Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Felismered a fülatkát?
2013.01.29.
Így biztosan nem:De még így is kétséges, ugye?:Ha azt látod, hogy cicát rengeteget vakarja a fülét, illetve a fejét is rázza, érdemes belekukkantanod a fülébe, mert elképzelhető, hogy bizony paraziták élősködnek a hallójáratában. A fülébe belenézve, pedig úgy látod minta kávézaccot szórtak volna rá, akkor már biztos, hogy cicádnak segítségre van szüksége, ráadásul minél előbb.

Hogyan is gyógyíthatjuk a kialakult fülatkát?

Elsősorban mindenképpen mutassuk meg egy orvosnak cicánk fülét, hogy azt szakszerűen kipucolhassa, illetve tisztító, baktériumölő fülcseppet írhasson fel. Ezt követően napi rendszerességgel tisztítsuk fültisztító pálcikával, és csepegtessük az orvos által előírt folyadékkal, az előírt mennyiségben.

Amennyiben nem tudunk azonnal orvoshoz fordulni miután észleltük az atkákat, átmeneti megoldásként olivaolajba mártott fültisztító pálcikával gyengéden tisztítsuk meg macskánk fülét.Miért ilyen fontos is a korai felismerés, és gyógyítás?

A fülatka olyan parazita, amely a kedvenced folyékony vagy szilárd testi szennyeződéseivel táplálkozik, nevéből adódóan leginkább a fülben található, de át tud terjedni más testrészekre, ahol irritációt és viszketést okozhatnak, illetve át tud terjedni más házikedvenceidre is. Mivel fertőz, légy figyelemmel az együtt élő állatokra, és a fertőzött macskát tartsd távol egészséges társaitól!

Továbbá nagyon fontos, hogy a macska gyógyítása a fülatka ellen több hétig is eltarthat, de addig, amíg nem bizonyosodtál meg róla, hogy minden parazita kipusztult, folytasd a kezelést, mert ha nem így teszel, akkor bizony ez süketséghez vezethet!


Megosztom a Facebookon