Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Szemelvények egy cicás önkéntes napjaiból! 1. rész
2020.09.02.
“Mivel sokan szerettétek és osztottátok Musukát, gondoltam beszámolok mik a történések uralkodásának 6. hetében.
Először is a sok megosztásnak köszönhetően Musuka a Világ Ura castingot tartott leendő alattvalói kiválasztására. A jelentkezők megmérettek és megfelelőnek találtattak Őfelsége számára. Így tehát a felséges rezidenciát a héten Vasadra helyezzük át. Musuka az elmúlt hetekben megnőtt ugyan, de gyökéségét illletően nem sokat változott. Így a költözése legalább annyira örömteli esemény számunkra, mint a leendő gazdik számára. Azonban Musuka uralkodásának utolsó hetében homokszem(ek) kerültek a gépezetbe, dicsteelen eseménysorozat vette kezdetét. Megjöttek ugyanis a kis trónkövetelők.

Először is betoppant Flint Kapitány, a tranzitmacska. Tranzitmacska úgy lesz valakiből, hogy igen nagy bajban van és nagyon lehetetlen időpontban kérnek segítséget a számára. Ilyenkor például nálam tranzitál, amíg nem sikerül jobb megoldást találni. Tekintettel arra, hogy a Kapitány Úrra mindkét kitétel igaz volt, ( elhagyott újszülött cicként találták kutyások egy árokparton múlt csütörtökön késő este ) nálunk landolt. Nevét a Rozmár nevű kalózhajó rettenthetetlen kapitányáról kapta, a Fekete Vitorlák című sorozatból. Lévén első körben csak 86 grammot nyomott Flint Kapitány, abban maradtunk, hogy a spanyol kincsszállító hajók utáni hajszát és az egyéb rémtetteket kicsit későbbre halasztjuk, mert egyelőre annyira cuki, hogy félő, támadás közben halálra puszilgatná az ellenség. Aránylag gyorsan került számára új legénység is, Betti kolléganőm kisfia, Gergő személyében vasárnap már új és rátermett fedélzetmestere lett a Tengerek (mini)Tigrisének. Musuka azért biztos ami tuti alapon a kapitány doboza körül strázsált rövid itt tartózkodása alatt végig.

Flint Kapitány épp csak kihajózott és már jöttek is – igaz csak kölcsönbe, amíg Vikiék nyaralnak picit – a Hogwartsos gyerekek: Cedric Digory és Nympandora? Tonks. Sajnos nem vagyok nagyon otthon Harry Potterben, ezért meg sem kíséreltem kiejteni illetve beazonosítani a neveket. Nálam a „Dagadt” és a „Másik” néven futnak. Szóval jött a Dagadt meg a Másik, a vizslák pedig nem hittek a szerencséjüknek, hiszen végre mindannyiuknak jutott kiscica 🙂 Musuka természetesen gyűlöli őket, mert nem lehet enni a kajájukból, nem lehet rájuk ülni, nem lehet püfölni őket és egyáltalán semmit se lehet velük csinálni.

Szerintem pedig rém szórakoztató kis szörnyecskék, bár a hétfő délutáni átadáskor Viki szájából elhangzott pár mondat ami gyanús lehett volna:
1. Reggel fürödtek
2. Hoztam nagyobb cumit, fecsivel nem fogod bírni
3. Olyanok, mint a papgájok, ha letakarod Őket csendben vannak.
4. Egész nap ettek.
Azok kedvéért, akikre még senki nem próbált kiscicákat rásózni hasonló körülmények között, ezt kicsit kifejteném:
1. Reggel azért fürödtek, mert éjjel nyakig összesz@rták magukat. Mivel most délután 4 óra van, nyilván megint nyakig sz@rosak (talált )
2. A nagyobb cumi kiskutyák neveléséhez való, ez a kettő meg annyit zabál, hogy a kiscicáknak készült cumi fel sem merült tárgyalási alapként, nemhogy a fecskendő.
3. Ha letakarod őket és mázlid van elalszanak, na AKKOR vannak csöndben. Egyébként olyanok mint Kapás Bogi Müller milch –je megmozdítod a tetejét és úgy bőg, hogy két utcával arrébb is hallják
4. Szemen szedett hazugság, szerintem SOSE nem ettek még életükben.

Tehát vagy ordítanak, vagy nyakig sz@rosak, vagy zabálak, illetve ezek mindenféle permutációja. Ettől eltekintve hihetetlenül cuki kis droidok, akik fel alá masíroznak az ágyon a vizslák legnagyobb örömére és Musuka nem kis bosszúságára. Szóval így vagyunk most. Péntek magasságban pedig minden illegális házfoglaló elcuccol, aztán majd meglátjuk... Flint Kapitány állandó legénységet nagyjából 6 hét múlva kezd toborozni. Addig tessék átvenni a csáklyázási alapismereteket meg a matrózcsomókat, mert kutyaütő legénységgel nem lehet kincset rabolni. A Harry Potter brigádot Flóra szerint nem szabad Mardekárosoknak adni. Én nem értek hozzá, de elhiszem 🤷‍♀️ Szóval nem-Mardekárosok és leendő matrózok jelentkezését várjuk a macskamentes@noeallatotthon.hu email cimen.”
Dorka❤️


Megosztom a Facebookon