Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Fogadj otthonodba egy leukózisos cicát!
2020.10.07.
Macskaleukózis, azaz FeLV, egyike azoknak a rövidítéseknek, amiktől tartunk, egyike azoknak a teszteknek, amiket nagyon nem szeretnénk pozitívnak látni. Vírus, amely csak a cicákra veszélyes, náluk viszont gyógyíthatatlan betegséget okoz.

Ha egy gondozásunkba került cicáról kiderül, hogy leukózis pozitív, az természetesen nem jó hír, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy megfelelő immunvédelem mellett, ezek a cicák hosszú, boldog, gondtalan és problémamentes életet élhetnek az – elegendő nasival és tollas labdával felszerelt – álomgazdi oldalán (ölében, hátán, feje tetején, kedvenc foteljében). Így aztán mindig igyekszünk bíztatni a gazdijelölteket, hogy ne féljenek a szívükbe zárni egy leukózisos cicát, hiszen nekik még nagyobb, még égetőbb szükségük van a meleg kuckóra, a puha párnára a kanapén, egy drága gazdira, aki figyeli, óvja egészségét, finom falatokkal kényezteti.

No de mi a helyzet addig is, amíg egy-egy szerencsés cica rátalál álomgazdijára? A teljes biztonság érdekében (mivel a FelV sem emberre, sem más háziállatra nem jelent semmilyen veszélyt) a leukózisos cicákat egyedüli, vagy más leukózisos cica társaként adjuk örökbe, így aztán az ideiglenes befogadás is ezen elv mentén lehetséges. Az Állatotthonban mindent megpróbálunk megtenni a kényelmükért, egészségükért, de minden igyekezetünk ellenére is, az immunrendszer a hideg, csípős éjszakáktól veszélyesen legyengülhet. Tehát ezeknek a cicáknak kell, nagyon kell, még inkább kell az ideiglenes befogadó, az ideiglenes otthon melege – főként most, hogy jönnek az őszi-téli hidegek.

A legnagyobb problémát viszont az jelenti, hogy nagy általánosságban minden önkéntes befogadónknál van már másik ideiglenes védenc és saját cicák is, tehát szegény leukózis pozitív cicáknak alig, vagy egyáltalán nem tudunk átmeneti menedéket találni.
Ezért fordulunk most hozzátok és kérjük a segítségeteket: olyanok jelentkezését várjuk reménykedve, akiknek még nincs cicájuk, vagy leukózis pozitív saját cicájuk van és hatalmas szívükbe (és kanapéjuk sarkába) átmenetileg még elférne egy cica, főként a téli hónapokra, ideiglenes befogadásként. Jelenleg Bandika és Szafi cica várja szívrepesve, hogy valakitől a téli hidegek elöl egy kis meleg zugot és sok – méltán megérdemelt – szeretgetést kapjon. Nagyon számítunk az őrangyalok jelentkezésére!

Otthonkereső leukózisos cicáink:Bandika igazi cukicica, aki mindig elsőként fogadja önkénteseinket. Iszonyatosan igényli az ember-társaságot, szívünk szakad meg, amikor nap végén ott kell, hogy hagyjuk a kennelben.
Bandika (ideiglenes) befogadására a 0620-540-5562 számon, vagy a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen lehet jelentkezni.Szafi cica szupercuki, szuperbandzsa. A Macs-Ka-Land részlegünk védence, így menhelyünkön lehet vele személyesen is megismerkedni, és ott, vagy a macskamentes@noeallatotthon.hu email címen lehet érdeklődni (ideiglenes) befogadásáról.


Odett a szerencsésebb leukózisos cicák közé tartozik, neki már van ideiglenes befogadója, de a végleges Álomgazdit még keresi! Nyugodt, békés cica, aki szereti a szeretgetést. A macskamentes@noeallatotthon.hu email címen lehet utána érdeklődni.


Megosztom a Facebookon