Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Nyuszi - STOP! avagy NE ajándékozz élő állatot!
2014.04.17.
A Noé Állatotthon Alapítvány idén is Nyuszi-STOP!-ot hirdet. Alapítványunk a korábbi években átvette a megunt húsvéti nyuszikat, kitollasodott kiscsibéket és kiskacsákat, azonban ahogy teltek az évek megdöbbentő következtetésre kellett jutnunk.
Megkérdeztük a vásárlás körülményeiről azokat, akik állatotthonunkban adták le a húsvétra vett kisállatokat. Legnagyobb megrökönyödésünkre kiderült, hogy a vásárlók tudatában voltak annak, hogy Húsvétra állatot venni nem helyes, ráadásul többségük tisztában volt azzal is, hogy az állatot csak ideiglenesen veszi magához, és eleve úgy tervezte, hogy nem kíván róla élete végéig gondoskodni.

Kiderült, hogy az állatokat leadók kb. 85-90%-a azért vásárolta meg nyugodt szívvel a nyuszikat és egyéb cuki élő apróságokat, mert tudott róla, hogy több szervezet az ünnepek után átveszi őket. Vagyis pusztán átmenetileg vállalta az állatka elhelyezését és megfelelő életkörülményei kialakítására sem fektetett hangsúlyt, mivel nem tervezte, hogy végleg megtartja.

Mivel alapítványunk a fentiek fényében úgy érzi, hogy a megunt húsvéti nyuszik, csibék, kiskacsák és egyéb kisállatok befogadásával csak arra ösztönzi a felelőtlen vásárlókat, hogy nyugodt szívvel vegyék meg az ilyen állatokat, kuratóriumunk idén is úgy döntött, hogy az állatotthonunk NEM veszi át a lakosságtól, állatsimogatóktól, üzletektől - akik húsvéti reklámfogásként tartják néhány hétig szerencsétleneket -, a leadni kívánt állatokat.

Kérjük, ezért, hogy csak abban az esetben vásároljanak meg élő állatot, ha róla élete végéig megfelelően tudnak gondoskodni. Természetesen egy nyuszi is lehet tökéletes házikedvenc, ezért azokat, akik valóban felelősen, átgondolva és egy életre szeretnének maguk mellé egy ilyen kis szőrgombócot, nem fogjuk lebeszélni, az örökbefogadásról, vásárlásról. Mielőtt azonban bárki nyuszi szerzésbe vág, kérjük, informálódjon,olvassa el ezeket a nyuszitartási tanácsokat. Kizárólag megbízható, hobbicélú tartású nyuszik tenyésztőjétől vásároljon, vagy fogadjon örökbe - rengeteg bajba jutott nyuszinak keresnek új otthont. A NOÉ Állatotthonban is élnek gazdára váró tapsifülesek, akik oltva, ivartalanítva, kizárólag családtagnak fogadhatóak örökbe! Az örökbefogadásuk feltétele a nyuszi tartáshoz átalakított otthon, a megfelelő felszerelés megléte - melyet minden esetben ellenőrzünk!
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&faj=2&statusz=0

Szárnyasokat - kiscsibét és kiskacsát - kérjük, senki ne vásároljon. Bármilyen édes egy pihés apró kismadár, ezek egyrészről még annyira fiatalok, hogy a testvérkéik és a mamájuk mellett van a helyük, így a húsvéti vígadalom, könnyen és gyorsan tragédiába torkolhat. Másrészről ezek a madarak, ha megérik, nagyon gyorsan felnőtt, tollas jószágokká cseperednek, akiket nem lehet lakásban, egyke állatként tartani.

Természetesen a vészhelyzetben lévő (pl. természeti katasztrófa, haláleset, stb. miatt hontalanná váló) nyuszikat és szárnyasokat az alapítvány továbbra is befogadja.Aki azt szeretné, hogy kisgyermeke megismerje mégis testközelből ezeket az állatokat, használja ki a húsvéti ünnep köré szervezett rengeteg programot. A NOÉ Állatotthon is szervez NOÉ Húsvétot, 2014. április 20-án vasárnap 11 és 14 óra között várjuk a kicsiket és a nagyokat, állatsimogatóval, gyerekprogramokkal. (1171 Budapest, Csordaút utca vége)További képek a korábbi NOÉs Húsvétokról ITT!

Kérjük, aki esetleg olyan üzlettel, árussal találkozik, aki ebben az időszakban túl fiatal állatokat kínál eladásra, esetleg nem megfelelő körülmények között tartja őket. Vagy olyan esettel találkozik ahol marketing eszköznek, reklámnak, élő dekorációnak használják őket, azonnal jelentse alapítványunknál az info@noeallatotthon.hu címünkön! Ne feledje, ha lehet minden ilyen esetet pontosan fényképpel szükséges dokumentálni!

Köszönjük, ha a fentieket másokkal is megosztja!


Megosztom a Facebookon