Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Önkénteseket keres a Noé Macskamentés csapata!
2021.08.30.
Önkénteskedni jó! Bármivel is, bármilyen apróságnak tűnő dologgal hozzájárulni egy nemes ügyhöz, sokkal nagyobb segítséget jelent, mint az ember gondolná.

A Noé Állatotthonban önkéntesekedni ráadásul sokszorosan is jó, mert nagyon klassz csapat, sőt család tagjává válik az ember – és nem véletlenül fogalmazunk így. Közösen dolgozunk, egymást is segítjük folyamatosan, együtt örülünk és bánkódunk és bátran kijelenthetem, hogy mindeközben életre szóló barátságok születnek. A közös ügy, az állatok szeretete és a segíteni vágyás hozza össze a csapatot, amiből csodálatos dolgok születnek.

Eddig is folyamatosan vártunk új jelentkezőket Macskamentő csapatunkba, a világjárvány azonban különösen is szétzilálta sorainkat. A bajba jutott bársonytalpúak száma azonban nem csökkent, sajnos folyamatosan inkább azt érezzük, hogy egyre többen szorulnának a segítségünkre.

Bántalmazott, balesetes, beteg, borzasztó fizikai és lelki állapotban érkező cicák. Pár naposan, icipici, védtelen újszülöttként kidobott apróságok, alig-eséllyel az életre. Vagy csak „egyszerűen” senki fia gazdátlanok, száguldó autók között kóborlók, kukából maradékot kuncsorgó csontsovány éhezők, akik azt sem tudják talán, mit jelent a simogatás.

Arra kérünk, hogy segíts segíteni nekünk! Csatlakozz csapatunkhoz, légy a barátunk, a családunk és légy a cicák szuperhőse velünk! Nagyon nagy szükségünk van olyan kollégákra, akik az Állatotthonban lévő cicák napi ellátásában tudnának részt venni. Itt leginkább a karantén idejüket töltő, illetve ezután a külső kifutókban elszállásolt felnőtt védenceink etetéséről, esetleg gyógyszerezéséről, tisztán tartásáról és nem utolsó sorban nagyon alapos megszeretgetéséről van szó. Ezeket a feladatokat, megfelelő betanítást követően, napi beosztásban a kijárós önkéntesek végzik.

Ezen kívül keresünk, hogy stílszerűek legyünk, home office”-os munkatársakat, akikre szintén óriás és egyben csodálatos feladat vár. Ideiglenes befogadóknál helyezzük el az apróságokat, a pár napos elárvult piciket, a csetlő-botló „ovisokat”, a nyakigláb kamaszokat. Akik ugyan kissé felforgatják talán a ház megszokott békéjét, de rengeteg vidámságot, mókát, szeretetet is csempésznek a mindennapokba. Ideiglenes befogadóink segítenek felkészíteni a csöppségeket a gazdis életre és megtalálni számukra az álomotthont.

Egyszerűnek hangzik? Talán igen, pedig a valóságban igazán heroikus feladatról van szó. Akik ebben a munkában részt vesznek, valódi, hús-vér mindennapi hősök. Minden nap életet mentenek, a rájuk bízott, senki másra ezen a világon nem számítható cicák életét. Csodálatosnak hangzik? Igen, csodálatos, minden nap, folyamatosan. És várunk Téged, hogy tevékeny részese legyél ennek a csodának – velünk.

Várjuk jelentkezésed a macskamentes@noeallatotthon.hu címünkön!Megosztom a Facebookon