Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Macsnapló 2014.06.02-2014.06.30
2014.06.30.
“Mi van ott a kis úton,
csöndes úton, titkoson?

Macska van ott, macska van,
ül magában titkosan.

Fényes szeme, zöld szeme,
orgonafa levele.

Egyszer aztán talpra pattan,
ugrik, ugrik láthatatlan.

Aztán csak a szél oson titkosan a titkoson.”


Nos, ha még nem ismernétek Nemes Nagy Ágnes Bors nénijét és persze Titillát, az aranyfülű macskát, akkor itt egy kis kedvcsináló. A nyár beköszöntével pedig egyre több cica érkezik hozzánk, a magára hagyott pici kölyöktől, a bajba jutott sérültekig. Mindegyikük csodálatos egyéniség, úgyhogy aki egy titokzatos társ örökbefogadását fontolgatja, ne is habozzon tovább! Egy macskánál pedig már csak a több – de minimum kettő – a szórakoztatóbb, úgyhogy jöjjenek is utánpótlás jelöltjeink.

Frissen érkezett védenceink:
Cirom cica a bezárásra ítélt Kínai piacról érkezett várólistáról. Ivartalanított, nyugodt kedves cica.
Szirom Cirom lánya, szintén a bezárásra ítélt Kínai piacról érkezett várólistáról. Ivartalanított. Már várja az álomgazdit.


Silence mama, és kicsinyei, akik közül már csak Jack és Pöttöm gazdikereső. Alomtiszta és féreghajtott mindegyikük.


Ingo és Bingo mentett kiscicák, féregtoxikozis miatt ataxiásak (Féregtoxikozis: a szervezettben a férgek miatt felgyűlt méreganyag kóros mennyisége.) Az egyensúlyközpont sérülése miatt haladás közben állandóan felborulnak, fejük remeg. Ha el akarnak jutni A-ból B-be, akkor azt cikkcakkban teszik. Ezt leszámítva teljesen jól vannak, hihetetlenül vidám, játékos kismacskák. Az almot tökéletesen használják, imádják a pocakjukat.


Fehér félperzsa jellegű kiscica, várólistáról érkezett. Aranyos, kedves. Már gazdis!


A Trópusi családot az állatotthon elé tették ki dobozban egyik éjszaka. Szerencsére, még délelőtti a hőguta beállta előtt, önkénteseink találták meg őket, nem a kinti állatok, így megmenekültek. Fülatkájukat eredményesen kezeljük. Féreg- és bolhaíráson is túl vannak. Bájos, barátságos cicák. Bahama, Bermuda és Karibi ideiglenes befogadóknál várják, hogy sorsuk jobbra forduljon.
Tahiti pedig már talált is gazdát. (A képen Bermuda)


Úrilány kicsinyei is eladósorba kerültek, sőt Ronald és Annie már a saját gazdijánál lakik. Kedves, jófej kiscicák. Fülöp, Eduard és Ferdinánd már nagyon várják a jelentkezőket. (A képen Eduard, a gyilkos.. :)))


Avalon várólistáról érkezett kiscica. Először kicsit félős, de ha már kézben van, akkor simogatható és szereti a babusgatást. emellett mászkálós, aktív. Már várja az álomgazdit, lakásba adjuk örökbe.Sajnos most nem maradhatott üresen a veszteséglistánk:

Nem tudtuk megmenteni Madzagot és Pertlit, akik borzalmas helyről kerültek hozzánk. A “gazdák” az előző alom kiscicát vízbe fojtották, a mamacica pedig most az új alomnál eltűnt! A két kicsit így magukra hagyva találták. Befogadónk segítségével küzdöttünk értük, de a kicsik túl gyengék voltak a túléléshez.

És sajnos Hawaii cicánkat is elveszítettük.

Azért jó híreink is vannak, szépen alakult a gazdisodók sora:

Marlenka és Angelika


Kuglóf


Csubi


Lui


Mignon


Vadon Jani és Cleo

Daniel

Szepi


Briós és Zsömle


Safranek


Fehér


Annie


Rusty


Ronald


Jim Beam és Bodza


Muffin


Brandy


Felícia cicánkat ideiglenese örökbefogadta, mert szeretné, hogy az utolsó idejét a cica gazdisként élhesse meg. Felícia testében kezd sajnos terjedni a rák. Ő ebből egyelőre nem sokat sejt, reméljük ez sokáig így is marad.
(A képen gazdi a macskán belül van :D)És akik már megtapasztalták, hogy az orgonaszemű, bársonytalpú macskák micsoda csodálatos lények, jöjjenek gazdis beszámolóink:

Malibu

Sziasztok,

egy hete van nálunk Malibu :) Az itt töltött idő alatt viselkedésével kiérdemelte a Beni (Benő) nevet, mert leginkább egy nagy, esetlen bulldogra hasonlít: görbék a lábai, széles a pofája, túl hosszú ahhoz, hogy rendesen (megbotlás nélkül) le/fel tudjon menni a lépcsőn, zörög, dübög, kopognak a körmei a parkettán, szeret labdázni és egy zsinórral ugyanúgy lehet vezetni, mint egy kutyát pórázon.
Szóval Beni beilleszkedett az eltelt egy hét alatt, még nem a legjobb barátok, de azért már jó haverok Mirával, a másik idióta macskánkkal. Reggelente, amint világosodni kezd, hatalmas dübörgést-rohangálást csapnak, amit csak negyed órával az ébredésünk tervezett időpontja előtt hagynak abba, és alszanak el olyan mélyen, hogy ijedve ugorjanak fel az óracsörgésre. Reggeli után meg kis dorombolás, és alszanak is vissza szinte rögtön. Estig nem tudjuk, mit csinálnak, de amikor hazaérünk mindkettő mint a kisangyal, hízelegnek, tolják a fejüket az arcunkba, és egy kiadós játék után mindketten alszanak hajnalig.
Benike nyugodt, békés, türelmes cica, kis simogatás után dorombol, finoman harapva jelez, ha elege volt a macerálásból. A szőre kifésülését nehezen viseli, így még egyelőre a körömvágás is halasztódik, pedig már nagyon aktuális volna, mert a fiatalúr szereti a kanapé karfáját kaparni és az ajtót kibontani a helyéről. Reggelizéskor nagyon mohó és habzsol, talán a másik macska miatt, így nem tudtuk még kiismerni, mit szeret, mert mindent hányásig zabálna, ha lehetne. Kedvenc helye az ágyunk lábánál lévő kisszekrény, éjjel-nappal ott fekszik. Sokkal lustább, mint a másik cica, rendszeresen Mira kelti őt némi játékra, amiben persze azonnal benne van, bár ebből csak az őrült rohangálás látszik. Remélem hamarosan tudok nektek küldeni majd együtt játszós meg együtt alvós-mosakodós képeket is, most csak egy ilyen fekvős-nézős van, mert felébredt a pötyögésre.

Szép napot nektek!

Amy
Kedves Noésok!

Gondoltam bejelentkezek, hiszen jó ideje már, hogy ideköltöztem Anyámékhoz, na meg az ő eszement lakótársukhoz - állítólag közeli barát, de én csak a szobája miatt tartanám, ugyanis eszméletlen jókat lehet ott bujkálni.
Túlestünk valami ivartalanításon is tudja fene mi a szösz, de egyszer csak hason-szőr nélkül ébredtem - na mondanom sem kell, hogy meglepődtem, csak találjam meg, aki ilyen randa tréfákat űz az ilyen bűbájokkal, mint én...

Senki sem panaszkodhat miattam, hiszen szerves részét alkotom az itthoni takarítóbrigádnak ; előszeretettel rámolom ki a szekrényből a szerintem nem odavaló dolgokat, sokat tévézek és a körmeimet sem kell levágni, mivel erről a hátsó meghajtásos versenymechanizmusom gondoskodik itt a kövön...Vekkerként is kifejezetten jól megállom a helyem, az ágyúgolyó Garfield-tól megvan? Na olyat tudok én is! Ja, és gyönyörű bundámnak köszönhetően felmosni sem kellene, olyan tisztára vakszolom a padlót, de hát ezek a kétlábúak nem tudják, mi a jó...
No meg mi a fenének raktározzák el azt a sok diót, amikor olyan jókat lehet velük focizni a nappaliban hajnali 2-kor??
Jajj a legjobbat még nem is mondtam, itt ahol most lakok, rengeteg rajongóm van a folyosón ; hiszen minden nap illegetem magam az ablakban, és hát ugye ki tudná megállni, hogy szebbnél szebb bókokkal illessen engem, mindeközben pedig Anyám kuncog a függöny előtt, hogy milyen viccesek az emberek, ha azt hiszik, hogy senki sem látja őket. Na de erről én nem sokat tudok, macska volnék vagy mi a szösz!?

Na kedveseim ennyit mondhatok rövid vonalakban, írjatok, hívjatok, ha lesz egy kis időm, küldök dedikált fényképet!
Csóóók!
Amy


Ronald
Kedves Viktória!
Szeretném megköszönni, hogy alkalmam nyílt az örökbefogadásra!
Tegnap a kora esti óráktól már számos örömteli pillanattal gazdagodtunk:) Férjemmel azonnal egymásba szerettek, így nyugtalansága az új környezet és testvérei hiánya miatt hamar megszűnt. Úri származása mintha nemcsak születési helyére, hanem habitusára is illene, így Leopoldra kereszteltük.
Hálás köszönettel,
Csilla és Ferenc

Manó
Érkeznek a képek és a beszámoló!
Húsvét hétfőn sajnos rohanhattunk az ügyeletre Bumbikával mert valószínűleg elkapta a kis seggét az egyik nagykutya az éjszaka... :( Állandóan kényszere volt, hogy oda bemenjen... azóta szerencsére már a közelükbe sem megy... Úgy hogy a bundija meg lett nyírva megint, de azóta teljesen rendben van, sikerült már beoltatnunk végre leukózis ellen is (mert valami mindig történt amikor el akartuk vinni). Úgy hogy izgalmat mindig csinál az életünkbe ez a kis kukis :) Az étvágya töretlen, a kinti létet imádja, meg tisztára kis bandázós macska xD a múltkor itt nyivákolt a teraszunkon valami fekete macska (hívta Bumbit xD) és valamelyik este meg látta a Detre hogy ott játszanak a kertbe, persze amikor észrevette a Suzy egyből ment a morgás az idegen macskára, jól el is kergette! :D


Zsömle és Briós

Sziasztok!

Ígértem a héten, küldök pár képet Zsömiről és Brióshoz, most rónám le a tartozásom :)
Elég sok alvós kép van, mert játék közben elég nehéz lencsevégre kapni őket, mert mire lenyomnánk a gombot már a lakás másik végébe sprintelnek a nagy harcban :)
De időnként természetesen küldök még a cseperedésükről bőven képet a továbbiakban! :)
Üdv,
péksüti tesók, Angi, Feca

Fortuna

Szia Viki,
Gondoltam pár szóban beszámolok néhány apró fejleményről. Fortuna cica (most már Ebony, bár a nevére nem hallgat) megkapta az oltása második részét is, ezúttal jobban bírta. :)
Szerintem nagyon szépen fejlődik, nő a pocija, fényesedik a szőre és egyre ügyesebben ugrál. természetesen a rosszalkodásban is élen jár. :) Nagyon szeret a Gatyesz nagy cica után menni, néha csak úgy rámászik és játszanak kicsit. Akármikor felkapom simogatni, egyből dorombol. Szerintem hálás azért amiért megmentettük :)) Mi pedig azért, mert ilyen szép, okos, játékos "párduc", és tényleg feltétel nélkül lehet őket szeretni. Nagyon szeret enni!! :) Néha meg akarja enni a Gatyesz kajáját is. :) Lehet kisebb korában sokat éhezett?!
Az ivartalanítást elég ha kb. szeptemberben megcsináltatjuk?! akkor lesz kb. 7 hónapos.
Akkor majd kell egy végleges örökbefogadós papírt írni, vagy már így is örökbefogadtuk teljesen? :) mert mi már nem adjuk senkinek!! :))
Néha vagyunk így is..küldök pár képet! :)
nagyon köszönöm: Kabai Ildi

Marie és Magellán

Ma véglegesítettük az utolsó tavaly örökbeadott idegi(je)met is, Marie-t és Magellánt, alias Pockot és Pöcköt. Gyönyörűek lettek és a nagytesójuk, a szintén Noés ex-Calliopé (ma Maszat) is nagyon nagy és fényes bundájú. Szuper helyük van, nagyon szeretik őket, igazi álomgazdik! Íme néhány sztárfotó

Vincent


Kedves Noé!
Egy évvel ezelőtt fogadtam örökbe tőletek Vincentet (legénykori nevén Awant), és szeretnék beszámolni arról, hogy mi történt velünk az azóta eltelt időben. Elöljáróban: egy cica örökbefogadásával legalább tizenöt éves álmom vált valóra - ebből sejthető, hogy Vinci az első állatom, de szerencsére korábban is voltak tapasztalataim macskákkal, így sok dolog nem ért meglepetésként (összekarmolt, megrágott, lepisilt, szétdobált dolgok a legkülönbözőbb felállásban, és ez csak a kezdet, ugyebár).
Ahogy a mellékelt képeken is látszik, Vinci alaposan megnőtt, valamint a felelősségteljes állattartás jegyében ivartalaníttattuk is. Már az első egy-két hétben összeszokott a másik macskánkkal, Alfival, ők azóta is elválaszthatatlan barátok.
Az első hónapok kemények voltak: sose gondoltam volna, hogy egy nagytakarítás vagy vacsorakészítés minden mozzanata érdekes lehet valaki számára, de Vinci kíváncsisága olthatatlan: felmászott a felmosóra, megkergette a seprűt, és nem egyszer a konyhapultról szerette volna követni a főzést. Mostanra kissé lenyugodott, de ha történik valami, mindig neki kell lennie az elsőnek, aki szemrevételezi az eseményt (különös tekintettel a vizestál feltöltésére, ami négyszázadik alkalommal is ugyanolyan izgalmas, mint először volt).
Néhány ismerősöm szerint Vinci rossz, de ezt az alaptalan vádat elutasítom. Vinci nem rossz: élénk, kíváncsi, okos, és nagyon nagyon szereti az embereket. Azt hiszem, ez utóbbi a legnagyobb dolog, amit tőle tanultam: nagyon apróként került hozzátok, majd onnan hozzánk, és az egyetlen élmény, ami a külvilágból éri, az az, hogy az emberek meg a cicák jók és őt mindannyian szeretik. Vinci ebből adódóan olyan természetes és önzetlen szeretettel fordul mindenki felé az első perctől kezdve, amihez foghatót még nem is láttam: akárki jön, azt megszaglássza, odabújik, dorombol neki és elalszik az ölében. Csodálatos.
Kedves Noé! Köszönöm szépen, hogy megmentettétek Vincit, és remélem, még sok évig beszámolhatok a hogylétéről.
Üdv,
Fanni

Csubi
A cicus nagyon jól érzi magát, egész otthonosan mozog. Szeret játszani, aludni. Kedvenc alvó helye a kislányunk felfújhatós játékcsónakja. Nagyon jó cicus.
Küldünk képet róla.
Üdvözlettel:
Andrea


Sajnos két nagyon fájdalmas hírt is kaptunk. Őszinte részvétünk a gazdiknak és köszönjük, hogy vele voltak az utolsó pillanatig.


Mazsi
Sziasztok,
Nagyon szomorú hírt kell megírnom. Az optimizmusom sajnos alaptalan volt a cicus gyógyulásával kapcsolatban. Tegnapelőtt éjjel újabb heves epilepsziás rohama volt a cicának - azután pedig másnap szinte pár percenként ismétlődött. Egy napig ismét kórházban volt, de a nyugtatók sem csökkentették a rohamokat. Azután már csak a félkóma és a kisebb-nagyobb rohamok között változott az állapota, nem nagyon volt tudatánál, nem evett, nem ivott. Utolsó próbálkozásként ma még elvittem egy jobbfajta neurológushoz. Ő egyértelműen megállapította, hogy agyi betegségről van szó, sőt sajnos valószínűleg az egész gerincműtét-tortúra felesleges volt, mivel a lábak bénulása is inkább az agyi problémának tulajdonítható. Amit még lehetett volna, hogy újabb tortúrákkal megállapítani, hogy milyen fajta agybetegségről van szó - de ezek vagy egyáltalán nem gyógyíthatók, vagy rákos jellegűek, ami szintén csak újabb szenvedéseket hozott volna a cicának. Azaz nagyon pesszimista volt a kilátásokat illetően. Ezért édesanyámmal meghoztuk a nagyon fájdalmas döntést, hogy elaltatjuk a cicust. Előtte szerencsére viszonylag nyugodt állapotban volt a cica, úgyhogy egy-két órán keresztül még dajkálgattuk, sírdogáltunk. Azután elvittük a rendelőbe.
Nagyon fáj nekem, nagyon aranyos, kedves, szelíd és szép cica volt. Sokáig velem lesz a kis puha szőrének a tapintása és a dorombolása.
Köszönöm, hogy általatok megismerhettem.
Zoli

Kedves Noésok!
Nagy fájdalommal értesítelek Benneteket, hogy a mi kis Maonk feladta a harcot a gégerákkal szemben,és már az égi felhőkre gombolyodik ha pihenni szeretne.
Elment. Szerettem, szeretem és mindig szeretni fogom őt. Ne haragudjatok, hogy csak most írok egy héttel később nektek, de meg nem bírtam a gondolattal sem megbirkozni, hogy csonka család lettünk. Meghalt a kiscicám, a cica gyerekem, az én zöldszemű kis vámpírom. Delitz királya. Felfoghatatlan.
Bernadett es MarioHótesók és a gazdik a tv-ben, persze nem kell komolyan venni a vitákat :) http://play.viasat.hu/kincsvadaszok/kincsvadaszok-1-evad-8-resz/

Adományok is érkeztek:Nagyon kedves felajánlást kaptunk:
Az ELTE Jogi kara által szervezett jótékonysági napon összegyűlt adományokból a szervezők a NOÉ Állatotthont támogatták. Több, mint 2000 db jó minőségű cicakonzervet (pástétom) kaptunk.
Hálásan köszönjük az adományt és minden támogatást, amit a munkánkhoz kapunk. A bajba jutott cicáknak nagyon nagy szüksége van a segítségre, nekünk pedig nélkületek nem sikerülne!

Különleges ajándékot kaptunk a T-klubbon keresztül. Köszönjük szépen.

"Tegnap délután csengettek az ajtómon. A házból Piroska néni volt, aki megkért, hogy juttassam el a Macskamentő lányoknak ezt a kis üveget. Igen, tudja nem sok, de Ő és unokája nagyon nagy szeretettel gyüjtötte. Piroska néni itt is nagyon szépen köszönöm és a legnagyobb boldogságba viszem a lányoknak .:)"


Aki pedig úgy érzi, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, megteheti a noecicaidegi@gmail.com címen történő jelentkezéssel! Akár ideiglenesen fogadnál be Noés védencet, akár kint az otthonban segítenél cicáinkat ellátni, mindenféleképpen keress meg minket! (Nem kell megijedni, senkit nem dobunk egyből mélyvízbe :)

Adományokat is örömmel fogadunk, hiszen nagyon sok gazdira váró bársonytalpról kell gondoskodnunk. Azt pedig reméljük tudjátok, hogy Nélkületek ez nem sikerülhetne!

Tárgyi adományok leadhatók az otthonban, de ha ez távol esne Tőled, akkor e-mailben (macskamentes@noellatotthon.hu) is tudunk egyeztetni, hogy hogyan tudnád hozzánk eljuttatni azt.

Bankszámla számunkra történő utalás során akár egy konkrét cicát is támogathatsz OTP 11710002- 20085016 (a cica nevét írd az utalás közleményébe), sőt, még virtuálisan is örökbefogadhatod.

Segítségeteket pedig nem győzzük megköszönni!


Lehet szép ajándéktárgyakra licitálni állatotthonunk jótékonysági árverés oldalán, mellyel cicáinkat is támogathatjátok. ITT.

Ha egy nagyszerű közösségnek szeretnél a tagja lenni és még nem tetted volna csatlakozz hozzánk barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseiddel, rokonaiddal a facebookon, ahol naprakész információval várjuk az állatbarátokat.

Facebook Noé Állatotthon

Rendszeres támogatni szándékozók figyelmébe ajánljuk a T-Klubot, részletek itt:

Noé Támogató Klub

Aki a keverekkutya.hu webshopjában vásárol Noés ajándék tárgyakat, állatotthonunkat támogatja.

Keverekkutya.hu


Megosztom a Facebookon