Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Közeleg a kiscica szezon - Pótmamákra lesz szükségünk!
2021.03.23.
Soha nem lehet igazán hozzászokni ahhoz a mennyiségű magára hagyott, kidobott kiscicához, akik minden tavasszal-nyáron özönlenek gondozásunkba. Pillanatok alatt teltházasan és jóval afelett üzemel az összes ideiglenes befogadó, hiszen a még cumizós babákat, de a kicsit már felcseperedett, de még oltatlan ovisokat is kizárólag otthoni körülmények és felügyelet alatt lehet biztonságosan elhelyezni.

Az idény egyre korábban kezdődik és egyre később ér véget, az idei enyhe tél viszont azzal szembesített minket, hogy szinte nincs is szünet egyáltalán. Döbbenetes módon még szilveszterkor is érkeztek babacicák.

Azokra a segítségkérésekre pedig, amelyekkel egyszerűen már nem bírunk, muszáj nemet mondani, még ha bele is szakad a szívünk minden egyes alkalommal. Szó szerint életek felett kell döntenünk, amikor mi legszívesebben mindenkit megmentenénk.

Az ivartalanítás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, de sajnos lyukas desszertesvillával próbáljuk megállítani a Niagara vízesést. Így aztán a szemléletváltásra irányuló igyekezet mellett, természetesen próbáljuk minél több apróság életét megmenteni, biztos otthont, családot, Álomgazdit találni a számukra.

Ez egy szuper csapat. Semmivel nem lehet összehasonlítani azt az érzést, amikor konkrétan TE vagy az, aki egy életet megment, TE vagy az, aki valóban hősnek érezheti magát, mert a TE érdemed, munkád, fáradtságod, szereteted gyümölcse. Ez az érzés már önmagában is nagyszerű, de emellett egy közösséghez, egy nagy családhoz tartozunk. Barátságok születnek. Együtt sírunk, együtt nevetünk, együtt izgulunk, együtt remegünk, együtt örülünk. Sokat viccelünk, a humor tényleg minden rosszon átsegít és minden jót tökéletesít. Másként nem is lehetne bírni, csinálni, menni előre.

Várunk a csapatba. Nem csak azért, mert így garantáltan több kis életet tudunk megmenteni, bár természetesen ez az elsődleges cél. Hanem azért is, mert ez egy nagy család. És a családtagok erősítik, jobbá teszik egymást. Kellesz nekünk. Kellesz annak az 1-2 apróságnak, akinek ha pár hétig otthont, szeretetet, törődést adsz, azzal az ő Hőse leszel. A mi Hősünk leszel. A barátunk, a családtagunk. Várunk.

Jelentkezésedet a macskamentes@noeallatotthon.hu e-mail címen várjuk szeretettel!


Megosztom a Facebookon