoltam Lutirit is, úgyis elmegy. ÉS NEM MENT EL!!! Elsőre azt hittem nem vette észre, de a kezemet is rajta hagytam a hátam, es mindent engedett. Nyugodt maradt, mondhatni laza, ami nála óriási szó. Persze nekem semmi nem elég, úgyhogy kiderült a fej simogatás még tabu. Azt zokon vette. 9 hónapja van itt.


Gulliver a karácsonyi vacsorát jól bírta, nem ugrott fel az asztalra. A végéig. Aztán kifáradva a sok könyörgéstől és vendégektől, lefeküdt a mini-karácsonyfája mellé, rátéve a lábát a az ajándékokra, hogy mostantól az is az övé.


Tisztelettel jelentjük, hogy szerintünk Zokni kész van! No nem csak agyilag, hanem úgy általában örökbefogadása. A sebe behegedt, a varrat gond nélkül szívódik. A macskusz eleven, mozgékony, igényli a társaságot és a foglalkozást. Határozottan kimenne, az erkélyen észnél van, nem ugrik neki semminek. Elég sokáig lehet dögönyözni és már mellénk fekszik aludni az ágyba. Párizsi, felvágott, főtt husi megismertetve, megkedveltetve, hogy a gazdinak is legyen egy cuki macskája, amelyik torka szakadtából üvölt, hogy ez most neki KELL! Tetszőleges kaját feleszik, étvágya remek. Almot rendeltetésszerűen használja. Játék egereket ismeri, igényli. A piros pötty érkezése folyamatban, de mivel minden izgatja ami mozog: a pötty lelkesíti majd. S fura módon már nagyjából végig szundítja az éjszakát. Jó eséllyel gyerek kompatibilis. S fiatalabb macskuszok mellett lenne jó helyen, mert szívesen játszana. De Nellike napjai lassan már csak evés-alvás-szarás szentháromságból állnak, s Manci is sokat öregedett ezen a télen. Ráadásul ő nem is tudja még most sem eldönteni, hogy a 200-zal közelítő csíkos most játszani vagy bántani akar. A tennivaló lista: hámon sétálásban ki is merül, ez folyamatban. Hát ennyi. Ellenvéleményt elfogadunk.


Katrina továbbra is a végtelenül okos macskák csapatát erősíti, ma reggel a gyermek kikészített kakaójába akart fejest ugrani, kétszer szóltam rá, másodjára otthagyta és illedelmesen leült a székre. (Többet tud, mint némelyik ember). Továbbra sem ölbecica, de ha felvesszük, kb. 30 másodpercig nyugton marad, viszont elkezdett focizni, amit eddig nem csinált, akár a legókockákkal is. (De van labdája, 3-4 db.) Egyre hangosabban dorombol, és tudja, hogy nem örülök, ha az ágyra jön, ezért csak néha próbálkozik meg vele. A fiaimat a mancsa köré csavarta, a 14 éves nagy képes hazajönni a suli után, edzés előtt, csak hogy megetesse, szegény macska ne éhezzen már napközben. Jó természete volt akkor is, amikor ide került, de egyre jobban oldódik, igazából kedves, ragaszkodó teremtés.


Toad cica teljesen kidőlt az ünnepektől.


Gemma három hónap ketrec lét útán kikerült ideiglenes befogadóhoz, a képen látszik, hogy végre nagyon boldog. Na akkor milyen boldog lesz a gazdis képen?


Végül, de közel sem utolsósorban, szeretnénk megköszönni, hogy ebben a hónapban is sokan támogattátok adományokkal a munkánkat. Minden, akár apróságnak is tűnő adomány, hatalmas segítség lehet kis védenceink gondozásában, felépülésében.


Aki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, megteheti a noecicaidegi@gmail.com vagy a noecicaonkentes@gmail.com címen történő jelentkezéssel! Akár ideiglenesen fogadnál be Noés védencet, akár kint az otthonban segítenél cicáinkat ellátni, mindenféleképpen keress meg minket!

Adományokat is örömmel fogadunk, hiszen nagyon sok gazdira váró bársonytalpról kell gondoskodnunk. Azt pedig reméljük tudjátok, hogy Nélkületek ez nem sikerülhetne!

Tárgyi adományok leadhatók az otthonban, de ha ez távol esne Tőled, akkor e-mailben (macskamentes@noellatotthon.hu) is tudunk egyeztetni, hogy hogyan tudnád hozzánk eljuttatni azt.

Bankszámla számunkra történő utalás során akár egy konkrét cicát is támogathatsz OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, még virtuálisan is örökbefogadhatod.

Segítségeteket pedig nem győzzük megköszönni!

Lehet szép ajándéktárgyakra licitálni állatotthonunk jótékonysági árverés oldalán, mellyel cicáinkat is támogathatjátok. ITT.

Ha egy nagyszerű közösségnek szeretnél a tagja lenni és még nem tetted volna, csatlakozz hozzánk barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal a facebookon, ahol naprakész információval várjuk az állatbarátokat.

Facebook Noé Állatotthon

Rendszeres támogatni szándékozók figyelmébe ajánljuk a T-Klubot, részletek itt:

Noé Támogató Klub

Aki a keverekkutya.hu webshopjában vásárol Noés ajándék tárgyakat, állatotthonunkat támogatja.

Keverekkutya.huMegosztom a Facebookon