Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
Keresés a cicák között név alapján:


cica/oldal

Keresés kritériumok alapján:
Fajta


Nem
Kandúr
Nőstény

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős

Szőrhossz
Rövid
Hosszú


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Név: Puff
Nem: Kandúr
Született: 2021.02.10.
Bekerült: 2022.02.10.

Isaszegen az út szélén feküdt ez az ivaros, csont és bőr kandúrka. Hetek óta nem ehetett, nagyon éhes volt, egy ott lakó szerint régóta nem mozdult az út széléről. Egy helyi macskamentő hazavitte és próbálta megtisztítani a ráragadt szennyeződésektől. Ekkor vette észre a két mellső mancsán lévő, hatalmasra duzzadt párnácskákat, melyek mindkét talpán diónyi nagyságúak.
A Noé Állatotthon Alapítvány Macskamentő csoportjától kért segítséget a cica elhelyezésében és gyógyításában, így csütörtökön megérkezett gondozásunkba és egyből ment is a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumba kivizsgálásra.
Sajnos kiderült, hogy FIV pozitív és van egy régi törés a lábán ami már összeforrt magától, de rosszul! Laborjára várunk es hamarosan ortopédiai vizsgálatra is sor kerül, hogy kiderüljön, mit lehet csinálni a rosszul összeforrt csontjával.
Talppárnái duzzanatát ún. pododermatitis granuloma okozza, aminek kezelését megkezdjük és reméljük, hogy hamarosan javul az állapota.
Tőlünk a Puff nevet kapta. Végtelenül bújós, ragaszkodó, buci fejű fiúcska, még fürdetés közben is hálásan dorombolt.

Fiv tesztje sajnos pozitív lett, egyke cicának, vagy másik FIV+ cica mellé költözhet. Betegsége immunerősítéssel tünetmentessé tehető, semmilyen más állatra nem fertőző.

Puff cica elhunyt 2022.08.10.További képekMegosztom a Facebookon