Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Segítsünk Jay cicának!
2023.04.12.
Jay cica a Noé Állatotthon Alapítvány MacsKaLand részlegének védence, a NOÉn lévő csodakifutó lakója volt nem sokkal ezelőttig. A félénk, leginkább érinthetetlen és többnyire láthatatlan cica hirtelen étvágytalan lett és fogyni kezdett.
Sikeres befogás után állatorvosaink csúnya fekélyeket találtak a szájában és a fogai többségét ki is kellett húzni. Ez már önmagában is épp elég lett volna, de sajnos Jaynél a helyzet tovább romlott. A veséi elkezdtek megnagyobbodni, elfekvő állapotba került, hiába próbálkoztak orvosaink mindennel, semmilyen kezelésre nem reagált.
Folyamatos lázas állapot, anémia, kachexia következett, mi pedig teljesen kétségbe estünk. Ekkor merült fel a rettegett hárombetűs betegségek közül a FIP.
A FIP kezelése önmagában is nagyon nehéz és borzasztó költséges, de itt már nem volt visszaút, muszáj volt megpróbálnunk és Jay csodák csodájára, végre reagált. Bár valamennyit javult, a veséi állapota továbbra is borzalmas, ráadásul a megmaradt fogait is ki kéne húzni. Így szegény cica szervezete egyszerre három olyan betegséggel küzd, ami egyenként is nagyon komoly.
Egy picike öröm is van viszont ebben a szörnyű helyzetben, sőt nem is olyan picike: Jay, a szellemcica, akit megérinteni eddig nem is lehetett, igazi ölbecica lett. Már nem csak ideiglenes anyukájához bújik, a rendelőben is kezes, kedves és hősiesen viseli a folyamatos nyüstölést.

Nefrológus (vese-szakorvos) specialistához fordultunk Vele, annak érdekében, hogy a veséire a lehető legjobb, célzott kezelést kaphassa. További laborvizsgálatok, ultrahang, biopszia, kontrollvizsgálatok várnak Jay-re ami ismét további százerekkel növeli egyébként is borzasztóan magas állatorvosi költségeinket.
Ezekre a volumenű kiadásokra előre felkészülni lehetetlen, de nincs választásunk, mennünk kell előre, mert egy ilyen fiatal cica, aki épp most tanult meg bízni bennünk, emberekben, épp mostanra lett kész arra a kis lelke, hogy családra találjon, nem halhat meg csak úgy. Ugye nem?
Beleálltunk Jay FIP és vesegyógyításába, mert hisszük, hogy élhet még boldogan és egészségesen! Mellénk álltok? Már eddig is bőven 100.000Ft felett van az orvosi költsége, az első vesespecialista szakorvosi vizsgálata pedig további 55.000Ft volt. Kedden kell ismét mennünk vele szakrendelésre.

Hálásak vagyunk minden apró segítségért! 🙏❤️

👍 Közvetlen bankkártyás adományozással: https://adjukossze.hu/.../noe-allatotthon.../tamogatom
👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777
👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu
☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: MacsKaLand Jay cica
👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!!
EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE 500 FT-OT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at.
Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Jelenleg a Telekom, Yettel, Vodafone hálózatából érhető el a szolgáltatás.
⚠️ Ne feledd‼️ Elérkezett az adóbevallás ideje! Rendelkezz adód 1%-ról, ezzel is ÉLETET MENTHETSZ! Rendelkezési határidő, az adóbevallás leadásától függetlenül, 2023.05.22.! ⚠️
📌 Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
📌 adószám: 18169696-1-42
A CSODÁKAT EGYÜTT CSINÁLJUK❣️
Hálásan köszönjük ❤️🙏


Megosztom a Facebookon