Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

MacsNapló Május
2016.06.14.
A május vééégre meghozta a szép időnek azt a vékony mezsgyéjét, amire gyorsan benyomtuk a Noés Gyereknappal egybekötött VI. Cicás napot. Remekül sikerült, sokat bolondoztunk, felnőttek, gyerekek egyaránt. Volt nyomozós akadálypálya, színező verseny, rengeteg játék és nyeremény. A Bravos által ismét nagylelkűen támogatott Macskávézó és a jótékonysági sütivásár, szokás szerint csupa finomsággal várt mindenkit. Köszönjük, hogy sokan eljöttetek, és velünk mulattatok ezen a cicás, kutyás, gyerekes és örök gyerekes napon!

A szuper rendezvényes kezdés után kicsit meg is csappant a jó híreket szállító készletem. Szeretnék én a továbbiakban is csupa szépet megosztani veletek, de ez a hónap sajnos nagyon embert próbáló volt a Macskamentés számára.

43 új cica került a gondozásunkba. És itt meg is állnék egy pillanatra, mert ez a szám eléggé elgondolkodtató. És aztán még egy szám, hogy lehessen továbbgondolkodni: a bekerült újak közül 32 kölyök. ( Nem tervezett babák ) 32 apróság, akik jobb esetben már esznek önállóan és csak rásegíteni kell egy picit. De ott vannak aztán a babák, akiket még cumisüvegből, fecskendőből kell táplálni, kiimádkozni a pisit-kakit belőlük, vagy épp aggódni a hasmenés miatti kiszáradás miatt. Mindezt 24 órában, heteken át. Apróságok, akiknél bármilyen betegség, vagy rendellenesség pár óra leforgása alatt tragédiához vezethet. Számtalanszor leírtam már, de most sem szeretném kihagyni, mert nem lehet elégszer ismételni két dolgot. Először is, hogy le a kalappal azon önkéntesek előtt, akik a pótmami szerepét immáron sokadszorra, a sokadik alommal is vállalják. Köszönet a kitartásukért, az erejükért, az elszántságukért és a szívükben lakozó rengeteg szeretetért. Másodszor pedig, hogy nem tartanánk itt, ha az emberek egy kicsit felelősségteljesebbek lennének. Ha nem gondolnák úgy, hogy majd lesz valaki, aki helyettük felszedi a szemetet, amit az utcán szétdobálnak, aki helyettük átadja a helyet az állapotos anyukának a buszon, aki helyettük megoldja az út szélére kidobott újszülött cicák sorsát… ( Cikkünk az ivartalanításról itt olvasható.

Kölykök: Lancelot, Arthur, Galahad, Ping, Pong, Floria, Manon, Pirítós, Blacky, Judy, Ginger, Angel, Alice, Cementes 6 fő, Joghurt 5 fő, Árész, Artemisz, Apollón, Musztafa, Petrezselyem, Paprika, Parádé, Pitypang


Felnőttek: Joghurt, Polka, Beatrix, Csepke, Berni, Jack, MauFajtamentés: Olivér, Kajszma, Szofi, Pufi


A küzdelem és kitartó munka dacára, ebben a hónapban sajnos három védencünktől kellett örök búcsút vennünk. Ricsi, Joker és az aprócska Galahad, bár itt hagytak minket, szeretettel emlékezünk rájuk.


Evezzünk egy kicsit vidámabb vizekre, a rengeteg bekerülő mellett, szerencsére 17 védencünk gazdihoz került. Sok boldogságot kívánunk és természetesen jót ne halljunk rólatok!

Kölykök: Daphné, Kalaf, Liu, Po, Phoenix, Spoty


Felnőttek: Bandi, Teddy, Sármőr, Lili, Falánka, Mau, Logan


Fajtamentés: Bogica, Popey, Pufi, Szofi


Ideiglenes befogadóink most zömében a pirinyók áradatát próbálják kézben tartani, készülnek a bájosabbnál bájosabb (szurtosabbnál szurtosabb) babafotók, videók, mindannyiunk nagy örömére. Együtt örülünk, ha valamelyik apróság elkezd önállóan enni, beletalálni az alomtálba, vagy játszani és természetesen közös az aggódás is, ha valahol nem mennek gördülékenyen a dolgok.

Természetesen felnőtt cicáink is várják a gazdijelölteket, egyre többen közülük már a kifutóban élvezhetik a látogatók, érdeklődők társaságát. Róluk bővebben itt olvashatsz.Újdonsült és régi motoros gazdijaink beszámolóit is folyamatosan nagy örömmel fogadjuk, igazi felüdülés hírt kapni arról, hogy a nálunk még csak csintalan apróságok, egész kis ördögfiókákká nőtték ki magukat.
Batyu cicánk első gazdis évét külön beszámolóban közöltük.

Borcsi
Borcsi szőrproblémája nagyjából megoldódott. Azonban vannak pár napos időszakok, amikor rátör a hiszti és nem hajlandó megenni a hypoallergén tápot és inkább Rómeó gyógytáp mixét (1/4 rész húgyúti táp, 3/4 rész calm) eszi, emiatt időnként egy-egy kisebb foltban kihullik a szőre, de az szerencsére hamar visszanő, más panasza pedig nincs. Borcsi a költözést teljesen jól viselte. Rendszeresen a hálószoba ablakban ül és szemmel tartja a környéket. Másik kedvenc szokása a "szekrényben" alvás. A beépített gardróbszekrény bár már elkészült, de az ajtók nem érkeztek még meg, így kiválasztott egy fakkot (ahol egyébként pólók vannak/lennének) és oda fekszik be. Az elején a ruhákat le is lökte onnan, de sikerült kompromisszumot kötni: a pólókat kisebbre hajtjuk, így Borcsinak is marad hely az alváshoz. Erről küldök egy képet is. A másik nagy esemény, ami lefoglalja minden szabad kapacitásunkat, hogy heteken belül megszületik a kislányunk, Iza. Ennek hatására Gizmo fokozottan átállt őrző üzemmódra. Reggelente ha én még alszom, Gergő pedig vinné sétálni, akkor kétszer meggondolja, hogy menjen-e, ellenőrzi, hogy jól vagyok-e és csak utána indul el, illetve visszaérkezéskor ismét ellenőrzi, hogy minden rendben van-e. A macskák pedig a szokásosnál is gyakrabban bújnak hozzám és egyértelműen sokkal óvatosabbak, pl. még véletlenül sem lépnek a hasamra. Nagyon aranyosak, mert amikor lefekszem aludni és egyikük odafekszik a hasamhoz, elkezd dorombolni, egyértelműen érződik, ahogy Iza közelebb húzódik és ettől még intenzívebb lesz a dorombolás. Nagyon bízunk benne, hogyha Iza megszületett se lesz probléma és hamar összeszoknak."


Popey
Jól beilleszkedett, állandóan bújik, gyúr és dorombol. A bújókáját, kaparófáját, várát még nem használja, de szerintem idő kell neki hozzá. Szerintem a várat meg a lába miatt nem akarja még kipróbálni. Kicsit válogat evés terén, de jó huzata van. Viszont nagyon okos, a nagy vihart kellemesen átaludta, holnap derül ki, hogy a reggeli etetést mennyire tolerálja a változó időbeosztásommal, mert száraz van kint neki, de alutasakosat csak háromszor kap. Érti, hogy meg kell várnia, amíg felkelek, addig nem is ébresztget, amíg nem hallja a telefonom csörögni (érti, hogy melyik telefon melyik, Balázs és az én rendes telefonomra nem reagál, de ha a régi telefonom csörög, akkor jön ébreszteni, valahogy érti, hogy az az ébresztő), de holnaptól délelőttös leszek, szóval 9 helyett 4-kor kelek. Azt csinálja, hogy óvatosan bújik és dorombolva mosdat, amíg felkelek, de csak ha már látta, hogy ébredezek. De amint kimászom az ágyból, hisztizik, ha nem a tányérja az első utam. Van saját fotele, rendszerint benne alszik, ha hazajövök a délutáni műszakból, akkor kicsit átmászik hozzánk. Viszont az egyik nagyobb rasztáját le kellett vágnom, mert beleakadt vakarózás közben és megtépte a bundáját. Fésülgetést szereti, most kötelező is neki, mert amikor kitisztítom a macskaalmot, akkor belefekszik kicsit, ami annyira nem jó, mert aprókristályos szilikon macskaalom van itthon, szóval most mindenhol macskaalom darabok vannak, rendszerint főleg benne. Szóval azt, ha elhasználta, akkor nagykristályosra kell váltani. Vettem neki vitaminpasztát, hát ha rajta múlna, akkor dobozostul befalná, szerintem a szőroldó paszta is jó lesz neki, mert a száraz táp nem a kedvence, pedig abból van szőroldósunk. Kicsit érzem rajta, hogy fura neki, hogy minden az övé és állandó kényeztetés van. Valószínűleg a játékaival is ez a baja, hogy sok és mind az övé és ezt még nem teljesen érti (jogos, öt féle labda, három plüss, egy képvetítős lézer több macskára is elég).Kaparót nálatok használt? Mert itt se a fekvő se a kaktusz alakút nem használja, bár lehet, hogy a hétvégi körömvágásra vár. Kivéve, ha rájön, hogy lemérem a súlyát és jövő héten is, úgy lesz kialakítva a kajarend, mert nem akarom, hogy elhízzon. Szóval jelenleg minden jó, még a játékos cicát elő kell belőle csalni, meg rávenni, hogy vannak helyek, ahol ne gyúrjon.


Peach
Egy kis összefoglalót küldök az első hetünkről.
Az első út haza fele: végig nyervogott bár volt kb. egy 5 perc, amíg elszundizott, mert elringatta a kocsi, de végére már nagyon kaparta a kis kosarat, hogy ő már pedig ki szeretne jönni. Amikor végre hazaértünk akkor lapos kúszásba fedezte fel a lakás minden apró szegletét. Éjszaka nem volt semmi nyervogás bújt egész éjszaka és alukált. Bár az első ébredés olyan 4 óra fele volt és akkor kezdődött az ugribugri persze mire visszaaludtunk addigra kelhettünk is. Megreggeliztünk, játszottunk és utána kb. 3 órán keresztül pihentünk ki a hajnali ugribugrit egész nap a lustálkodásról szólt. Szépen használja az almot. Első napokban még oda kellett vinnem a tálkájához, mert szerintem annyi újdonság érte, hogy elfelejtett enni és inni is. De most már magától kitalál a tálkáihoz, sőt reggel már nyervog a reggeliért. Nagyon aranyos eleven játékos kiscica minden érdekli. Kapott egy kis egeres játékot azzal szoktuk lefárasztani esténként, hogy átaludja az éjszakát. Egyszerűen imádjuk. Várjuk a további kalandokat.


Szeretnénk külön is kiemelni az adományaitokat ebben a hónapban. Mindig nagyon fontos számunkra bármely segítség, de a mostani igencsak eseménydús hetekben szó szerint akár egy konzerv, vagy egy zacskó táp is aranyat ér. Kérünk benneteket, gondoljatok továbbra is védenceinkre és támogassátok munkánkat!


Bár a nagy rendezvények időszaka átmenetileg véget, a nyáron több alkalommal is várunk benneteket Macskávézóval a szombati nyílt napokon. Lesznek sütifinomságok, kulisszák mögötti séták, a gyerkőcök kreatívkodhatnak egy kicsit, mi pedig nagyon szívesen macskázunk és beszélgetünk veletek! Figyeljétek a Facebook oldalunkat és gyertek, várunk benneteket szeretettel!

Aki úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, megteheti a noecicaidegi@gmail.com vagy a noecicaonkentes@gmail.com címen történő jelentkezéssel! Akár ideiglenesen fogadnál be Noés védencet, akár kint az otthonban segítenél cicáinkat ellátni, mindenféleképpen keress meg minket!

Adományokat is örömmel fogadunk, hiszen nagyon sok gazdira váró bársonytalpról kell gondoskodnunk. Azt pedig reméljük tudjátok, hogy Nélkületek ez nem sikerülhetne!

Tárgyi adományok leadhatók az otthonban, de ha ez távol esne Tőled, akkor e-mailben (macskamentes@noellatotthon.hu) is tudunk egyeztetni, hogy hogyan tudnád hozzánk eljuttatni azt.

Bankszámla számunkra történő utalás során akár egy konkrét cicát is támogathatsz OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, még virtuálisan is örökbefogadhatod.

Segítségeteket pedig nem győzzük megköszönni!

Lehet szép ajándéktárgyakra licitálni állatotthonunk jótékonysági árverés oldalán, mellyel cicáinkat is támogathatjátok. ITT.

Ha egy nagyszerű közösségnek szeretnél a tagja lenni és még nem tetted volna, csatlakozz hozzánk barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal a facebookon, ahol naprakész információval várjuk az állatbarátokat.

Facebook Noé Állatotthon

Rendszeres támogatni szándékozók figyelmébe ajánljuk a T-Klubot, részletek itt:

Noé Támogató Klub

Aki a keverekkutya.hu webshopjában vásárol Noés ajándék tárgyakat, állatotthonunkat támogatja.

Keverekkutya.hu


Megosztom a Facebookon