Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

A hét cicája: Macaron
2016.05.13.
Sokszor volt már szó róla, hogy mennyire rátermett és bevállalós önkénteseink vannak. Sokakat kifejezetten a nehéz esetek, valódi kihívások hoznak lázba. Ideiglenes befogadóként rehabilitálnak akár testi, akár lelki sérült cicákat, „ide nekem az oroszlánt is” alapon.

Macaron, a szépséges kandúr, súlyos, gázolás okozta csontsérülésekkel érkezett gondozásunkba. Két napon belül két komoly műtétet is végre kellett hajtani rajta, és a java, a hosszú és türelmet, kitartást igénylő rehabilitáció még csak ezután következett.


Ideiglenes befogadónknak, Nandának több sem kellett, haladéktalanul hazaszállítmányozta Macaront, hogy ha már nem lehet megúszni a komoly fájdalmakkal, szigorú nyugalomra kárhoztatással járó rehabilitációt, legalább otthoni körülmények között tölthesse.

Hamarosan kiderült, hogy Macaron nem az a szende szépfiú, köszöni szépen, de nem kér a piszkálásból és ennek hangot (karmot, fogat) is ad. Ez ám a kettős kihívás, sérült és még vadóc is! Nanda régi motoros a szakmában, nagyon sok cicát szelídített már meg fantasztikus eredménnyel. Amolyan cicasuttogó (annyira imádja, ha így szólítják, hogy most is csak azért merem leírni, mert jelenleg nem tartózkodunk egy városban…).

Az első orvosi vizsgálatra, még a három szoba összkomfortos ketreccel együtt kellett vinni Macaront, annyira nem lehetett hozzányúlni. Teltek a hetek és a szelíd türelem, a biztonság, a gondoskodás meghozta az eredményét. Macaron (bizalmas barátoknak Maci), lassanként feloldódott és kezdte elhinni, hogy Nanda nagyon szereti őt és segíteni akar.


A múlt héten CsodaBoda dokink feloldotta a ketrecnyugalmat és Macaron már elkezdheti gyakorolni, újratanulni a járást. Természetesen még kontrolvizsgálat vár rá és további rehabilitáció, de szépen halad a javulása. Mostanra kedves dorombolással fogadja a közeledést, szelíden jelzi, ha éppen elég volt a simogatásból. Nyugodtan, kiegyensúlyozottan viselkedik az őt körülvevő többi állattal is, egyszóval a lelki újjászületés is a küszöbön van.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szeretet és a türelem milyen csodákra képes ezeknél a fantasztikus állatoknál. Macaron újabb példája ennek, hálásak vagyunk neki és Nandának, hogy közösen megmutatták: egy újabb csoda van születőben.


Reméljük, hogy hamarosan arról is beszámolhatunk, hogy a szépfiú a szekrények tetején ugrálva kergeti cicapajtásait. Addig is, gyógyulásában nagy segítséget jelent a Milgamma kapszula, amit rendszeresen szednie kell. Kérjük, támogassátok ebben az immár megszelídült kisoroszlánt!

A cicára a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen lehet jelentkezni!!!! Köszönjük.

Többi cicánkhoz hasonlóan Macaront is lehet támogatni bankszámla számunkra történő utalással OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, akár virtuálisan is örökbefogadhatod.


Megosztom a Facebookon