Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

MacsNapló Június-Július
2016.08.04.
- Ilyenkor még a fű se nő…
- Na ez baromság, éppen hogy hetente kell nyírni!
- Jó, akkor a kutyának sincs kedve dolgozni…
- Dehogynem, hát a kutyák pont hogy agyondolgozzák magukat, akkora gödröket ásnak, hogy a fűnyíró is csaknem eltűnik benne!
- Rendben, akkor találj ki te valami jó kis indokot arra, hogy miért van most kéthónapnyi
történés összevonva a Macsnaplóban!
- Erre nincs mentségünk, lusták voltunk, döglöttünk a strandon, a fülünkön is kismacskák lógtak… Viszont kárpótlásul a kedves olvasó kap tőlünk egy kedvcsináló anekdotát, jó?!
- Oké, ez így rendben lesz. Akkor lássuk:
„Láttatok már tenyérnyi, teniszlabda méretű kismacskát prüszkölni, puffogni és ropivékony
farkincát borzolni? Páratlan élmény,konkrétan nehéz abbahagyni a röhögést. A Cementes család nálunk dekkoló három kandúrkája ugyanis, ideiglenes Lumi (lánykori, azaz Noés nevén Aluminium) kutyámmal ismerkedett. A folyamat tudományos neve szocializáció, illetve a cicák kutyakompatibilitásának kialakítása, póriasabban szólva, remekül szórakozunk a csapaton. Lumi odáig van a kiscicákért, az előző trióba is szerelmes volt, ami folyamatosan nyáltól csatakos
macsekokat eredményezett. Az állandóan mocorgó, sípoló plüssjátékok valóságos eufóriát okoznak Luminál, ha bármelyik megállna egy pillanatra, akkor nyüszögve böködi őket az orrával, ellenőrizendő, hogy nem romlottak el.

Nos, a három Cementes kőkemény és rettenthetetlen kandúrka bátorsága odáig terjedt, hogy ha meglátták Lumi lábát (ami nagyjából Chewbacca vagy egy jól megtermett jeti lábához hasonlít), akkor dörgölőztek, mert ez a finom, puha, szőrös valami csak jó dolog lehet. A fejük Lumi bokájáig ért, úgyhogy eddig rendben is lenne a dolog. Az ijedelmek ott kezdődtek, ha Lumi kecsesen
lehajtotta hozzájuk busa oroszlánfejét. No, ekkor következett a fent említett prüszkölés-puffogás kombó (ez utóbbitól Lumi néha jobban megijedt, mint a kismacskák tőle)”.

Mivel mindez annyira vicces, hogy csak és kizárólag azt tudom elképzelni, hogy a gézengúzok direkt, a mi szórakoztatásunkra produkálták magukat. Szóval, ha ti is szeretnétek magatoknak saját, különbejáratú stand up comedy gárdát otthonra, akkor nincs más teendő, mint Noés cicákat és kutyákat örökbefogadni, máris garantált lesz a szórakozás! Bár a Cementes család apróságai már gazdira találtak, bőven és folyamatosan tudunk gondoskodni a kínálatról, következzenek hát a társulat cicás szekciójának frissen csatlakozott tagjai:

Kölykök:


Június: Csicsi-gazdis, Csimpi, Pompadour, Polly-gazdis, Pedro-gazdis, Puck-gazdis, Zuboly, Tchibo, Frappé, Uborka-gazdis
Július:Aviana, Dragonella, Toad, Rosalina


Kamilla, Kende, Szamóca, Szalma, Szurok
Retek, Nudli, Nokedli, Gombóc, MakaróniFelnőttek:


Június: Helena, Fibi, Katrina, Csibész
Július: Pimasz, Malibu, MaraFajtamentés:


Június: Dianna, Rosita, Merci-gazdis
Július: Pamacs, Ajóka-gazdis, Cyrus-gazdisSokakat megérintett Pompadour cicánk története, akit egyik önkéntesünk talált egy lépcsőházban kóborolva, vakon, betegen. Rengeteg támogatást, kedves üzenetet és jókívánságot kaptunk, így megkértük Pompit jelentkezzen be és mesélje el mi minden történt vele az elmúlt pár hétben. Pompi beszámolója ittolvasható.

Két újdonsült védencünk, Kamilla és Kende történetét külön is ki szeretnénk emelni, hiszen ismét a nemtörődömséggel és felelőtlenséggel szembeni példás összefogás az, ami ennek a két apróságnak megadta az esélyt egy új életre, az Életre:

A humornak a nyáron szerencsére sok szerelmese akadt, így sok védencünket leigazolták a házi csapatokba, azaz íme, a gazdisok sora:


Kölykök:

Június: Floria, Manon, Pirítós, Kyra, Dalma, Cézár, Kevin, Leila, Hedvig, Henrik, Nina, Bogyó, Barka, Bajusz, Artemisz, Apollón, Árész, Alice, Angel, Judy, Ginger, Ping, Pong, Lancelot, Arthur, Parádé

Július: Cirill, Cecil, Cirják, Ciprián, Círus, Krémtúró, Túrórudi, Tejbegríz, Gina, Csicsi, Uborka,Pedró, Polly, Puck

Felnőttek:

Június: Héra, Beatrix, Zebi, Castro

Július: Cirmike

Fajtamentés:

Június: Merci

Július: Cyrus, AjókaIdeiglenes befogadóinknál általában komoly saját társulatok működnek, az átmenetileg csatlakozó vendégművészeket pedig nagy szeretettel fogadják az alaptagok. A fellépések többnyire nagy visszhangot kapnak, a kritikák zömében pozitívak, lássuk hát a június-júliusi előadásokat:

Retek:

Jelentem alásan két antibiotikum kúra után Retek cica lassan gazdikeresővé léphet elő.
Már nincs orrfolyás, egy egy "prüszi" is csak nagyon ritkán hallható.
Én még ilyen jó macskakölyköt nem láttam, igazi szeretet bomba, ragaszkodó doromboló gép. Nagyon szeret az emberek közelében vagy éppen az ember ölében lenni. Talán pont ezért jó lenne,ha szobacica lehetne, a kinti léttel nem tudom,hogy boldogulna.
Nagyon szerencsés lesz a leendő gazdija, mert "ő szőrgombóca" csak pozitív energiát tud adni.Cikó:

Kicsi ebéd után édes a pihenés...Pompi és Oscar keményen edzenek::Tésztafélék család:

Félórás napi csutakolás után a négy pici burrito <3 Sajnos borzasztó hasmenésük van, csak hogy öt nap székrekedés után ne unatkozzunk, szóval ma szurit is kaptak, de hősiesen viselték :)Korábban átigazolt cicáinkról is sorra érkeznek a hírek, így még akkor is képesek minket szórakoztatni, amikor nem látjuk őket nap, mint nap a színpadon:

Figaró és Sármőr egyenesen a memoárjaik megjelentetésén dolgoznak.

Apollón otthon:Nyafi köszöni, remekül van:Szofi:

Május 14-én fogadtam örökbe Szofit és akkor kértek,hogy ha majd beilleszkedik írjak róla és küldjek pár képet. Az oltását természetesen megkapta. Kezdetben kicsit félénk volt,de hamar beilleszkedett. Barátságos,nagyon játékos. A másik macskával nem jön ki sajnos,így elkülönítve élnek. Imád az ablakban ülni és a külvilágot szemlélni, olykor órákig képes rá. Nagyon jól érzi magát.Számtalan módon kapunk segítséget Tőletek, amit szerencsére alig győzünk megköszönni. Az
egyik kedvelt támogatási formát szeretnénk kicsit tovább népszerűsíteni, nevezetesen a virtuális örökbefogadástRemekbeszabott Macskávézót is tartottunk, kulisszák mögötti sétával egybekötve, amelyen egy kis bepillantást nyerhettek a színfalak mögé. A megfáradt vándort hideg frissítő, finom kávé és gyümölcssaláta várta, no meg természetesen az árnyas padokon heverésző bársonytalpúak.

Legközelebb is tartsatok velünk!
Aki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, megteheti a noecicaidegi@gmail.com vagy a noecicaonkentes@gmail.com címen történő jelentkezéssel! Akár ideiglenesen fogadnál be Noés védencet, akár kint az otthonban segítenél cicáinkat ellátni, mindenféleképpen keress meg minket!

Adományokat is örömmel fogadunk, hiszen nagyon sok gazdira váró bársonytalpról kell gondoskodnunk. Azt pedig reméljük tudjátok, hogy Nélkületek ez nem sikerülhetne!

Tárgyi adományok leadhatók az otthonban, de ha ez távol esne Tőled, akkor e-mailben (macskamentes@noellatotthon.hu) is tudunk egyeztetni, hogy hogyan tudnád hozzánk eljuttatni azt.

Bankszámla számunkra történő utalás során akár egy konkrét cicát is támogathatsz OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, még virtuálisan is örökbefogadhatod.

Segítségeteket pedig nem győzzük megköszönni!

Lehet szép ajándéktárgyakra licitálni állatotthonunk jótékonysági árverés oldalán, mellyel cicáinkat is támogathatjátok. ITT.

Ha egy nagyszerű közösségnek szeretnél a tagja lenni és még nem tetted volna, csatlakozz hozzánk barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal a facebookon, ahol naprakész információval várjuk az állatbarátokat.

Facebook Noé Állatotthon

Rendszeres támogatni szándékozók figyelmébe ajánljuk a T-Klubot, részletek itt:

Noé Támogató Klub

Aki a keverekkutya.hu webshopjában vásárol Noés ajándék tárgyakat, állatotthonunkat támogatja.

Keverekkutya.hu


Megosztom a Facebookon