Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ismerd meg az Útonállókat!
2020.08.30.
Az Útonálló család tagjait egy igazi gazember helyezte 35 fokos hőségben, bedobozolva a Noé állatotthon ajtajába. A cicák szerencsére valami csoda folytán nem főttek meg, és az őrkutyák is éppen másfele őrködtek.
Na de ne is beszéljünk tovább a múltjukról, hanem koncentráljunk a jelenre és a jövőre. Mit is mondhatnék róluk?
Rengeteg kölyökcica megfordult már nálam. Köztük sok 3-5 tagú testvércsalád, ők mégis különlegesek. Na nem a színük miatt… bár a tigriscsíkok azért elég sokat dobnak a cirmos háttéren 😆.
Gondolom ismeritek azt, amikor egy kölyök bandában mindig vannak -legalább egy- fekete bárányok… akik kiugró vehemens viselkedéssel, szűnni nem akaró folytonos aktivitással lógnak a függönyön, kaparják a kanapét, F1-autó módban közlekednek a lakásban, szétszedik az összes elérhető papírzsepit, lerámolják a frissen teregetett, mosott ruhákat a szárítóról… ugye ismerős?
Nah.. hát ezt elfelejtheted… ők nem ilyenek. Nem tudom mitől lettek mások, mitől lettek JÓFIÚK (és lány)… Talán, hogy életük első heteit -nem kívánt szaporulatként- cicához nem méltó módon töltötték, és most megbecsülik a jót? Vagy az első ideiglenesük valami bűbáj varázslatot zúdított rájuk, amikor bekerültek a Noéra? A lényeg, hogy ritka jó fej macsekok, mind egy szálig, kivétel nélkül. Telis-tele vannak szeretettel, amit úgy sugároznak folyamatosan, mint Csernobil a röntgent. Reggel felkeléskor már alig várom, hogy a frissen készült kávémmal beülhessek a cicaszobába. Majd ezt ismételjük -kávéval vagy anélkül- napi 3-4 alkalommal, a végén pedig azt veszem észre, hogy az egész napomat ott töltöttem. Hogy miért? Beszéljen az alábbi képsorozat 🥰

HARAMIA: Az egyetlen kislány a bandában. A legkisebb… a legtörékenyebb… kb. 15 percig szégyenlős, ha új arcot lát, de csak hogy méltó legyen női mivoltához. Ha ezen túl van, akkor már nem tudod levakarni… ölbe fekszik… ha az foglalt, akkor melléd, de úgy, hogy lehetőleg egész testtel simulhasson. Dorombol, kerreg, puszit oszt, bucizik… vagy ezer kedveskedés formát kitalál, csak veled lehessen.

LATOR: A legnagyobb, leghosszabb, izmos, karcsú, igazi párduc… de csak testben… egyébként egy jámborszarvas. Imád ölben kockulni (szétfolyni), de ha illedelmesen rászólsz, azért ad helyet valamelyik tesónak is. Kedvenc simipontja a pocakja. Ha megfelelő helyen vakargatod, képes órákat zenélni közben. Figyelem!!! Imád hosszasan bámulni azokkal a borostyán színű szemeivel! Ha nem bírod az átható tekintetet, másik tesót válassz!

BETYÁR: Nah, hát Ő nem karcsú. Sőt, mondhatnám eléggé gömbölyű. Rövid, zömök testű kandúrka, gombszemekkel, kerek fejjel, zsemle testtel. Imád enni MINDENT IS! Imád beszélgetni, kaját kérni, kaját megköszönni, simit kérni, simit megköszönni. Mindig van oka egy kis cseverészésre. Mindenkit szeret, bátor, mindenhol Ő van ott először és utoljára is.

BRIGANTI: Ő az a tipikus, jó képű, zöld szemű sármos pasi, igazi fotogén alkat. És tipikus jófiú is egyben… nyugodt, kiegyensúlyozott, szuper kedves. Ha megsimogatod, onnét kezdve lépni sem lehet tőle, árnyékként követ. Ha pedig végre leülsz, és belemászhat az öledbe, utána úgy rád tapad, mint egy jobb fajta matrica.


A tesókra a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen lehet jelentkezni! Köszönjük!


Megosztom a Facebookon