Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Helyzetjelentés kóbor macska ivartalanítási akciónkról
2019.09.22.
Sikeres a kóbor, kolóniás macska ivartalanítás akció!
Tovább zajlik a XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és a Noé Állatotthon Alapítvány nagyszabású közös akciója a kóbor macskák túlszaporodásának megakadályozása érdekében.
2019.március elején indult a közös akció, mely keretében a XVII. kerületben élő gazdátlan, kolóniákba gyűlt macskák befogása, ivartalanítása és eredeti élőhelyükre történő visszahelyezése zajlik. Az akció már most kiemelkedően sikeres. Márciustól mostanáig 103 macska került élvefogó csapdával befogásra. Volt olyan akit nem lehetett azonnal ivartalanítani, mert betegek voltak. Az ő gyógykezelésüket a NOÉ Állatotthon biztosítja. A műthető állapotú macskák ivartalanítását és a műtét utáni megfigyelését a Babóca Állatorvosi Rendelő végezte. Hálásan köszönjük nekik az igen csak nem könnyű feladat professzionális kivitelezését.
Voltak olyanok is akik szemmel láthatóan szelíd cicák voltak, így ők nem kerültek vissza az utcára, bekerültek a NOÉ Állatotthon gazdikeresői közé. Többek azóta már boldog gazdis, lakáscicák.
A fél év 103 cicájából 38 kandúr volt és 65 nőstény. A 65 nőstényből 33 vemhes volt!!!! És jöjjön egy szomorú, de megdöbbentő szám: a 33 vemhes nőstény ivartalanításával 110 macska NEM SZÜLETETT MEG AZ UTCÁRA! Vagyis az akcióval eddig 103 befogott cicával, újabb 110 megszületését akadályoztuk meg. Azt gondoljuk a számok magukért beszélnek!
Rákosmente Önkormányzat támogatásával az a közös akció tovább zajlik. Az Önkormányzat forródrótos email címet hozott létre, melyen egyrészről a lakosságnak lehetősége van bejelenteni az általuk ismert elvadult, gazdátlan macska csapatokat, másrészről feltehetik a felmerülő kérdéseiket az akcióval kapcsolatban.
Email címünk: kobormacska@rakosmente.hu.

Kérjük Rákosmente macskatartóit, tulajdonosait, hogy saját állataikat helyezzék biztonságba, gondoskodjanak elkóborlásuk megakadályozásáról a vonatkozó állatvédelmi törvény előírásai szerint. Annak érdekében, hogy a gazdás macskák véletlenül se kerüljenek be a programba, gondoskodjanak az állat mikrochippel történő megjelöléséről. A megjelölést bármelyik állatorvosi rendelőintézetben kérhetik.

Bízunk benne, hogy a Rákosmentén elsőként indított, példaértékű kezdeményezésünk találkozik az állatbarátok aktív támogatásával, egyúttal újabb, jelentős lépés az élhetőbb, egészségesebb, biztonságosabb környezet kialakítása érdekében!


Megosztom a Facebookon