Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

A hét cicája: Mozaik Miska (Misi)
2020.11.18.
Sokat gondolkodtam Misi gazdikereső cikkén, hogyan is lehetne megfogalmazni azt a rengeteg dolgot, ami eddigi rövidke élete alatt ezzel a különleges cicával történt.
Misi fiatal, elképesztően szép, lekváros süti színű kandúrbandi, nagyon okos, nagyon kommunikatív. Életkorának megfelelően imád játszani, hatalmas egyéniség, egy pillanat alatt fülig bele lehet bolondulni. Hát akkor mi itt a gond?

Misi, a kártyazsonglőr


Misi a fentiek miatt egyértelműen, papírforma szerint extra gyorsan gazdisodott. Majd elérkezett az ivartalanítás pillanata, apró – az állatorvos szerint – simán megoldott komplikációval, a rejtett here is eltávolításra került. Majd kezdődtek a gondok. Az addig tündéri, barátságos kiscica elkezdett agresszívvá válni, egyre kezelhetetlenebb lett. A korábbi alomtisztaság helyett, notóriusan jelölgette a területét, semmit nem tartva tiszteletben. Mire is emlékeztet ez minket? Csak nem egy ivaros, kamaszodó kandúrmacska tipikus gondjaira… De hát az nem lehet!

Misi, az önkiszolgáló


A gazdik energiájuk és kitartásuk végéhez érve lemondtak Misiről, aki visszakerült gondozásunkba, egy tapasztalt önkénteshez. Az első pár óra után világossá vált számára, hogy itt bizony nem viselkedési, hanem egészségügyi gond lehet a háttérben, így természetesen állatorvosaink segítségét kértük. A folytatás szürreális volt még számunkra is, a „kétszer” ivartalanított Misi ivaros volt! Megmaradt heréje a hasfalon keresztül kézzel is kitapintható volt, így egy gyors és egyszerű beavatkozást követően, immár ténylegesen megtörtént a teljes ivartalanítás.

Misi, a munka hőse


Az eltelt hónapok azonban sajnos nem maradtak nyom nélkül Misi kis lelkében. Ivaros, de mégsem, ivartalan, de mégsem, hormonális kuszaság, kiszakadás a szeretett otthonból, új ideiglenes otthon, ahol ráadásul egy sor másik cicával kell a figyelmen, a szereteten osztoznia, a korábbi egyke lét helyett. Csupa hatalmas, a fiatal macskabuksinak érthetetlen változás. Így aztán, bár a korábbi hormonális gondok megszűntek és az agresszív viselkedés teljesen a múlté, a többi cica Misi számára zavaró jelenléte bizony azt hozta magával, hogy továbbra is időnként megjelölgeti a területét. Egy szeretetreméltó, hihetetlenül furmányos, állati jó fej szépség – aki nagyon szeretne egyke lenni. A kutyákat imádja, de macskatársaságból nem kér. Szóval most itt tartunk.

Misi, a könyhatündér


Misi sok mindenen átment, sok mindenen túl van. Meggyőződésünk, hogy egyke cicaként minden megmaradt probléma megszűnne és élhetné játékos cicaéletét, szeretetben, biztonságban az Álomgazdival. Mivel nem tudjuk „kipróbálni” őt, sajnos garanciák nincsenek. Igen, lehetnek balesetek. De lehet az is, hogy egy csapásra felülkerekedik a problémamentes, szuper énje és mi bizakodóak és pozitívak vagyunk.
Ebben a szellemben keresünk PisiMisinek egy Angyalt, aki hisz benne, és hozzánk hasonlóan bizakodóan és pozitívan adna számára egy esélyt. Ideiglenes befogadónak is nagyon örülnénk a téli időszakra, ahol egyke cicaként lehetőséget kapna a megnyugvásra, kibontakozásra, de természetesen Misi szíve vágya velünk egyetemben egy végleges otthon. Segítsetek egy kis csodát megvalósítani, hiszen közeleg a Karácsony!

Misi, a duplán szép!


A cicára a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen lehet jelentkezni!!!! Köszönjük.


Megosztom a Facebookon