Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beszámoló 2019
2020.01.14.
Hihetetlen, hogy megint elrohant egy év! Olyan gyorsan és olyan sok eseményben bővelkedve, hogy azt se tudjuk, hol kezdjük. No, akkor mindenki dőljön hátra a fotelben, vegyen az ölébe egy (két, három…) doromboló macsekot és lássuk, mi minden történt a Noé Állatotthon Macskamentő csoportjának háza táján, a 2019 év során.

A „szigorú” statisztikai adatok 2019-ben máris azonnal sugallják, hogy bizony kis csoportunk ebben az évben sem unatkozott. 235 cica kerül gondozásunkba, akik közül 207 már boldogságban, szeretetben csócsálja az alutasakost álomgazdija mellett. 207 kidobott, sorsára hagyott, bármely módon bajba került cica, akik a korábbi viszontagságok után végre révbe értek.

Csak egy pár idei boldog egymásra találásaink közül <3


Voltak olyan védenceink, akiknél a megmenekülés szinte a csodával határos módon történt, és bizony minden drukkra szükség volt, már csupán a túlélésükért is. Velünk szorítottatok, velünk aggódtatok értük, gyógyulásuk, felépülésük közös örömünk. Közülük is többen gazdisok már és ugyan minden egyes örökbeadás hatalmas élmény számunkra, mégis kiemelt helyen szerepelnek azok, akik esélytelenként indulva kaptak Álomgazdit.

Néhány csodás felépülés


Szeretnénk ezúton is kiemelni és megköszönni, hogy ilyen klassz kis csapatunk van, hiszen ezek, a számok lelkes önkénteseink nélkül, nem valósulhattak volna meg. Ők látják el napi szinten az Állatotthon cicáit, pótmamák az újszülötteknek, ideiglenes befogadók a kölyköknek, náluk rehabilitálódnak a sérültek, betegek, ők adminisztrálnak, fotóznak, rendezvényen segítenek, fuvaroznak és még felsorolni is lehetetlenség, hogy hányféle módon dolgoznak azon, hogy minél több életet menthessünk meg együtt. Sőt, ha már ideiglenes befogadásról esett szó, essen hát szó néhány mintaszerű „buktáról” is, azaz néhány cicánk átmeneti otthonában helyezte selymes popóját az álomgazdi ölébe.

Cicáink, akik sikeresen csavarták el "ideiglenes" bedogadójuk fejét (a teljesség igénye nélkül :) )


Folyamatosan bövülö csapatunkba, remek kis közösségünkbe, óriási szeretettel várjuk a csatlakozni vágyókat! Csupán egy „követelmény” van, a doromboló bundások imádata (jó, esetleg nem árt egy jó buktarecept sem…).

A statisztika mindig legszomorúbb, de sajnos ki nem hagyható része az a 24 kis élet, akin minden erőfeszítésünk ellenére sem tudtunk segíteni. Mindegyiküknél egy kicsit megszakadt a szívünk, és mindegyikük el is vitt egy kis morzsát a szívünkből. Szeretettel emlékezünk rájuk.

Akiken sajnos nem tudtunk segíteni :(


Bár minden évben nagy hangsúlyt helyezünk a megfelelő tájékoztatásra, próbálunk folyamatosan kampányolni az ivartalanítás fontossága mellett, sajnos a kiscica áradat 2019-ben sem maradt el. Ráadásul a szokatlanul enyhe ősznek köszönhetően, szinte még az adventi időszak is babacicák istápolásával telt. Az őket éjt nappallá téve ápoló önkéntesek valóságos hősök, szó szerint mindennapi hősök, hiszen ezekben a hetekben nincs megállás. Folyamatos szolgálat, folyamatos aggódás. És természetesen hatalmas öröm és megkönnyebbülés, amikor egy-egy apróság magától kezd enni, pocakot ereszt és az állandó csintalankodás útjára lép – hiszen ilyenkor lehet már reménykedni abban, hogy bizony egy újabb életkezdeményből lesz boldog, egészséges nagycica.

Válogatás idei babáinkból


2019-ben is eredményesen folytatódott maine coon és perzsa fajtamentő projektünk, szép számban találtak otthonra ezek a különleges tollas-pelyhes cicák is.

Idén mentett bundás szépségeink


Ami a fejlesztéseket illeti, az év vitán felül legnagyobb újdonsága, hogy a Macskamentés saját irodahelységet kapott az Állatotthonban. Egy kis mézeskalács házikót, amit nagy-nagy szeretettel csinosítgatunk. Ez nagyban megkönnyíti mind a mindennapi adminisztrációt, ügyintézést, mind az örökbefogadó jelöltek fogadását.

Gyönyőrű irodánk :)


Fantasztikus önkéntes csapatunk kiemelt feladatokat látott el az év valamennyi Noés rendezvényén is, nem maradhatott el a szokásos Macskávézó és házi sütivásár, sőt még jótékonysági vega szendvicsbárral is készültünk. A családi programok, vetélkedők, játékok szervezésében és lebonyolításában is nagy szeretettel vettünk részt, reméljük sok új és visszatérő látogatónak sikerült örömet szerezni ezeken a napokon. Ezek az alkalmak hatalmas segítséget jelentenek számunkra, hiszen az itt kapott adományok védenceink ellátásában nagyon fontosak. Ugyanakkor szintén rendkívül fontos az, hogy tudunk beszélgetni veletek, tájékoztatást tudunk nyújtani, kicsik és nagyon egyaránt szerelembe eshetnek a doromboló bársonytalpúakkal (már ha létezik olyan egyáltalán, aki nem eleve megigézve érkezik hozzánk…)

Néhány fotó rendezvényeinkről


Az adventi időszakban, a korábbi évekhez hasonlóan nagy sikerű jótékonysági aukció is megrendezésre került, a nyertesek Ivony Judit csodaszép kerámiáit tehették a karácsonyfa alá. A befolyt összeget pedig itt is teljes egészében kis védenceink ellátására fordítjuk.

Az aukcióra felajánlott csodás ajándéktárgyak


És igen, hihetetlen, de máris elérkeztünk az év végéhez. Tényleg nem unatkoztunk. Helyette örültünk, aggódtunk, szomorkodtunk, repesően boldogok és izgatottak voltunk, mindezt állandóan váltogatva. Ami viszont folyamatos, hogy hálásak voltunk. Hálásak Nektek a rengeteg segítségért, támogatásért, drukkért, adományért, jó szóért, mindenért, amivel a munkánkat segítettétek egész évben. Tartsatok velünk változatlan lendülettel és segíteni vágyással 2020-ban is, a rászoruló cicákért, Együtt.


Megosztom a Facebookon