Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Azonnal elvihető kiscicát akarok!
2011.08.17.
Aki a cím alapján talált ránk, most csalódni fog, mert nálunk sajnos ilyen nincs. De ha már itt jár, hadd magyarázzuk el, miért.
Elsőre érthetetlennek tűnik, hiszen annyi a kiscica, nem csak nálunk, de a hirdetős, sőt árucserés oldalak is tele vannak cicákkal. Miért nem akarjuk, hogy valaki már ma megszabadítson valamennyitől? Nos, pontosan azért, mert mi nem szabadulni szeretnénk mentvényeinktől, hanem gondos gazdihoz juttatni, hogy ne kelljen hosszabb-rövidebb idő elteltével ismét az utcáról összeszedni autó alól, kutya vagy állatkínzók karmai közül, netán idejekorán halálhírükről értesülni.

Mivel a cicák alapvetően az ember segítsége nélkül is boldogulnak a túléléssel, az állatvédőkhöz legtöbbször akkor kerülnek, ha bajba jutnak, hiszen sok veszély is leselkedik rájuk az utcán, gazdi nélkül vagy akár gazdisan, de kijárós macskaként. Felépülésük után ezektől a veszélyektől szeretnénk őket megóvni további életük során azzal, hogy a gazdi jelöltek és ezzel a cica leendő életkörülményeit megpróbáljuk alaposan feltérképezni, hogy senkit ne érhessen meglepetés. Balesetek, betegségek természetesen a legnagyobb gondosság mellett is előfordulnak, de aminek lehet, annak a kockázatát csökkenteni kell.
A látogatás és az azt megelőző beszélgetés mind a leendő gazdi, mind a cica érdekét szolgálja, hiszen már itt kiderülhet, hogy a kiszemelt bundás nagy valószínűséggel illeszkedhet-e leendő családja életébe, vagy érdemes inkább más habitusú cicust választani.

Ha elviekben minden stimmel, a személyes találkozás szintén elengedhetetlen, hiszen itt még mindig kiderülhet, hogy minden elvi egyezés ellenére még sincs meg a közös hullámhossz. Ez az eljárás nem csak a macska, hanem a gazdi érdekeit is védi, hiszen ő sem kap zsákbamacskát, elmondjuk a cica minden esetleges rossz szokását, betegségét, különleges igényét, ami alapján szintén lehet mérlegelni az örökbefogadás lehetőségeit.
Így is előfordul, hogy egy-egy örökbeadott védenc hosszabb-rövidebb időn belül visszakerül hozzánk, hiszen nem lehet mindenre előre felkészülni, de ezen esetek száma a sikeres örökbeadásokhoz képest elenyésző.
Kedves Olvasó, aki a cím alapján találtál ránk, ha még mindig velünk vagy, szeretettel várjuk érdeklődésed elérhetőségeinken.

Pletyka Zsuzsi


Megosztom a Facebookon